fyr Tornet!

Tja grabbar! Jag tänkte blogga om något som jag haft på sinnet den senaste tiden. Det här ämnet är något som jag funderat på en längre tid, men faktiskt fått se i praktiken gång på gång på sistone.

Så till ämnet: Hur reagerar man gentemot en tjejs emotionella sida? Det här är en ganska diffus fråga. Vad jag menar med detta specifikt är inte hur man är mot en tjej allmänt till vardagen utan säg tex att ni har ett förhållande med en tjej under en period, och från tid till tid så sker det, det är som havet stormar upp och hon blir emotionell, gnällig, krävande, oförstående och man är ute i ett minfält där vad man än gör så är det fel.

Alla har någon gång varit med om detta, helt plötsligt fattar man inte vad som är fel och oavsett vad man gör så är det fel. Det känns nästan som om det är ett destruktivt beteende från tjejens sida för att få dig engagerad i ett konstigt samtal eller en spiral av argumenterande som bara kan gå neråt.

De bakomliggande orsakerna till det här skiftar. Det kan vara dynamiken i förhållandet – att hon känner sig osäker på om hon har dig eller inte eller att hon helt enkelt vill testa och se om det här är på riktigt, om du är den killen som är värdig henne. Ha i åtanke att detta är processer som sker ganska omedvetet för dom flesta tjejer.

För att kunna besvara frågan måste man gå till roten på frågan: Vad är en attraktiv kille?

En solid kille!

Vad är en solid kille? Om ni tänker er metaforiskt att en tjej är ett stormande hav av olika känslor så är en solid kille som ett fyrtorn som står stadigt i stormen. En solid kille är som klipporna som de stora tsunamivågorna av känslor bryts mot – men klippan står kvar!

Visst låter det metaforiskt? Jag vet. Med det här menar jag att du inte bör reagera mot hennes känslor rent emotionellt. En solid kille har en vision, en riktning, och en stark verklighet.

Vi tar ett konkret scenario. Säg att din flickvän/tjejen du träffar från tid till tid, ni träffas och ni ska göra något chill och helt plötsligt kommer det:

Tjejen: ”Jag tycker att du inte bryr dig om mig…” eller ”Jag gillar inte x, y, och z…” eller ”Varför måste du..”

I vissa fall är det här helt legitimt, men det handlar om vilken plats hon kommer ifrån. Vill man ha ett förhållande oavsett naturen i förhållandet vare sig man är exklusiva eller inte gäller det att kommunicera med varann. Men det jag pratar om här är inte att hon försöker kommunicera utan hon kommer från en plats där ”nu ska vi tjafsa”-växeln går igång.

Vad gör man i den situationen? Jo enkelt! Reagera inte! Om någon tjej läser detta kan jag sätta en hundring på att dom inte håller med, men detta har jag fått bevisat för mig gång på gång på gång.

Om hon medvetet försöker starta något så köp inte hennes ramverk av verkligheten. Det betyder: Reagera inte emotionellt!

Om en tjej är emotionell, vill bråka och ställer dig inför detta, är det värsta och mest oattraktiva som en kille kan göra att reagera mot detta emotionellt, tex också bli sur och:

Killen: ”Va fan är det för fel på dig jag fattar inte varför du bla bla bla…”

Så vad är det konkreta? Jo lunga ner henne förklara saken rent logiskt men börja inte med något drama. Eller snarare freaka inte ur för att hon gör det. För att göra det hela mer konkret tänk er Woody Allen och försök vara den exakta motsatsen (det finns inte någon som personifierar en emotionellt reaktiv människa mer än han)

Självklart är det bästa att inte hamna där överhuvudtaget. Man kan förebygga denna situation gen att sätta upp det korrekta ramverket som en relation bygger på. Vill ni läsa vidare om just detta kan jag varmt rekommendera Sanjis artikel serie om relationer som ni kan hitta på följande länkar:

Del1

Del2

Del3

Del4

LOVE /THEMAN