Kära läsare,

Young%20man%20looking%20in%20mirror Självbild

Ta en stund och fundera på din egen självbild – vem är du? Vad är du för typ av person? Vad gör dig unik?

Hoppas det va nån som faktiskt gjorde det, men jag vet att ni bara läser vidare så här kommer resten…

Alla människor har en självbild. Oftast är denna självbilden länkad till en stereotyp i termer av klädstil, social tillhörighet, yrke, etc. Detta är naturligt, och många människor identifierar sig med det de är och vilka de är med. Men det jag menar är, när du tänker på din självbild, vad för typ av egenskaper poppar upp? Vad poppar inte upp?

En sak som inte poppar upp för de flesta killar när de håller på att lära sig detta är ”som kvinnor gillar”.

Vi ser detta varje gång på bootcamps, killar som har en stark identifiering med en viss stil, och som har kopplat på denna självbilden en oförmåga att vara attraktiva. Vi får in killar av alla möjliga sorter: handelskillen, ingenjörskillen, byggarbetarkillen, osv osv. Och allt det där är fine. Jag är själv både handelskillen och ingenjörskillen, så jag identifierar mig med dessa.

MEN! Och detta är ett stort men!

Det är väldigt lätt att se sig själv som ”handelskillen som är chode”, eller ”ingenjörskillen som inte får ligga”. Är ni med? Folk kopplar på en slags chode-eftersmak på sin självbild. Varför gör vi det? För att det är ett sätt för oss att rationalisera varför vi chodar. Varför suger jag med tjejer? För att jag är en ingenjör, ingenjörer får inga tjejer… Det är inte mitt fel…

Det är viktigt att släppa den där skiten, som uppenbart bara är en social konstruktion, och se sig själv som ”byggarbetaren som är awesome!” eller ”bibliotekarien som gets laid!”. Är ni med på tåget?

När du ser dig själv i spegeln, vad ser du då?

Rätt svar ska ni veta by now, det ska vara: ”En ***-kille som alla tjejer vill ha!”

Hur ändrar man då sin självbild? Det finns säkert flera sätt, men här är tre som jag brukar använda när jag lär ut:

1) Gör saker som förändrar självbilden. Har du en självbild som säger ”när jag går ut så chodar jag i ett hörn” – gör det motsatta. Har du en självbild som säger ”jag stör inte människor ute” – gör något som avbryter folk, och upptäck att de faktiskt gillar dig. Detta är naturligt en sak som förändras över tiden – i takt med att man får lite resultat och positiv feedback så börjar det ankras i en det enkla faktum att tjejer faktiskt tycker om en. Men det går att göra snabbare! Pusha gränserna för vad som ”är jag” och ”inte är jag”, och upptäck att du faktiskt är mkt mer än du trodde.

2) Hur du talar till dig själv. När du ser dig själv i spegeln – ler du? Tycker du på riktigt att du ser en person som kvinnor attraheras av? När du har satt på dig kläder, tycker du att det är de mest awesome kläder man kan ha? När du tänker på dig själv i tredje person, ser du en awesome guy eller en chode?

3) Utseende. Det här är rätt komiskt, men ni anar inte hur stor skillnad en förändring i utseende gör för de flesta. En förändring i utseende motsvarar en förändring i sitt inre. Detta är speciellt viktigt för killar som ser ut väldigt mycket som sin självbild. Vi brukar göra det på bootcamp, hänga på killar något glänsande föremål för att se hur de hanterar det. Väldigt många tycker det känns konstigt i början, men upptäcker sedan att det visst kan vara en del i deras självbild att sticka ut, att vara lite awesome. Och det matchar. I förra veckan fick jag en del skit för min post om glasögon, men det är väldigt många som låser sig vid sina glasögon som en del i en oattraktiv självbild. Kanske inte alla, men väldigt många. Jag vet att jag gjorde det. Så jag råder er alla som har en oattraktiv självbild – ändra något i ert utseende! Se vad som händer! Genom att förändra sitt utseende kan man bidra till att förändra sin självbild. Så småningom kan man om man vill gå tillbaka till sitt gamla utseende. Men jag ska vara ärlig med er: det är väldigt få som går tillbaka!

You are not your fucking khakis!

Så, gubbar, för att sammanfatta: var inte revisorchoden, eller studentchoden! Var en awesome guy revisor eller awesome student.

Puss på er!
//Awesome Nomaggiz