Tjenare allihopa!

Lördag och alla förbereder för partaj hoppas jag!

Det är dags för mig att prata om Ramar så jag börjar med den oundvikliga frågan: Vad är en ram?

En ram är en psykologisk term som sammanfattar begreppet ”Den underliggande meningen”. I varje interaktion mellan människor finns det en underliggande mening. Två personer där till exempel den ena ska köpa en bil och den andra ska sälja så kommer den underliggande meningen att vara att säljaren försöker övertyga köparen och därför kommer köparen att vara i en maktposition.

En man som går fram till en kvinna och säger att hon är snygg skapar ramen att han raggar på henne och att hon kan få ta beslutet på om hon vill ha honom eller inte.

Dessa är ramar som inte hjälper oss då vi vill vara den i maktpositionen. Varför? För att vi vill sälja bilen och vi vill få Kvinnan. Betyder det att vi tvingar kvinnor att tycka om oss? Nej. Vad det innebär är att vi skapar en dynamik som inte sätter kvinnan i ansvar för vad som händer.

Anledningen till att vi vill ha det så är sociala regler. Kvinnor kan inte välja en man och ha sex med honom och ha det accepterat av det sociala trycket. Det skulle innebära att hon är en ”slampa” och ”billig” etc. Allt det där är självklart skitsnack då kvinnor väldigt ofta ser män de skulle vilja ha sex med, vissa medvetna om det men backar för trycket, andra som inte backar och gör det och de tredje som tittar bort och övertyger sig själva om att de är ”bra” kvinnor. Again, it’s all just shallow bullshit.

Vi vill ha ansvaret för allt och få allt sexuellt att verka som om det ”bara hände” då det är tillräckligt ”magiskt” för att accepteras av den kvinnliga societen.

Det finns många andra anledningar till varför vi vill ha ramar som säger att kvinnan jagar oss och inte tvärtom och en annan nämnbar är att det skapar en intressant dynamik. Jag minns inte var jag hörde detta men det stämmer väldigt bra

”Tjejer vill ha killar som är upptagna med något annat för det väcker jägarinstinkterna hos oss”. (jag tror jag hörde det på The Voice häromdan faktiskt).

Så hur skapar vi ramar?

Det finns sägelsen att ”den starkaste ramen vinner alltid” fast frågan kommer då, hur har man en stark ram?

Var säker, var envis och var helt enkelt stark. Du tycker att tjejen raggar på dig. Du kan säga det till henne. Oftast kommer hon säga nej och då handlar det bara om att vara envis ”Yea yea, hört det innan” och så vidare.

Starkaste ramen vinner alltid!

Andra ramar du vill ha är: Sex är något vanligt och frågan är inte om utan när vi ska ha det.

Sådana frames appliceras genom att man pratar om dem. Man säger inte öppet ”Hey vi ska ha sex” men man kan lägga in det på många olika sätt. Ett exempel var med en tjej som går i samma skola som mig; hon är ordförande för elevrådet och rektorns kärleksobjekt typ, så jag sade ”Fan, jag ska ha sex med dig bara för att in your facea rektorn”. På så sätt applicerades framen.

Liknande sätt kan vara ”Sluta ragga på mig så jävla mycket. Var bara dig själv så lovar jag att du ska få mig i säng”.

Bästa sätt att applicera frames/ramar på är just med hjälp av humor för då tas kritiken bort. En tjej kan tänka sig ha sex med dig men kan ta illa upp om du nämner det på ett sätt som får henne att framstå som billig, vilket är varför humor är viktigt för just sådana här ramar.

Accepterande av ramar:

Du vet att en ram har accepterats när en tjej leker med i dem. T.ex. att hon håller med dig ”aah du är snygg jag vill ha dig la la la”. Oftast kommer det vara nästan som en lek fast det spelar ingen roll – ramen är där.

Senare finns det passiv acceptans av ramar. Det är när tjejen fnissar och inte säger något emot. Denna slags acceptans är lika bra som allt annat.

Vi håller oss till grundnivå i bloggen så kan frågor ställas i forumet för de som vill gå in mer djupt i detta otroligt stora ämne.

Mvh

-Xtreeme