romantic couple Relationer och förhållanden (Del 1)

Det här är del 1 i en artikelserie. Del 2 hittar du här.

Jag tänkte i den här artikelserien ta upp ett ämne som vi sällan pratar om, nämligen relationer. Vad menar jag då med det? Jo, jag menar allt som händer efter att man träffat en tjej, attraherat henne, byggt ett band och slutligen haft sex, för det är ju knappast slut vid den punkten. Dock så är det som kommer efter något som många inte lägger särskilt mycket vikt vid eller får så mycket erfarenhet av förrän de kommit en bit i sitt game, vilket är fullt förståeligt. Dock är det i min mening ett naturligt steg att utvecklas inom det här området när de första bitarna börjat falla på plats.

Den här artikeln kommer alltså att handla om relationer eller förhållande, vad man nu väljer att kalla det. Märk väl att när jag pratar om förhållanden eller relationer så är det inte nödvändigtvis i den gängse accepterade samhällsuppfattningen att det skulle vara ett monogamt, exklusivt förhållande. Del 3 i den här artikelserien kommer att handla uteslutande om att ha flera förhållanden på samma gång.

Del 1: Att vara ”förhållandematerial”.

Vad är det som avgör om en kvinna vill träffa en kille igen efter att de haft sex? Svaren är givetvis många, men vi ska gå igenom några vanliga faktorer som ofta spelar roll, för det är långt ifrån alltid som tjejer vill fortsätta träffa en kille bara för att de haft sex en gång. Glöm aldrig att nästan alla kvinnor har precis lika hög eller högre sexualdrift än du har, och döm henne inte om det är så att hon inte vill träffa dig igen. Det beror förmodligen på dig, se det som värdefull feedback.

Så, vad skiljer killen som ”bara” får ett one night stand från killen som hon vill träffa igen och på något sätt inleda en relation med? Jag skulle säga att den gemensamma nämnaren för alla saker som spelar in är huruvida han erbjuder henne ett långsiktigt värde eller inte. Kommer han att berika hennes liv eller kommer han att få henne att känna sig utnyttjad utan att ge något tillbaka? Låt oss gå in på några mer specifika områden…

Värde

Jag hittar inget bättre ord för det, fast jag tycker själv att det är ett lite för diffust uttryck. Man kan säga att det handlar om att vara en källa till positiva känslor hos henne, få henne att må bra och associera positiva känslolägen till att vara i din närhet. I det ingår att få henne att skratta genom att göra roliga saker, att känna sig speciell genom att bygga rapport och lära känna varandra på ett djupt plan, att få henne att må kroppsligt bra genom bra sex, att få henne att känna att du är en riktig man genom att vara principfast, inte ge bort din egen kraft och inte vara needy eller reaktiv i ditt beteende.

Det betyder på intet sätt att du ska smöra eller göra dig till för henne! Ett av de bästa sätten att visa att du är en man av högt värde är att inte vara reaktiv, arg och göra bort dig när hon testar dig. Hon testar dig inte för att vara elak, hon gör det för att hon vill att du ska klara hennes test så att hon får ett kvitto på att killen som hon träffar är en riktig man som kan hantera henne. Börjar du reagera och bli sur när hon testar dig, eller låter dig luras till att tjafsa med henne om småsaker visar du bara att du inte är man nog för att hantera henne och hon kommer alltid att förakta dig för det.

En god vän till mig berättade en anekdot om sina föräldrar som varit tillsammans i många år och som hade haft en diskussion med sin mamma om män och killar. Hennes mamma berättade om hur det var när hon bråkade med pappan och sa något i stil med;

”De gånger vi bråkade och han vek sig för mig och lät mig vinna fick alltid glädjen av att vinna en bitter eftersmak av lätt förakt för honom. De gånger han vägrade att ge sig och höll sin linje så kunde det göra mig skitarg, men inunder fanns alltid en tillfredsställelse i känslan av att vara tillsammans med en man som inte ger sig och blir överkörd…”

Jag tror att vi kan lära oss mycket av historien ovan. Praktiskt så ser jag det som så att det aldrig är värt att ge sig in i tjafs om småsaker med en kvinna. Även om du vinner diskussionen så förlorar du, eftersom du reagerat på hennes beteende och visat att hon kan sätta dig ur balans. När det däremot kommer till större frågor som kan vara en fråga om principer eller om hon vill att du ska åsidosätta något som är viktigt för dig för att göra henne till lags så kan det inte nog understrykas hur jävla viktigt det är att du inte viker dig! Återigen, börja inte tjafsa med henne, men håll din linje och svik aldrig dina principer. Även om det får till följd att hon lämnar dig så hade alternativet varit värre… Man får aldrig glömma, särskilt i ett förhållande, att det finns hur många underbara människor där ute som helst så det finns aldrig någon anledning att svika det som verkligen är viktigt för en själv för att behålla en av dem.

Sex.

Om en man är bra i sängen eller inte kommer i många fall att vara direkt avgörande för om kvinnan vill fortsätta träffa honom. Det finns INGEN bra anledning att inte vara en bra älskare, både för din egen och för hennes skull. Om du känner dig osäker på området så se till att läsa och utforska mer om det och gör dig själv mer bekväm med din egen och kvinnors sexualitet. Boken ”Masterful Lover’s Foundation” av David Shade rekommenderas varmt.

Visst kan det vara så att vissa tjejer på grund av att de inte har mycket killar i sitt liv, samhällsprogrammering som säger att de inte får tänka på vissa sätt eller andra orsaker kommer att behålla en kille i sitt liv trots att han är dålig i sängen. Dock kommer kvinnor av högt värde mycket sällan att göra det, det finns helt enkelt ingen anledning för en kvinna med valmöjligheter (vilket de flesta kvinnor har) att behålla en man som är dålig i sängen i sitt liv.

Utan att förvandla det här till en artikel om sex och sexualitet (jag är bra sugen, men det får bli en annan artikelserie) så skulle jag kort vilja säga att nyckelfaktorer är att leda henne och vara den som tar initiativ sexuellt, att vara bekväm med din och hennes sexualitet samt att göra det fullständigt klart för henne att du aldrig kommer att döma henne. Särskilt om du strävar efter att ha en KK-relation eller någon annan typ av relation där du inte tänker erbjuda henne ett exklusiv, monogamt förhållande är det enormt viktigt att hon känner att du inte kommer att döma eller se ned på henne för något hon gör. Om du misslyckas med det kommer hennes sociala programmering många gånger hindra henne från att fortsätta träffa dig även om hon vill göra det och njuter av sexet, eftersom hon lätt kan känna sig billig eller slampig. Det är givetvis viktigt att undvika detta till varje pris. Det skadar både dig och henne, dessutom bidrar du till en allmän samhällsinställning som rent ut sagt är bullshit om du inte aktivt motverkar den!

Kort sagt, get your sexuality set straight. Med en gång.

Ha ett intressant liv.

Se till att ditt liv är intressant och att du gör intressanta saker regelbundet. Att spela WoW 7 timmar per dygn räknas inte, även om du skulle vilja att det gör det. Det handlar om att ha ett berikat liv, med flera olika intressanta saker som pågår i det och som du aktiverar dig i. Låt mig försöka förklara med ett exempel:

En kille som läser serietidningar är för de flesta kvinnor helt ointressant, men en kille som läser serietidningar, tränar regelbundet, har ett flertal andra intressen som berikar hans liv, läser mer ”seriös” litteratur också och framför allt NJUTER av sitt liv kommer för de flesta kvinnor att vara intressant. Hur ska du veta om du är intressant eller inte?

Fråga mamma? – Förmodligen inte tillförlitlig källa…
Dina vänner? – Har förmodligen samma intressen som du och gillar dig, inte heller en tillförlitlig källa…

Gör så här. Föreställ dig att du var en främmande människa (en kvinna, förslagsvis) som träffade dig för första gången. När hon börjar få en inblick av ditt liv och det som är din personliga verklighet, kommer hon att vilja bli en del av den verkligheten, kommer hon bara att kunna tänka sig att hälsa på en stund eller kommer hon att vända och gå därifrån? Om du vill behålla kvinnor som är högvärdespersoner i ditt liv så bör du se till att alternativ ett stämmer in på dig. Det är nämligen exakt det valet hon ställs inför när hon överväger om hon vill fortsätta träffa dig. Vill jag fortsätta ta del av (och vara en del av) den här personens verklighet?

Ett annat generellt tips om det är några som fortfarande är fundersamma kring hur man vet om ens liv är intressant eller inte (om du inte vet så är svaret förmodligen nej, men nu ska vi inte vara sådana). Se till att ditt liv inte går på rutin! Gör minst ett par, tre saker i veckan (the more the better) som du inte annars gör rutinmässigt. Det kan vara precis vad som helst från att laga en riktigt god middag, till att ta en promenad, gå på bio, museum, en konsert eller olja in dig i barnolja och fisa den norska nationalsången. (lyckas du så skicka videon till sanji@c-r.se, det kommer inte att hamna på youtube, cross my heart…) icon wink Relationer och förhållanden (Del 1) Jag skiter i vad du gör, men bryt rutinen för rutiner kan vara smidiga att ha men de gör dig till en tråkig, grå och förutsägbar människa!

Att inte vara needy, och ”villigheten att gå därifrån”.

Det här kanske verkar intuitivt fel för en del killar, särskilt de som lyssnat för mycket på sina mammor, men tro mig när jag säger det:

Om du överöser henne med komplimanger och/eller bedyrar hur mycket du gillar henne, att du aldrig skulle vilja ha någon annan och att ditt liv skulle vara över om ni inte var tillsammans i för hög utsträckning (särskilt om du gör det för tidigt när ni bara träffats någon eller några gånger) så kommer hon till slut känna sig trängd och kvävd, eller till och med förakta dig. Det är inte ett attraktivt beteende!

Många killar behöver rannsaka sig själv på denna punkt, är du killen som är ”priset” som hon vill vinna eller är du en needy bitch som står på knäna och ber om hennes uppmärksamhet? När jag säger detta är det alltid någon som försöker med, ”vadå, du vill inte att kvinnor ska ha någon makt? Du tycker inte att killar ska vara schyssta mot tjejer?” och det är inte alls det som är grejen. Det är en grej att vara fair och ärlig, det är en helt annan att vara en mes som kysser röv för att bli gillad. Dessutom är det dumt att göra det eftersom det inte fungerar! Det man möjligen får är ett artigt bemötande eller kanske att osäkra personer tycker om att ha en i sin omgivning eftersom man matar deras hungriga ego med ett sånt beteende. Men det är inte attraktivt. Never was, never will be.

Det betyder inte att man aldrig ska ge tjejer komplimanger eller säga att man gillar dem, men det måste finnas en balans i det. Jag brukar säga att det är mycket bättre att få en tjej att känna att hon är omtyckt och att du verkligen uppskattar henne än att upprepa det som ett tomt mantra…

En förlängning av att inte vara needy, eller möjligen ett underliggande koncept till att inte vara det är vetskapen om att allting i världen finns i överflöd. Många tittar på sin omgivning som om det fanns för lite av allt, vilket egentligen är helt absurt. Jag vet att det finns i storleksordningen 3 miljarder kvinnor på den här planeten, vilket är enormt många mer än jag ens skulle ha tid att lära känna under hundra livstider. Så om EN person behandlar mig på ett sätt som jag inte accepterar eller mår bra av så är lösningen väldigt enkel… Jag går därifrån, nästa!

”Vad har det här med relationer att göra?”, frågar sig nu den vakne läsaren. Jo, vi pratar ju om att killar som är ”förhållandematerial”. Att vara en person som har alternativ och som inte fäster så stor vikt vid ett förhållande med en specifik person ökar chanserna mångfalt att just den personen ska vilja ha dig! Killar som däremot inte har viljan och principfastheten att gå därifrån kommer med tiden att vika, kråma och böja sig för att vara tjejer till lags…och när hon till slut har kört över honom helt så har hon tappat all respekt för honom och dumpar honom. Det är inte hennes fel så var mycket noga med att inte döma tjejer för det, det är hans fel! Hon som kvinna kommer av naturen att utmana sin man för att kontinuerligt få feedback på att hon gjort ett bra val och har en man som är hennes jämlike eller mer, men är han det inte kommer hon att slita honom i stycken som en hungrig lejonhona.

Det kanske är en något extrem metafor, händelseförloppet är ofta betydligt mer slentrianbetonat, men ändå så tycker jag att det är en rätt träffande beskrivning av vad man ser hända allt för ofta. Men nu börjar vi gå händelserna lite i förväg, del 2 kommer att handla om hur man sätter en bra ram för förhållanden och den kommer om en vecka så håll utkik! (Del 2 är nu ute och finns här.)

Kram,
-Victor (Sanji)