nerd Sluta ljuga för männen!

Det är inte min tur att blogga idag, men jag blev så fenomenalt upprörd över en artikel i Svenska dagbladet att jag var tvungen att släppa på trycket och ge stackarn ett verkligt svar.

I artikeln, som är på temat ”fråga psykologen” skriver en intelligent och något självmedveten ”snäll” kille och frågar varför han inte får några kvinnor när bad boys får det. Han ställer frågan måste jag vara en bad boy för att få kvinnor? Jag ska ge honom lite cred för att han överhuvudtaget har så mkt självinsikt att han formulerat frågan. Detta faktum i sig är första steget mot förändring, och jag önskar honom all lycka.

Men faktum kvarstår – att han är en varm betakille, en sån där ”snäll” kille som kvinnor vill vara kompis med med som inte triggar det där pirret i magen på dem.

Som vanligt ljuger dock samhället för honom – som det alltid gör. Psykologen säger åt honom att det inte alls är så att kvinnor dras till bad boys, och de som dras till bad boys – de har någon form av psykologiska problem och är ”dåliga” kvinnor. Däremot de kvinnor som dras till denna stackarn – de är ”bra” kvinnor. Problemet är bara att det inte finns någon som dras till honom för han är inte attraktiv.

ATTRAKTION ÄR INGET VAL!

Vad innebär detta? Det innebär att saker som ditt jobb, din snällhet, din ålder och dina pengar inte spelar någon som helst roll för hur attraktiv du är. Visst vill kvinnor ha män som behandlar dem väl och som har ett bra jobb etc, men det är aldrig på bekostnad av attraktion.

Jag ger det omvända exemplet – män. Vi attraheras väldigt mycket av utseende. Vi vill ha kvinnor med rätt former, len och jämn hy och söta ansiktsdrag m.m. Med vissa variationer är detta en universell princip. Vi män är ju dock inte helt utseendefixerade, vi vill ju också ha en kvinna med en bra personlighet – en kvinna som har humor, är smart, kan föra ett samtal, etc etc. Och alla dessa ”logiska” egenskaper är bra, men de kan aldrig ersätta attraktion. Attraktion är inget val. Således spelar det ingen roll hur fantastiskt rolig och smart kvinnan är, är hon ful så attraheras vi inte av henne. Detta är den brutala sanningen.

Samma sak med kvinnor, fast kvinnors attraktion är inte kopplad till utseende – den handlar om manlig styrka. Kvinnor vill ha en alfahane – ledaren i flocken. Skälen till det är många och biologiska och jag ska inte gå in på dem då detta har tagits up in absurdum redan, men jag ska beskriva vilka egenskaper kvinnor letar efter:

Ledarskap
Beskyddare av nära och kära.
Självförtroende och social kompetens (uttryck av ovanstående två)

Uttrycker du dessa egenskaper så attraheras kvinnor till dig. Är du också en vettig person så kommer bra kvinnor att stanna med dig, men har du inte dessa egenskaper så kommer de aldrig att dras till dig in the first place.

Grejen med badboys är att trots att de logiskt sett är dåliga killar så uttrycker de alfa-egenskaperna: de är starka och beskyddar sina närstående, de är ledare i sin flock och har utstrålar självförtroende. Och pang – attraktion. Attraktion är inget val, för attraktion är inte en medveten process. På samma sätt som vi män inte analyserar ”hon har fin hy”, ”hennes byst är si och så i proportion till hennes midja”, etc etc så analyserar inte kvinnor oss logiskt heller. Man bara vet, eller jag borde säga att man känner. Attraktion känner man snabbt, och då vet man.

Samhället vill självklart inte att alla ska vara attraktiva – ingen tjänar ju på det. Självklart spottar tidningspsykologen ur sig plattityder på honom om att ”du är bra som du är” och ”nån gång kommer nån kvinna att uppskatta dig”, samma trams som vår mamma välmenat matat i oss sedan barnsben och som hollywood-filmer visar för att sälja biljetter, ”the lovable loser gets the girl”. För sanningen är att för att vara en attraktiv man måste du bete dig på ett attraktivt vis.

Att vara ”snäll” är inte attraktivt. Hela hans resonemang i artikeln går ju ut på att han är snäll mot kvinnor för att de ska gilla honom. Det är nästan trivialt och uppenbart men jag måste ändå skriva detta trots att jag känner mig fånig just nu. Att vara ”snäll” mot kvinnor som metod för att de ska gilla dig är lika mycket att köpa deras kärlek som att bjuda dem på drinkar och presenter. I detta fall försöker han bara köpa kärleken med snällism istället för pengar. Effekten är dock den samma – en kvinna avtänds. Dessutom har dessa snälla killar villfarelsen om att de är bättre än alla andra. Jag vet detta, för jag var själv en snäll kille och trodde att jag var moraliskt bättre än alla andra, att karma eller himlen eller något annat skulle återbetala mig för min snällhet. Men jag var inte snäll, jag var mesig och vågade inte stå upp för mig själv och bete mig som en man. Så sluta vara den snälla killen, var den starka killen – man behöver inte vara asshole för det! Det handlar inte om att ändra den man är, det handlar bara om att våga släppa loss den man egentligen är, bakom alla rädslor och sociala fobier. Det handlar om att våga ta för sig. DET är att vara sig själv, allt annat är självbedrägeri.

Tre bra poster som skrivits i ämnet både av mig själv och mina vänner Theman och Sanji är följande tre. Läs dem, så förstår ni bättre resonemanget i posten ovan.

Måste man vara ett svin för att attrahera kvinnor?
Hur är en riktig alphahane?
Att inte vara needy

Så, min gode herr ”Homega man”, om du på nåt sätt hittar denna artikel, grattis! Läs dessa artiklar, läs i denna blogg, delta i forumet eller ta en bootcamp. Men gör något för att förändra ditt liv – för ingen annans skull än din egen.

Välkommen!