I takt med att CR får allt mer uppmärksamhet i olika massmedia (något som bara kommer att bli mer och mer av den närmsta tiden) undrar många huruvida det är bra eller dåligt, och huruvida det vi lär ut inte längre kommer att ”fungera” om alla vet om det.

När man tar upp en fråga som denna är det viktigt att hålla koll på vad som är vad, vad som är CR:s metod och vad som är inhämtat från andra källor – till exempel boken The Game, eller något av de företag som nämns i den.

Det vi med all säkerhet vet är detta: Alla inövade rutiner, textstycken, sound bites, och andra grejer är absolut i riskzonen för att drabbas av detta. I stor utsträckning har detta redan hänt, då gemene man redan läst The Game, och går omkring och är taskig mot folk i tron om att det är någon magisk egenskap.

MEN: Man får inte glömma det viktigaste, kärnan i det vi studerar och lär ut: att vara en attraktiv man. Att vara en attraktiv man är ingenting man säger (uppenbarligen), och det är ingenting man gör. Det är något man är.

Vad innebär detta? Låt oss föreställa oss att alla män i hela Sverige läser vår blogg, lyssnar på audioserien, tar en bootcamp etc. Att alla män förstår vad det är vi menar, lär sig hur man ska tänka, och vad som är attraktiva och inte attraktiva beteenden. Inte för att detta scenario någonsin skulle hända, men lek med tanken…

Kommer kvinnor helt plötsligt sluta attraheras av självsäkra och målmedvetna män? Kommer det helt plötsligt bli inne att vara en svag person som söker andra människors bekräftelse? Kommer alfa-konceptet att tappa sin signifikans?

Kommer det att vara ute att berätta historier ur sitt liv? Kommer det att kännas B att bygga emotionella band, att lära känna personer? Kommer människor sluta att röra vid varandra? Kommer människor sluta att retas med varandra? Kommer det att betraktas som en dålig egenskap att vara bekväm med sin sexualitet? Osv osv…

Självklart inte.

Däremot, var så säker på att om det finns någon soundbite, eller något uttryck som används här, så kommer det väääldans snabbt bli förpassat till de dåliga raggningsreplikernas värld. Kreativitet är och kommer förbli attraktivt.Jag kan tänka mig att den första personen som kom på ”Tjena Kexet, står du här och smular?” var en rolig typ, och att den grejen gick hem. Iallafall första gången icon smile Kommer det fortfarande att funka? Men det var knappast någon inneboende magi i uttrycket i sig som gjorde det – det var det faktum att det var en avslappnad och humoristisk person som sa det.

Det är därför det är så viktigt att inse att det vi lär ut är principer och riktlinjer för hur en attraktiv man är – inte en steg för steg-manual för hur man får en tjej i säng. Även om en sådan manual teoretiskt sätt skulle vara möjlig att skriva, skulle det vara fenomenalt svårt att genomföra det hela, manualen skulle behöva ändras hela tiden, och framför allt – jag tror att de flesta människor inte tycker om principen att manipulera en annan person i säng. De flesta av oss vill jag tro vill att kvinnor ska gilla oss för de vi är – och vi lär oss sätt att förmedla detta på.

Återigen, att vara attraktiv är något man är (eller utvecklar sig till att bli), inte något man gör.

Men tillbaka till det hypotetiska scenariot att alla Sveriges män tillämpar CR:s Metod För Att Vara En Attraktiv Man ™. Det är inte precis så att alla från den stund de läser något material genast bemästrar det hela och blir omedelbart oemotståndliga för alla kvinnor. Det är en process, och en process som tar tid. Gud vet att vi som driver CR är långt ifrån klara med denna process själva. Således kommer det fortfarande vara så att män är olika attraktiva. Det kommer fortfarande finnas sociala hierarkier, och kvinnor kommer fortfarande att dras till de i toppen. Det kommer finnas varierande grader av hur bra beskyddare man är, hur bra ledare man är, och hur förvald man är av andra kvinnor. Det kommer alltså finnas utrymme för utveckling, och det kommer fortfarande vara skillnad mellan killar och killar.

MEN!

Vi kommer att ha höjd minstanivån med ett rejält snäpp iallafall! För detta kommer landets kvinnor att vara oss tacksamma.

Det är också detta faktum som driver oss att nå ut med detta till så många som möjligt!

Med kärlek till både kvinnor och män.

//Sigge