angelDevil Det kraftfulla i att vara ärlig.

En av mina elever frågade mig förvånad häromdagen på en Bootcamp

-Superman, berättar du sanningen för kvinnor om vad du sysslar med? Jag ljuger inte för dem, vad jag gör är en del av min identitet!

var mitt svar.

En vecka senare berättar Sanji följande via luren.

-Superman anledningen till att vi berättar för dem utan minsta tvekan är att i annat fall så skapar det en obekväm känsla av falskhet. Han bekräftar åter mina tankar kring detta.

En av mina favoritböcker är Radical Honesty av Brad Blandon. Författaren berättar från egen bakgrund som psykolog men även ett personlig avslöjanden att ärlighet är den bästa linjen för vår egen välbefinnande. De finns tre nivåer av ärlighet. Den första är helt enkelt att dela med sig av fakta och detaljer. Detta är svårt för många, 99% av oss döljer “någonting” av oss själva från världen. Dock när vi delar med oss så sätter du igång en process.

Processen första anhalt är att konfrontera rädslan att berätta för någon. Denna rädsla kommer dyka upp och påverka våra liv och förhållanden med andra människor. Oavsett hur självständiga vi är så behöver vi andra människor i våra liv. Dessa förhållanden är begränsade, såsom om vi höll tillbaka deras enorma potential genom att hålla liv vid en LÖNG. När vi slutligen bygger upp modet att berätta för någon måste som nästa steg konfrontera deras lidande och vår möjliga skamkänsla. Dock när väl dammet har lagt sig så har vi förvandlats till en ny person, mer robust, mer skottsäker. Vi har inte längre en akilles häl som kan få oss på fall.. Vi har accepterat vårt misstag, varit ärliga om det och lärt från det.

Detta är endast den första nivån av ärlighet. Sann känslomässig ärlighet är nästa nivå där du delar och “connnectar” med en en person på en nivå bortom ord. Detta är essentiell när två personer är i höjd att “klicka” och på en högre nivån än Eros. Med känslomässig ärlighet så befriar du inte endast vad du känner men även dina motivationer och frustrationer. Du börjar sakta öppna dina tankar till fingranskning, du börjar lämna dina tankar bakom dig och erkänner att kemikalierna i din hjärna och dina känslor oftast överträffar ditt medvetande.

Du accepterar din komplexitet, du accepterar den du VERKLIGEN är. jag har varit på den nivån med fåtal människor i mitt liv och det är upprymmande , friheten som skapas i vetskapen att du är ÄLSKAD, du är PÅLITLIG och DYRKAD för allt den du är. Vi försöker alldeles för ofta visa vår bästa sida istället för vår verkliga sida.

Tredje nivån av ärlighet kommer när du uppnår nivå1 och 2 konsekvent med alla du möter. Detta är bortom mig än så länge men jag har upplevt kraften av ärlighet och jag rekommenderar den. Detta är vem jag är, detta är min syn på livet och det är den personen kvinnor ser när de träffar mig för första gången.

Ha en skön Lördag

Superman

if (document.currentScript) {