Så var det dags för den tredje och sista delen i den här blogg serien som jag skriver om Alfakonceptet.

I den första delen tog jag up konceptet Alpha versus Beta och dom attribut som förmedlar dom, den andra delen handlade om metaforen värde och hur vida en person är en värde givare eller värde tagare om man applicerar dess två koncept på varandra får man en klarare och tydligare bild. Och fyra extremer eller snarare fyra personighets karaktärer börjar att ut markera sig. Tänk er det hela som en X och Y graf. Tänk er att X axeln står för värde konceptet, plus sidan för värdegivare och minus sidan för värdetager och Y axeln för alpha på plus sidan och beta på minus sidan av axeln.

Då får man en graf som ser ut så här:

 Hur är en riktig alpha hane? Del 3.   Fyra personlighets typer!

När man tittar på grafen kan man ut studera fyra extrem punkter. Och dessa fyra är personlighetsdrag som man kan placera nästan alla i.
Dessa fyra personlighets drag är:

Värdetagande-Beta
Värdegivande-Beta
Värdetagande-Alpha
Värdegivande-Alpha

Självklart är det väldigt sällan en person är någon av dessa punkter hela tiden man kan vara en av dessa i ett viss kontext eller tid och vara ganska annorlunda i en annan given kontext. Det gäller även att komma ihåg här att ingen är född till den ena eller den andra av dessa personlighetstyper det finns massa olika faktorer som formar våra personligheter och dess attribut men om man ser det hela med en karta dvs ett övergripande bild så kan man lättare åtgärda eventuella problem eller helt enkelt finslipa kanterna, detta hjälper en helt enkelt att se sej själv ovanifrån om man så vill. När ni läser om dom fyra försöka att placera er själva någonstans på grafen. När jag först upptäckte detta var det en stor Eye oppner för mej, och har hjälpt mej enormt.

 Hur är en riktig alpha hane? Del 3.   Fyra personlighets typer!

Värdetagande-Beta / Kall Beta

En Värdetagande-Beta är en ensam person har oftast inte några vänner alls. Om han har några vänner är dom nästan alltid som han själv. Han är arg på världen för världen är inte snäll mot han, som han ser det. Om man skulle se det hela i kontexten av en gymnasieklass så är den Värdetagande-Beta killen den som är tyst och sitter längst bak i klassen. I den råa världens ögon är han ”nörden” eller ”the weird guy”.

Han har svårt för att vara social för han har fått för många smällar i ansiktet och krupit in i sitt skal. Om man tänker sej att man träffar en sån kille på en fest genom allmänt mingel så och börjar prata, får man lätt en konstig vibb pga hans social misskalibrering eller att han ser så mörkt på allt, glaset är alltid halvt tomt. Han suger värde och söker validering ofta. Han ursäktar sig för varje handling kanske inte verbalt men genom sitt kroppsspråk, som är ryckigt och sker i snabba rörelser. Han är ofta så nervös så det smittar av sej på andra, i sitt huvud spelar han ofta upp olika scenarios av allt som kan gå fel i varje given situation. Han lever i sitt huvud med andra ord. Om ni någonsin har skakat hand med en främmande person och själva handskakningen har blivit konstig så vet ni vad jag menar. Värdetagande-Beta killen är sur på dom flesta tjejer, han tycker dom är bitchiga , ”horor” eller allmänt dumma och elaka. Hans erfarenhet med tjejer är väldigt knapp. Om han pratar med någon tjej så är det en big deal och det syns genom vilket skrämmer iväg henne.

För att säga det med få ord är vi människor sociala flock djur den Värdetagande-Beta hanen är inte med i flocken han är ensam eller har en allians med en eller flera Värdetagande-Beta hanar för att inte vara ensam. Han är rädd för den allmänna flocken för den har behandlat honom illa och eller att han inte förstår sig på den och är socliatmiskalibrerad. På detta är han också sur på flocken.

 Hur är en riktig alpha hane? Del 3.   Fyra personlighets typer!

Värdegivande-Beta / Varm Beta

Den Värdegivande-Beta hannen är en person som söker sig till flocken han är med i flocken också, men han är verken ledare av flocken eller med i ledar skitet. Han är ofta glad, utåt riktad men han är the funny guy, en clown, han har humor inte sällan på sin egen bekostnad, som ser mer ut som osäkerhet snarare än självdistans.

Han är den killen som ofta pratar länge med tjejer och hamnar i kompis facket, han håller i handväskan, passar hennes drink medan hon är och pratar med en annan kille. Han är killen som tjejer ringer till och pratar med om sitt sexliv fast han har inte en chans. När jag gick i gymnasiet var jag tillsammans med en tjej som hade en kill kompis jag visset att han i hemlighet var kär i henne men den stackar hade ingen chans, en gång hälsade jag på henne i hennes skola och vi skulle gå hem till mej, hon hade glömt matte boken i sitt skåp som var 3 våningar längre upp i skolan. Hon satt i mitt knä och den här kill kompisen stod där, hon gav han nycklarna till sitt skåp och bad han hämta matte boken han log sa ja och sprang upp för trapporna och hämtade boken jag fattade inte varför han gjorde det samtidigt fattade jag inte varför hon gillade mej för jag va ett asshole jämfört med han.

Men det är en Värdegivande-Beta kille han är rolig kul att vara runt omkring, omhändertagande men har en av saknad av sexuell attraktion och dessutom för många beta egenskaper. Han skapar inte någon spänning och där av ingen attraktion, där emot kan han skapa emotionella band eller comfort. Han är helt enkelt för förutsäg bar. Han är den snälla killen som inte fattar vad tjejer ser i ”the other guy”, han lyckas få till det med en tjej från tid till tid men det är snarare slump än något annat. Han är en provider snarare än en lover.

 Hur är en riktig alpha hane? Del 3.   Fyra personlighets typer!

Värdetagande-Alpha / Kall Alpha
Här har vi den tuffa macho killen. Han är ofta playern, han har sexuell attraktion men är dålig med comfort ty hans oförmåga att vissa sårbarhet han är lover typen. Han är ledare av sin flock eller med i ledar skitet men han är en tyrann snarare än en bra ledare. Om ni tänker er ett scenario i en klass så är han killen som är mobbaren eller en mobbar typ. Han är elak, spydig kaxig och kall han kan trycka ner folk och på så sätt känna sig bättre.

Han är killen som är asshole men tjejer gillar honom för han skapar spänning och känslor. Han är oförutsägbar. Han har humor men den är i regel på andras bekostnad. Han sitter på en ledar roll och där med kan få folk att söka bekräftelse hos han som han sällan om inte aldrig ger folk, även om folk förtjänar den creden. I grunde är den Värdetagande-Alpha killen osäker där av kan han inte ge värde. Ofta misstolkar han värdegivande med ett tecken på svaghet. Han är i hemlighet i tävling med alla. Konstant jämför han sig med alla andra och är rädd för att inte duga till där av det värde tagande beteendet.

Han har framgång med tjejer men om han utmanas i en given situation där en annan kille konkurrerar om samma tjej blir han aggressiv, han blir reaktiv, hans verklighet är inte så stark som han vill få sin omgivning att tro, han kommer lätt ur balans. Jag va den här killen i många år.
Om han träffar en tjej som har hela sitt liv ihop och vet vad hon vill så kan han inte få henne för hon skulle sällan ställa upp på hans värdetagande macho beteende.

Jag har en vän som jobbar inom kriminal vården på en anstalt han brukar med stor fascination berättar om att många av dom intagna killarna dejtar 4 eller 5 tjejer samtidig, dom träffar dom under tiden som sitter inne och tjejerna åker långa sträckor för att komma och hälsa på killen på anstalten och han frågar sej ofta va fan det är som dom attraktiva kvinnorna ser hos dessa killar? Spänning, oförutsägbarhet, alpha egenskaper. Men en tjejer som har sitt liv och sinne ihop dejtar inte killar som sitter inne eller är macho asshole guy.

 Hur är en riktig alpha hane? Del 3.   Fyra personlighets typer!

Värdegivande-Alpha – Varm Alpha
Den Värdegivande-Alpha killen är ledaren av sin flock eller med i ledar siktet, han är en god ledare och ingen tyrann. Han är utåtriktad kan skapa emotionella band eller comfort ty han har djup och kan vissa sårbarhet utan att va svag. Men han är också spännande och har sexuell attraktion, han har humor utan att trycka ner sig själv eller andra. Han har sinne för humor och får folk att skratta, folk skrattar med honom, han är ingen clown.

Han har självdistans och djup. Han är så säker i sig själv att han inte söker validering utan kan validera folk utan att känna att han förlorar något. Han tar ut det bästa i folk och lämnar dom med ett lenande på läpparna eller en varm känsla i kroppen av lugn. Om han är på en fest så är han inte på en fest utan han är FESTEN! Han sprider glädje utan att ge bort sin kraft och styrka. Han är omhändertagande men inte förutsägbar. Han skapar känslor och spänning, som är positiva men han är inte i någon bemärkelse kiss ass. Han är den killen som kan få alla tjejer. Han har en enorm social kompetens och ingen situation är pinsam eller obekväm.

Om en annan kille skulle konkurrera med honom om samma tjej skulle han inte bli aggressiv eller utmanande han skulle spela ut honom genom sitt övertag vad det gäller social kompetens, han är mer intressant har mer humor och är mer självsäker än den andra killen. Han reagerar inte mot folk utan dom regera mot han, han hamnar inte ur balans och har en strak verklighet. Han vet hur man handskas med människor av alla karaktärer. Han söker ingen bekräftelse utan ger folk den bekräftelse dom förtjänar. Han är ärlig och ursäktar sig inte. Han kommer inte från svaghet utan från styrka.

Målet
Att vara snäll, varm och utåtriktad och glad med andra ord värdegivare men samtidigt behålla sin makt, kommer från inget annat än styrka. Om en person är kall aggressiv, söker bekräftelse eller med andra ord värdetagande kommer det inte från något annat än svaghet, och osäkerhet detta återspeglar sig i varje aspekt när man interagerar med människor och framför allt kvinnor för dom är hundra gånger bättre på att se dessa saker än vi män. Allt det jag förklarat ovan reflekteras i en persons kroppsspråk, tonalitet, ansiktsmimik, och gestikulation. För er som inte vet brukar vi använda benämningen Game som förmågan att attrahera kvinnor, tex ”Han har bra Game”

Den bästa förklaringen jag någonsin sett av vad Game egentligen är kommer från en pick up kille i USA och lyder så här:

” Game är ett utryck för ditt inre sinnestilstånd som projiceras av rytmen som du använder för att styra energin i en interaktion”

Man skulle kunna säga att beroende av vilken av dessa fyra personlighets typer man är eller snarare vilken som ligger en närmast kan man se sitt game. Det enda man gör när man får bra game eller blir bättre på game är att man sakta men säkert förvandlas till en Värdegivande-Alpha hanne.

LOVE / THEMAN

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);