client jumping Tro och du kommer att lyckas

I veckan fastnade jag för boken ”the magic of thinking big” av David J Schwartz . I boken sätter han fingret på den gamla klyschan ”tro och du kommer att lyckas”. Jag var tvungen att dela med mig då det stämmer enormt väl i hur en attraktiv man ser på utmaningar och framgång med kvinnor.

De flesta människor associerar kreativt tänkande med stora upptäckter såsom poliovaccinet, skrivande av en novell eller upptäckten av elektricitet. Självklart är sådana saker bevis på kreativt tänkande. Men kreativt tänkande är inte endast reserverat för en viss karriär eller för överintelligenta människor. Kreativt tänkande handlar enkelt om att hitta nya vägar till att förbättra vad som helst. Belöningen av alla sorters succé – hemma, på jobbet, i samhället och i kärlekslivet bygger på att hitta nya vägar till att förbättra saker.

Vad kan vi då göra för att förbättra vårt kreativa tänkandet?

Steg ett. Övertyga dig själv att du kommer att lyckas. En levande sanning är; För att överhuvudtaget lyckas med någonting, så måste vi först tro på att det möjligt att genomföra. Genom att tro att det är möjligt sätter du igång tanke processen för att hitta vägar och lösningar till att kunna genomföra det.

En övning som illustrerar detta är följande.

Om vi skulle slänga ut frågan till en grupp människor: Hur många av er tror att vi kan avskaffa fängelser inom en period av 30 år?

Efter att de antagit att du inte skojar så kommer den naturliga responsen.

- Du menar att du vill släppa ut alla mördare, tjuvar och våldtäktsmän?
- Vet du inte vad det innebär? Ingen skulle känna sig säker
- Allt skulle gå åt helvete om vi inte hade fängelser!
- Vissa människor är födda till kriminella!
- Om inte så behövs det ännu fler fängelser!
- Läste du inte i morgontidningen om den där mordet?
- Är du galen?

Gruppen skulle fortsätta och ge dig alla sorters av bra anledningar till varför vi måste ha fängelser.
Efter ca 10 min med att låta gruppen bevisa varför vi inte kan avskaffa fängelser.

Be dem gå vidare med att anstränga sig extra mycket i ett par minuter genom att tro att det är möjligt att avskaffa fängelser? För skojs skull!

Ok om vi nu antar att vi tror på att vi kan avskaffa fängelser, hur skulle vi genomföra det?

- Det är möjligt att få ner kriminalitet genom att inrätta fler ungdomsgårdar.
- Jobba för att eliminera fattigdom.
- Genomföra undersökningar för att proaktivt förhindra människor att begå brott.
- Utveckla medicin för att kurera vissa kriminella grupper.

Gruppen som tidigare varit solid emot idéen, kommer nu att arbeta upp entusiasm.

När du tror att något är omöjligt börjar dina tankar arbeta för dig i att hitta bevis varför. Men när du tror, verkligen tror på att något är möjligt börjar dina tankar jobba för dig och hjälpa dig att hitta lösningar för att lyckas.

Tron på att något är möjligt öppnar vägar till kreativa lösningar. Att tro att det inte är genomförbart är destruktivt tänkande. Detta kan appliceras till alla situationer, stora som små. De politiska ledarna som inte genuint tror att permanent världsfred kan upprätthållas kommer att misslyckas därför att deras tankar är stängda för kreativa lösningar till att skapa fred.
På samma sätt kan du upptäcka lösningar till personliga problem om du tror att du kan.
Du kan bli framgångsrik med kvinnor om du tror på att du kan.
Tron släpper på kreativ acceleration. Misstro drar på bromsen.
Tro och du kommer att börja tänka konstruktiv.
Din hjärna kommer att hitta en väg/lösning OM DU TILLÅTER DET.

Negativt tänkande fryser dina tankar, det blockerar din utveckling och hindrar dig från att utveckla kreativ makt.
Negativt tänkande är din personliga fiende nummer 1 om du ska bli framgångsrik med med kvinnor.

Tro att det går, är basen till kreativt tänkande. Här följer några förslag som kommer hjälpa dig att utveckla kreativt makt genom tro.

-Ta bort ordet omöjligt från ditt tänkande och vokabulär. Omöjligt är ett negativt laddat ord. Tanken ”omöjligt” triggar en serie reaktioner som kommer att jobba för att visa dig att du har rätt.

-Tänk på något speciellt som du skulle vilja göra men inte gjort. Skriv sedan en lista på anledningar till varför du kan göra det. Många av oss piskar och besegrar våra drömmar därför att vi koncentrerar oss på varför vi inte kan, när det enda värdiga i vår mentala koncentration är varför vi kan.

-Bli receptiv till idéer. Välkomna nya idéer. Krossa de tankar som ekar “kommer inte att fungera” Det går inte att göra” “Det är lönlöst” och “det är idiotiskt”

-Du behöver inte vara den smartaste killen, var istället den bästa svampen i din sfär. Gör det till din grej att suga åt dig alla goda idéer möjligt.

-Var en experimentel person. Bryt upp med fixerade rutiner.Tro på nya, exponera dig själv för nya restauranger, nya böcker, nya teatrar, nya vänner. Ta en annan väg till jobbet, ta semester på en ny ort, prata med den där tjejen du alltid drömt om.

Se bilden av dig själv som framgångsrik med kvinnor och börja tro på den bilden redan denna helg…

Ha en underbar helg!

Superman

if (document.currentScript) {