Ikea is the shit!

Ända problemet är att det lite som H&M kläder kan ge känslan av att man saknar stil och smak utan bara är copy chode.

För er som tycker jag är lite för mycket på, låt mig få presentera denna artikelserie! Jag har inrett mitt rum och med det börjat på en artikel serie och vad de olika serierna kommer att handla om kan ni läsa om ni backar lite i arkivet på bloggen (till Lördagen den 12e april). Denna del kommer att handla om hur man inreder det för att det ska bli bekvämt.

Ikea är så himla bra för att det är billigt och man kan få så otroligt mycket inspiration, sen är det också väldigt enkelt att bygga möblerna man köper av dem. Så istället för att fråga mig om färgval, hur man skapar stora utrymmen etc. så kan ni fråga dem. Vad ni kan fråga mig och, ännu bättre, som jag tänker berätta för er här är vilken dynamik man vill ha rummet i för att göra det bekvämt och avslappnat för kvinnor.

Jag kan börja med att göra lite pointers:

1) Din säng är inte din tron! Har du bara plats med en säng istället för soffa i det skick du lever (som jag gör) så skaffa antingen en bäddsoffa (vilket jag nu har gjort) eller bädda din säng så att den ser ut som en soffa (dvs, ha en snygg filt över och ta bort alla tjocka täcken).

2) Levande ljus är mysigt – när man bestämmer sig för att ha sex. Så ha inte för många och tänd dem inte förrän ni hånglar och börjar komma någon vart, be henne då tända dem medan du sätter på musik or whatever.

3) Ha personliga saker liggandes framme på ett snyggt sätt. Det visar att du är en människa så ta fram gitarren och häng upp den på väggen or whatever.

4) Första intrycket ska vara ett ljust intryck. Ljus är tryggt, Mörkt är farligt. Du vill göra henne bekväm. Stämning kan du fixa senare.

5) Böcker ger intryck av att man har en snäll sida hos en och höjer känslan av att det är tryggt.

Nu till själva utseendet:

Städa ditt rum ordentligt, ta sedan en tröja ur garderoben och lägg den snyggt någonstans. Se till att luften är god så ha ett öppet fönster (blir det kallt så är det bara bra). Ditt hem ska vara mjukt, dvs. köp möbler som äe runda kanter. Detta låter weird och jag syftar mest metaforiskt. Det bästa sättet att förklara är att ta fram gamla fotoalbum från hur ditt hem såg ut på sent åttiotal – tidigt nittio tal (åren då design sägs ha glömt bort) och tänk på motsatsen. Du ska försöka göra en korsning mellan det och futuristiska kort (där allt nästan är runt och i cirklar).

Grejen med detta är att det ger ett mjukt intryck. Matcha det sen med en lampa som lyser upp rummet men ändå har en skärm. Detta är svårare än man tror för det vi vill åstadkomma är att kunna lysa upp (trygg känsla) utan att vara för starkt (kvinnor vet att mot slutet av en kväll ser sminket inte ut som det ska och tycker inte om starkt ljus) så leta tills du finner det du söker.

Detta är då allt jag har att säga om att göra det bekvämt. Har ni frågor ni vill ställa är ni välkomna att skriva det som en kommentar eller maila mig på xtreeme@c-r.se