Superman skrev igår om flörtande och ögonkontakt, och jag ville ge min syn på saken. För grabbar, om det ärligt talat finns en grej som jag anser vara en stor styrka i mitt game, och en stor källa till min framgång så är det ögonkontakt. Jag har gått från hej direkt till hångel pga bra ögonkontakt. Jag har fått tjejer att gå fram till mig över ett helt rum. Jag har varit på föreläsningar där föreläsaren nästan uteslutande tittar på mig – trots att det sitter 50 pers i salen.
eyecontact2 Ögonkontakt

Det är något som inte kom över en natt – min ögonkontakt tog månader, nästan år att nå den nivå där den är idag. Men det går att ta första steget redan nu och märka av framsteg redan idag.

Så vad är då ögonkontakt och varför är det viktigt?

Socialt etablerar vi som djur dominans genom ögonkontakt – människor som alla andra däggdjur. Som vi tagit upp tidigare är dominans en av egenskaperna av en alfahane, och således attraktivt. Frågar man en tjej om det skulle hon hålla med, men uttrycka det som ”han såg självsäker ut, charmig!”.

Ögonkontakt är också nyckeln till flörtande – det man kan säga med ögonen kan man inte alltid säga verbalt, oftast vågar man det inte heller.

Så hur gör man, praktiskt, vad är några saker att tänka på, formaterade i lättkonsumerad punktlisteform?

1. Håll kvar blicken
Träna på detta i din vardag, i alla dina interaktioner med människor i allmänhet, och kvinnor i synnerhet. Om era blickar möts, se till att inte vara den som bryter först. Tänk på hur det får er att känna er. Ibland kommer hon att testa dig och stirra mot dig för att se hur du reagerar. OBS! När den andra personen tittar bort, titta för guds skull bort du också, stirra inte!

2. Uttryck uppmärksamhet
Jag ville säga ”uttryck att du lyssnar på henne”, men det hade varit fel. Jag vill att din blick ska uttrycka att din uppmärksamhet är på den du pratar med. Detta är kraftfullt, för det får människor att vilja kommunicera med dig ordentligt. Det är också ett värdegivande beteende, typ ”just nu har du min 100-procentiga uppmärksamhet, men bara i en liten stund. Det finns inget mellanting, antingen 100% eller inget alls”. Det är ungefär som när en kung har audiens med en medborgare – medborgaren får bara några minuter, men under dessa minuter har han kungens fullständiga uppmärksamhet. När du märker att personer som tilltalar en hel grupp börjar tala mer med dig än med alla andra – då är du på rätt spår!

3. Det sluga leendet
Ögonkontakt kan vara hotfullt, eftersom det är ett sätt att etablera dominans i en hierarki. Detta skapar i sig ett stort tryck, ibland ett hotfullt, ibland ett attraktivt. Men ett bra sätt att slippa det där hotfulla är att ha ett litet leende på munnen. Inte för stort som om du söker ett leende tillbaka, utan ett lite snett/halvt leende, där t.ex. bara högra halvan av munnen ler. Ett leende som säger ”jag vet en hemlighet om dig”, eller ”jag tror du gillar mig, och jag gillar dig också”. Ha detta leende konstant, till vardags, medan du glider omkring och håller ögonkontakt med alla.

4. Be inte om ursäkt för dina ögon
Det är ok att titta vart du än vill titta. Tittar du på en kvinnas urringning är det ok – vi är trots allt bara män, och hon har urringningen av en anledning. Så ”look with purpose”, om du vill titta på hennes rumpa så gör det. Avbryt inte bara för att du tror att någon tittar. Men var inte den killen som bara stirrar på tjejers bröst. Det kommer med punkt 2: uttryck uppmärksamhet. Visa att du lyssnar på dem, och det gör man inte genom att stirra på någon annan kroppsdel än ansiktet.

5. Följ upp!
Om du tränar på punkt 1 kommer det nästan alltid vara tjejen som tittar bort först – så flörtar tjejer. Det är inte nödvändigtvis ett tecken på ointresse. Har era blickar mötts så har hon gett dig så mkt av en invit som hon kommer ge dig. Gå fram och säg hej, och låtsas inte om att ni ögonflörtat.

Träna på detta nu, håll ögonkontakt med alla ni ser, jag gör det på gatan varje dag, fortfarande, efter över ett år av träning i detta. Försök möta blicken på alla som du möter på väg ner för drottninggatan, eller på bussen, eller tåget. Håll kvar leendet och kolla vad du får för respons. Träna gärna framför spegeln också, eller med en kompis.

Är ni intresserade av den fulla vidden av mina tankar om hur man utstrålar karisma genom kroppspråk och internt sinnestillstånd kan jag skamlöst rekommendera min del av seminariet.

Massa kärlek
//Nomaggiz