APIndex244 OrazioGentileschi 1565 1647 MadonnaAndChild je Om horan och madonnan (del 1 av 2)
Innan vi börjar
Det här är by far den mest provokativa, mest känsloladdade och svåraste bloggpost jag nånsin skrivit. Det handlar om ett otroligt viktigt område när det gäller synen på kvinnor och på världen. Den här posten kommer att vara svår att läsa, iallafall för den manliga delen av läskretsen. Du kommer att hålla med om vissa saker och förargas över andra. Detta är bra, meningen är att du ska trigga och släppa ut vissa känslor och förhoppningsvis komma ut som en bättre och mer attraktiv man efteråt. Låt känslorna komma, stoppa inte dem. Observera dem istället och tänk över dem – vad känner du, och varför? Skriv gärna ner vad ni känner som kommentar till denna post. Skriv ner invändningar och kommentarer. Vissa kommer säkert hata mig för detta, skriv by all means ner det också. Detta område är så laddat att jag delade upp bloggposten i två delar, så att det är en vecka emellan o ni kan ta upp ena halvan innan den andra kommer. Läs denna post flera gånger, det behövs för att internalisera allt det som jag vill att ni internaliserar.

Jag tror på riktigt att din framgång med kvinnor kan förbättras väldigt skarpt bara av det faktum att du läser och förstår detta, oavsett var du står i din utveckling. Om du lyckas förmedla att du förstått innehållet i denna post för en kvinna så kommer du se hur hennes attraktion för dig ökar – så jävla sällsynt är det med män som förstår detta. Den här posten är svår för mig att skriva för att ämnet är provokativt även för mig, och jag har ändå tillbringat månader med att få bort negativt tänk i mitt huvud. Jag är inte helt där än, så även jag kommer att reagera emotionellt på att läsa detta. Det är ok, we’re all in this together. Destination: becoming better men.

Nu kör vi!

Vad är ”Horan och madonnan”-komplexet?
I vårt samhälle (och jag begränsar min kunskap till området för kristendom judendom och islam) finns en utpräglad bild av att det finns två sorters kvinnor – Horan och madonnan. Detta får sitt uttryck i många olika former, men alla har vi någon gång under vår uppfostran fått höra att det finns två sorters tjejer – de man sätter på och de man gifter sig med. Detta uttrycks på olika sätt i olika kulturer och kretsar. Det är orsaken till varför vissa tjejer betraktas som ”bra” och andra som ”dåliga”. Vissa ses som bimbos och slampor, medan andra är ordentliga.

I grund och botten handlar det om att kvinnan inte ska vara sexuell. Ordet madonnan och horan kommer ju från Nya Testamentet, Madonnan är hon som lyckades få ett barn utan att ha haft sex överhuvudtaget (!) och horan är Maria Magdalena som (om jag minns korrekt) omvändes från sina ”onda” vägar. Detta tänk sprider sig ganska likartat inom judendom och islam, mina ursäkter för okunnighet om övriga religioner.

I praktiken innebär det att många män har svårt att se kvinnor som de upplever som ”idealiska” på ett sexuellt sätt. Och tvärtom blir det svårt att se personligheten bakom fasaden på en kvinna som ter sig sexuellt.

Den schizofrena kvinnorollen
Paradoxen med allt detta är att rollen som kvinnan har i västvärlden är att hon ska vara sexig men inte sexuell. Hon ska vara sexig, tilldragande och lockande, men hon ska inte njuta av sex eller ens vilja ha det.

Detta gör kvinnor förvirrade, och får dem att uppleva att de måste välja – antingen det ena eller det andra. Det får den ena gruppen att tro att en kvinna med självrespekt inte kan älska sex så de väljer respekt och självrespekt före sexualitet. Den andra gruppen kvinnor väljer sin sexualitet och bekräftelse hos män mot att de finner sig i att inte bli betraktade som mer än sexobjekt.

Detta genomlyser vår värld, på så många plan att det nästan blir löjligt. Som ett exempel – titta på Sex and the City. Där finns både ”horan” (Samantha) och ”madonnan” (Charlotte). Och Carrie, som är huvudrollen är den som kämpar med dilemmat om vilken av dessa roller hon ska välja. Läs min post om Sex and the city här, men läs först klart denna post. Den här är viktigare.

Feltänket
Jag ska inte gå in på uppkomsten av ”Horan och madonnan” utan nöja mig med att berätta för alla att det inte stämmer. Alla kvinnor älskar sex – stora som små, unga som gamla, snygga som fula, moderliga som slampiga. Alla gör det, på olika sätt.

Kvinnor tänker på sex, på varje liten aspekt av det. De fantiserar om hur det kommer att kännas med en kuk inom sig. De fantiserar om att bli tagna av en mystisk främling, de fantiserar om allt möjligt snusk som många män inte ens kan tänka sig.

Läs följande rader en i taget, och tillåt dig att känna precis allt som du vill känna.

KVINNOR ÄR SEXUELLA VARELSER.

KVINNOR ÄLSKAR SEX.

KVINNOR BEHÖVER SEX

KVINNOR TÄNKER PÅ SEX.OFTA OCH MYCKET

KVINNOR ÄSKAR SEX MER ÄN MÄN

Jobbigt att erkänna, jag vet, intellektuellt sätt känns det uppenbart, men innerst inne är det något som säger ifrån på ett djupt plan om att du lurar dig själv som tänker så. Det händer iallafall inom mig, även om den rösten blir mindre och mindre för varje gång jag utsätter den för kritik.

Alla kvinnor är både horan och madonnan på samma gång! Eller rättelse – de är varken horan eller madonnan, de är något i mitten. Och det är OK! Det är ok att de är det!

Din roll som man
I den mänskliga ”parningsdansen” är kvinnans roll att ge medgivande till att bli tagen medan mannens roll är att visa upp sig att han är värdig och attrahera henne. Det är därför vi har attraktionskurser för män – männen behöver det mkt mer än kvinnor. Denna rollen har dock blivit missuppfattad till att innebära att kvinnor inte gillar sex och att sex bara är något de ger män som belöning. Men kvinnor älskar sex! Bara för att det finns ett överflöd på tillgången av män för de flesta kvinnor betyder det inte att de inte drömmer om och längtar efter sex – så länge det är med en attraktiv man. Kvinnor älskar sex. Och i stunden du står där med en tjej som attraheras av dig så vill hon på ett djupt innerligt plan ha sex med dig, där och då. Hon kommer aldrig tillåta sig det, eller ens att tänka på det, men det är ju det som attraktion är: viljan till sex med någon.

Det här är så djupt rotat i hela vårt samhälle, trots alla framsteg som kvinnor ändå gjort de senaste 100 åren. Kvinnorna själva är minst lika stora skurkar här som män, kanske mer. Men som man är du direkt ansvarig för de känslor du bringar kvinnan du umgås med. Det här är anledningen till att kvinnors största rädsla är att framstå som en slampa. Det här är anledningen till att kvinnor ser ner på andra kvinnor som är mer utmanande klädda. Det här är anledningen till varför kvinnor får vad vi kallar ASD (anti-slamp-försvarsinstinkter) och inte vågar göra med dig det ni båda egentligen vill. Det är din roll som man att göra henne bekväm med detta och stilla denna sociala rädsla som är rotad måååånga generationer bakåt i oss alla. Faktum är dock att även i oss män sitter denna gamla klyscha, och att vi många gånger är orsaken till att kvinnor inte vill göra saker med oss av rädsla för att bli stämplad som slampa.

För ärligt talat, många killar klantar sig som fan här. Vi stämplar kvinnor som slampor för att de har sex med oss! Detta har jag alltid haft svårt att greppa, men jag vet att många killar betraktar tjejer som har sex med dem som slampor just för att de gör det. Det kan vara för att de gjorde det ”innan X:e dejten”, eller att de gjorde något ”snuskigt”, eller något annat tramsskäl. Många män gör detta, och de inser inte hur grundligt detta begränsar både de själva och deras kvinnor.

Att förmedla sitt dömande till kvinnor är att begränsa dem i sin sexualitet. Många kvinnor gör saker med älskare som de inte skulle drömma om att göra med sina makar. Varför? För att makarna har stämplat in dem i en roll – rollen av madonnan. Och madonnan får inte njuta av sex. Och om hon nu gud förbjude skulle göra det så får det hon inte njuta av något annat än klassiskt missionärssex. Helst ska hon inte ens tycka om det utan tolerera det, som en gåva hon ger mannen en dag i veckan och på hans födelsedag.

Det är din roll som man att göra henne bekväm med att vara sexuell med dig.
Det är din roll som man att få henne att våga släppa sina hämningar med dig.
Det är din roll som man att inte döma henne för att vara sexuell.

Smärtsamma sanningar
Ok, guys, hänger ni med så här långt? Tungt? För nu börjar de riktigt jobbiga bitarna. Kom ihåg – tillåt dig själv att känna, men betänk dina känslor – vad de är och var de kommer ifrån. Meningen med kommande tankeövningar är att få dig att bearbeta ditt inre Horan/madonnan-komplex och bli en tryggare och sexuell man.

OBS! Vissa av er kommer att läsa denna text och tänka i banor av ”alla kvinnor är horor”. Gör ni det har ni missförstått vad det handlar om – det handlar om att acceptera in i ert kvinnoideal att kvinnan är sexuell.

Din mamma
Det är en förolämpning att kalla någons mamma för hora. Det är jobbigt att få höra eftersom man inte vill acceptera att modern (madonnan) också har en sida som är horan. Denna förolämpning finns i olika former i alla kulturer, och den bygger helt på den förolämpades horan/madonnan-komplex. Är man helt bekväm med sex är det inte längre en förolämpning.

Så nu ska jag ”förolämpa” din mamma! Hur känns detta? Läs raderna en i taget och tillåt dig själv att känna.

Din mamma älskar sex.

Din mamma har haft sex – åtminstone med din far.

Din mamma har njutit av sex

Din mamma har blivit tagen – och njutit av det.

Din mamma har stönat och fått orgasmer.

———————————————

Tungt? Vila en stund om det är jobbigt, för det blir värre.

———————————————

Din mamma har troligen haft sex med andra män än din far.

Din mamma har garanterat attraherats av andra män

Din mamma har fantiserat om sex och sexakter hon inte vågar göra med din far.

Skriv gärna ner vad ni känner just nu. Öppenhet är första steget mot insikt. Det jag vill, är att dui ska förstå och acceptera påståendena ovan. De är sanna. När du accepterat dem ska du inse att din mor är samma fantastiska person hon alltid varit – men med en sexuell sida. Och det är ok, det är den hon är.

Jag kommer att stressa er lite till, och nu kommer det till den andra madonnarollen: din fru. Eller för de flesta av oss – din framtida fru.

Din fru

Din framtida fru har just nu sex med en annan man.

Din framtida fru njuter, och älskar det.

Efter sexet kommer hon ligga svettig och kramas med honom, se honom i
ögonen med sina rådjursögon och bara mysa.

Hon kommer under ert förhållande tänka sexuella tankar om andra män.

Känns det jobbigt? Känner du dig bedragen? Äcklad?

Det jag vill att du ska förstå är att din idealkvinna, som du älskar så innerligt, har en sexualitet, en sexualitet som är oberoende av dig. Du kommer inte att vara den enda mannen hon haft sex med. Och det är ok – för önskar du inte henne den fantastiska upplevelsen? Är det hennes fel att du ännu inte är i hennes liv? Jag kommer gå in mkt djupare på detta område nästa tisdag med en filosofisk typ av artikel som förhoppningsvis kommer att reta upp även en del kvinnor.

Jag upprepar – kommentera! Man kan göra det anonymt, men posta era tankar och känslor kring detta! Är det uppenbart? Fruktansvärt? Fel?
Läs gärna detta en gång till, internalisera det. Det kommer att göra er till attraktivare män.

Massa kärlek till er, och sprid den till era kvinnor!
//Sergej

if (document.currentScript) {