Har precis läst an artikel av VeckoRevyns Anders Rydell där han ger 15 smarta knep för en lyckad dejt vilket fick mig att förstå varför människor gör en så stor deal av detta fenomen.

http://www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/artiklar/2007/15-tips-far-en-lyckad-dejt/index.xml

Låt oss reda ut detta med dejtandet en gång för alla.
——————————————————————————–
1. Fördrinka på hotell
Att mötas upp för att ta drink före maten är alltid ett underbart sätt att börja en kväll på. Ett tips är att välja en hotellbar. Lugnare än en vanlig krog och perfekt för samtal. De har ofta en bra drinklista och i regel bättre service. Att mötas upp i en hotell-lobby ger också dejten en känsla av en resa, ett äventyr!

Det viktigaste på en första dejt eller som vi kallar för day2 är att få henne att känna sig bekväm i naturlig miljö och inte skapa akvard moments. Så där faller hans första smarta tips med att träffas över en fördrink på hotell. Se bilden framför er. Du sitter där och väntar alt all hon väntar på dig..Redan då börjar det bli konstigt.

Enklast för alla är att föreslå henne att följa med på något som du skall göra i alla fall. Ex Jag ska promenera ner till djurgården och lämna tillbaks ett par nycklar till min kompis som jobbar på x uteservering. –Häng på!

Om du nu måste träffas för att fördrinka på hotell eller bar. Gör det till en sak som du skall göra på vägen.
Ex -Jag och mina vänner ska ut i helgen, jag brukar ta en fördrink på hotel x, gör mig sällskap. Jag kan bara stanna en stund innan jag går vidare till mina vänner. På så sätt behöver varken någon av er förpesta varandras tid ifall ni inte gillar varandra. Lova för guds skull inga middagar.

——————————————————————————–

2. Middagen – välj smårätter
Välj hellre en rolig än klassiskt dyr restaurang. Att tvingas kämpa med sin illa dolda brister för gammaldags bordsskick är inte romantiskt. Ta gärna ett ställe med massor av smårätter. Asiatiskt, libanesiskt eller etiopiskt. Att äta med fingrar är alltid kul.

Om ni ska äta tillsammans så gör det på följande sätt. Laga mat hemma. Var lekfull, laga maten tillsammans över ett glas vin,mata varandra med små smakprover osv Det är även ett bra sätt att hålla konversationen vid liv. Du får även en möjlighet att visa andra sidor av dig själv som hon inte känner till. Du behöver inte vara en mästerkock. Det till och med så att ju sämre du, är desto roligare blir det och desto mer att samtalsämnen prata om.

——————————————————————————–

3. Dela notan!
Dela på notan! Att låta killen betala är bara tröttsamt. Det är inte pinsamt att betala var för sig.

Jag rekommenderar inte middag ute på första dejten. Men ifall ni ska träffas över en drink.Subkommunicera att hon kommer att få betala för sin del genom att säga att du tar första omgången. Vilket är helt okej. Tjejer vill betala för sig. Låt dem göra det. Desto mer hon investerar i dig desto mer kommer hon att gilla dig. Tro mig I know.
——————————————————————————–
4. Stämningshöjaren…
Det är viktigt att inte låta middagen bli höjdpunkten för kvällen. Om man äter mycket är det lätt att bli trött. Det finns inget bättre bot mot lite trötthet än en promenad och sedan smita in på en lugnare klubb för ett par glas bubbel. Snåla aldrig. En dejt är alltid en anledning att fira, inte att vara ekonomisk.

För guds skull gå inte in på klubb, ni vet aldrig vem som kommer finnas på plats. Hennes ex, någon mer intressant eller någon av oss i Charismatic Revolutions Crew kan alla dyka upp och stjäla iväg henne. Om ni nu ska dricka bubbel, föreslå att ni gör det hemma hos någon av er.
——————————————————————————–

5. Dans – inte fel
Med lite syre och bubbel i blodet är det alltid kul att dansa. Gå till ett partyställe. Men ta först reda på om din partner gillar att dansa. Här är det också läge att bli lite fysisk – om man inte blivit det tidigare. Dejter utan fysisk kontakt är tråkigt.

Det här går bort helt, Du ska vara the center off attention ingen eller inget annat. Gå hem med er eller ta ett rum.
——————————————————————————–

6. Sex är kul
Om man gillar varandra finns det ingen anledning att vänta med sex. Vi är moderna människor, vi har inte tid att dejta 1 000 gånger och sex är inget som ska ritualiseras. Sex är kul, sex är lek.
Det är snarare märkligt att man ska behöva dejta flera gånger innan man bestämmer sig för att ha sex. Om man inte kan tänka sig att ha sex med personen man dejtar kommer man ju aldrig ens gå på en andra dejt.

Håller med till punkt och pricka, vänta inte med sex. Sex är naturligt.
——————————————————————————–
7. Ta in på hotell!
Om man har lust – men inte lust att visa upp sin ostädade lägenhet är möjligheten att ta in på hotell i sin egen stad alltid ett roligt alternativ. du får dessutom frukost.

Fösta alternativ är hem till dig, andra är hem till henne och först i tredje fall hotelL

——————————————————————————–

8. Att välja ett ”säkert” ställe
Välj ställen där du inte riskerar att träffa på din eller din dejts kompisgäng.

Håll er nära ditt hem så att det logistisk enkelt att gå hem till dig och titta på när ”din katt gör bakåtvolter”
——————————————————————————–

9. Se upp för dålig service
Om du väljer ställe, ta gärna ett ställe du besökt förut. Det sänker alltid stämningen att få dålig mat eller dålig service.

Därav är det bäst att endast ta en drink eller en öl ute, resten hemma.
——————————————————————————–

10. Klä dig fint…
Men inte för uppklätt. För uppklätt sätter höga förväntningar på fel sätt. Tänk hellre foträtt. Det är bara tråkigt att gå runt och ha ont i fötterna eller att höra sin partner säga det hela tiden.

Hel och ren är det som gäller, gärna lite peacockad med intressanta föremål.

——————————————————————————–

11. Glöm alla tråkiga könsbundna traditioner
”Han ska göra det, hon ska göra det…” – tråkigt!

Håller med.

——————————————————————————–

12. Var spontan
Både bör bjuda lika mycket på sig själva. Den roligaste dejten är när man inger känslan att man är på ett äventyr. Allt är möjligt. Allt kan hända.

Ju mer du bjuder på dig själv, desto mer kommer hon att bjuda på sig själv. Men gör det på ett retfullt! sätt!
——————————————————————————–

13. Att dejta kul kostar
Var beredd att lägga en del pengar på en kväll. Det finns inget sämre läge att skylta med sin snålhet än på en dejt.

Håller inte med alls! Att dejta kostar inget, i slutet på dagen är det hur ni fungerar tillsammans är det som räknas.
——————————————————————————–

14. Bästa budgettipset?
Välj hellre ett annat upplägg än restaurangdejten. Hellre picknick än på budgetrestaurang. Naturen är både gratis och romantiskt.

Håller med, men tänk på att hålla det nära ditt hem av logistiska skäl.

——————————————————————————–

15. Gå INTE på bio!
Bio är ett ovanligt tråkigt sätt att dejta på. Man går på dejt för att lära känna varandra. Det gör man ingen genom att sitta tysta i två timmar framför i bioduk.

Håller med, bio går bort!

LOVE SUPERMAN

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);