Jag satt och såg på Mystery (en av huvudpersonerna i boken The Game) prata om game i någon av hans produkter och som alltid var det smarta saker han hade att säga. Just då dök det upp en fråga i mitt huvud:

”Varför är alla nykomlingar så besatta av Neggar?”

En neg är, för er som inte är särskilt insatta, ett ”knep” som går ut på så sätt att man ska ge en kvinna en kommentar som hon inte är van att höra vars syfte ska få henne att tro att man inte är ute efter att ragga på henne. Praktexemplet: ”Fina naglar du har, är dem äkta? Aha inte, men… de är snygga iaf”

Så varför blir människor så koncentrerade på neggar och denna koncept?

Min tro (och jag tänker inte gå djupt in på det, syftet med texten är något helt annat) är att många människor har i större delen av sitt liv försökt få tjejer att tycka om dem med tonvis av komplimanger utan att få ett skvatt. Nu finner de denna trollkarl med ryktet om att vara världens bästa raggningsexpert genom tiderna som ger dem tipset att göra det motsatta – dvs. steget under en förolämpning. (Obs! Negging är ett bra ”trick” om man kan använda det bra – dock inte nödvändigt – läs gärna andra bloggposter som handlar om detta) Helt plötsligt får de en kick och tänker ”NÖRDARNAS REVANCH!” och med sina höga pälsbetäckta hattar går de nu ut, armerade med sina NEGS! Vem kan stoppa dem?

Okej, jag är lite överdramatisk (och förhoppningsvist rolig, annars får ni kommentera att jag suger på att skriva) och som en disclaimer vill jag säga att jag dragit dessa slutsatser från erfarenheter jag har haft med mig själv, mina vänner och studenter.

Hursomhelst, min poäng är absolut inte att diskutera negging. Vad jag vill peka mot är ett problem jag ser hos många män: Rädsla, Ilska och Negativ attityd mot Kvinnor.

Vi alla har det till viss del. Vissa har så lite av det att det knappt blir ett hinder, andra så mycket att det stoppar dem helt och hållet, men alla har det. Även jag. Skulle jag leka Freud så hade jag först onanerat på tanken av att diskutera ämnet undermedveten hat mot det motsatta könet. Istället tänker jag hålla det lite kort. Många män har fått detta problem först och främst från frustration som de känner för sitt misslyckande mot kvinnor. Andra faktorer är Horan och Madonna komplexet (vi vill se de ”bra” kvinnorna som den perfekta mamma-figuren och de ”dåliga” kvinnorna som horor vi bara vill knulla) och vår egna mamma som kunde skrämma skiten ur oss som barn etc.

Ska vi kunna gå fram till främmande kvinnor och göra ett avslappnat intryck, kunna interagera med kvinnor i allmänhet och framförallt kunna öppna upp oss och lita på kvinnor, även kärleksfullt (vilket jag antar att de flestas mål är) så måste vi komma i underfund med våra fördomar och problem.

Då kommer frågan, ska jag ge er den bra eller den dåliga nyheten först? Jag tar den dåliga.

Den dåliga nyheten är att det inte finns något konkret man kan göra för att bli av med detta problem.

Den bra nyheten är att allt finns i ditt egna huvud så DU har makten att göra något åt det.

Så (okonkreta) sätt att bli av med dessa rädslor, ilska etc. vore att ställa sig själv frågor och vara rått ärlig mot sig själv. Frågor som ”Vad stör mig hos kvinnor?” ”Vad skrämmer mig mest med kvinnor?” etc.

Andra (igen, okonkreta) sätt att bli av med detta är att göra precis det man gör mot allt annat: Man använder viljekraft till att gå emot sina rädslor. Spendera tid ute och agera med kvinnor på alla möjliga sätt. Berätta om dina värsta minnen, öppna upp dig själv helt och hållet. Hur skrämmande det än kan verka så gör det! Vad ditt problem än är så gå emot det! Se en tjej vara ”slampig” och lär dig acceptera det och älska henne för den sexuella varelsen hon är.

Det bästa, egentligen, man kan göra med ALLA mentala problem är den så sanna klyschan: ”Erkännande är det första steget”. Så upptäck vad det är för skit ni har tillåtit er själva att tro på i era hjärnor och erkänn felet. De okonkreta sätten att fixa det på kommer att falla på plats senare.

Mvh

- Xtreeme

} else {