first date Vad ska man göra på en “Date”

Nyckelordet är lättsamhet. Du vill undvika nervösa stunder med alldeles för många moment såsom den klassiska romantiska middagen. Glöm inte att ni precis träffats och att en date är mer “lära känna varandra” spara krutet till senare då ni lärt känna varandra bättre och ni känner er mer bekväma över situationen.

Ett bra tips är att boka en utgång med vänner/vänninor. Ni kan då föreslå att träffas en kort stund för en snabb drink/öl/glass någonstans innan ni går skilda vägar till era väntande sällskap. Lever ni inte upp till varandras förväntan så är det en enkel utväg därifrån o andra sidan så kan ni bokaom era planer om det går riktigt bra. Båda får mer spelrum helt enkelt. Tänk dock på att ni vill inte vill bli utmålade som den lämnar sina vänner hängande.

Vem betalar? Den eviga frågan. Gör inte detta till en stor grej, stå inte och flippa med notan osv. Det är bättre att ni säger rakt ut -jag tar första omgången så är detta ur vägen.

Håll er första möte kort. En timme borde vara tillräckligt för “nosa” på varandra.

Ämnen att prata om: Ett bra ämne är den väntande utgången med era vänner. Vad ni ska gå, vad ni ska fira, berätta om era vänner etc. Att prata om sina vänner är oftast synonymt med att berätta om sig själv. Då oftast vänner har liknande värderingar och intressen.”
Dont mention the war” undvik tunga ämnen såsom politik, krig och dyl… Ja ni fattar poängen. Allt ni säger kommer att förknippas med dig. Så vad som hände på “mallisresan” kan ni spara till en annan gång.

Kom till mötet med en positiv inställning. Sitt inte där och gnäll om livet eller din onda rygg. Var glad, mot henne men även mot alla omkring er. Människor och i synnerhet tjejer kommer läsa hur ni sköter er gentemot andra. Målet är att få alla att le som möter din blick.

Ta på varandra. Inget kommer hända om ni inte tar på varandra! Här gäller det för killen att visa redan från början att han är en fysisk person som inte räds för att ta kontakt. Gör detta redan från början när ni ser henne. Ge henne en stor kram till att börja med. Sitt nära varandra så att ni har kroppskontakt. Gör ni inte det så kommer det bli konstigt framöver när du bestämmer dig för att gå för kyssen. Vi känner alla igen oss i den stunden. Ja det suger!

Berätta om något du varit med om. Här gäller det killar att hålla tand för tunga! Det enklare en vad man tror att börja skryta. Det är bättre att ni berättar om hur du upplevde en viss situation en vad du exakt gjorde. En bra tumregel är -det här hände och så här kände jag.

Var bestämd! Killar det finns inget mer avtändande för henne om du velar. Fippla inte med drinklistan , bestämd dig snabbt, -jag sitter här och du sitter där. Du måste leda mötet. Håll inte med henne om allting, säg vad du tycker på ett lättsamt sätt. Därav att undvika tunga ämnen. Ha en retsam inställning, hittapå roliga namn för henne osv.

Sköter ni korten rätt så borde det inte vara några problem att “hooka” upp senare på kvällen.

Detta var lite basics i “dating” självklart finns det mer avancerade varianter men det tar jag en annan dag.

Hoppas det går bra på er date och ha en skön Valborg.

Love/Gustavo