tdy curry bodylanguage 061229300w KroppsspråkVi på C-R talar väldigt ofta om att man ska ha ett attraktivt kroppsspråk. Denna artikel är lite annorlunda.

Vad jag istället tänker skriva om är hur vi kan använda kroppsspråkslära till att förenkla ”raggning”.

Först och främst kan vi börja med det kända resultatet som man har gjort i en studie att enbart 8% av orden man säger spelar roll när man gör ett första intryck. Resten är tonalitet, kroppsspråk, ansiktsmimik etc.

Minns jag rätt så är 73% kroppsspråk.

Så när vi gör ett första intryck vill vi visa att vi är vänliga och inte fientliga. Därför är leendet väldigt viktigt. Det finns dock även andra faktorer och hjälpmedel.

Människor har många reflexer och dessa är saker som kommer från våra äldsta instinkter, vi ruggar tillbaka och skriker så fort vi blir skrämda. Vi äcklas så fort vi ser eller luktar på något äckligt. På samma sätt lyfter vi på händerna när någon känner sig hotad av oss.

Varför det? Går vi in på djupet av det lär vi oss att vad vi egentligen visar är våra handleder och även halsen (vi lyfter oftast på hakan också). Genom att visa våra känsligaste och svagaste punkter och göra dessa oskyddade ger vi den andra ett övertag vilket säger att vi inte tänker skada dem (för det vore ju dumt, de har ju övertaget och vi kommer därför att förlora)

Idag är det ingen som tänker i dessa banor över huvud taget. Allt sker omedvetet. Det enda medvetna är en känsla ”Känner jag mig hotad eller känner jag mig trygg”. Vilken av dessa känslor som triggas bestäms av faktorer som just, tonalitet, kroppsspråk och mimik.

Hur kan vi implementera detta? När ni pratar med människor rent allmänt, har ni ett stängt eller öppet kroppsspråk? ”Va? vad menar du?”. Visar ni armlederna och halsen eller har ni hakan neråt och armledarna dolda mot kroppen?

Genom att ha ett öppet kroppsspråk ger ni ett vänligare intryck, så tänk på det.

Personal Space!

Hur kan vi använda oss av personal space?

Testa detta med en kompis. Ställ er ca 1,5m ifrån er. Låt senare den ena av er ta ett steg in och känn hur obehaget växer. Ta sedan ett stag bak igen och låt den andra göra samma sak.

Gör nu så att ni går lika nära varandra som ni var när det var obehagligt men låt den som gå fram ha ryggen mot er, lite axel mot axel. Känner ni samma obehag? Min vilda gissning är nej, ni känner er knappt obekväma alls.

Lärdomen vi kan dra härifrån är att i höga klubbar har vi problemet att folk oftast inte hör vad man säger. Vad de flesta gör då är att de går närmre och närmre och invaderar folks utrymme. Vad vi kan göra istället (och borde göra överhuvudtaget) är att gå in från sidan så att vi står sida vid sida och kan därifrån gå mycket närmre utan att behöva trigga den obekväma känslan.

Om vi återgår till din och din kompis framtida experiment (hihi) så kan vi även dra en till slutsats.

Den som tar steget fram och invaderar på den andres utrymme är den som känner minst obehag, medan den andre känner det mycket starkare.

Detta kan vi ta till oss och implementera på så sätt att varje gång vi vill göra något intimt med en tjej (t.ex. kramas etc.) så är det bäst att istället gå in och krama dem, ta deras händer och dra in dem i en kram dvs. få dem att krama oss. Detta är bra på kyssar och allt annat som innebär att vara i nära kontakt med varandra.

Här fick ni tre tips, använd de gärna.

Mvh

- Xtreeme

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);