Krogen...
Tja alla! Jag tänkte skriva om en grej som jag funderade ganska mycket på förut. Jag ska skriva om en miljö som alla vi och 99% av alla killar hänger på ganska frekvent. Jag ska skriva om krogen.

Men innan jag går vidare vill jag att ni tittar på klippet på en av våra instruktörer (Victor) som va med i TV4’s morgonsoffa i söndags, bortsätt från allt annat som kommer upp som är intressant, lägg märke till hur det pratas om krogen under inslaget som ni hittar här.

Vad är grejen med krogen?
Förr brukade jag alltid ställa mig frågan ”Hur kommer det sig att inte fler människor träffas på krogen?”. När jag kollade på min vänskapskrets som var i ett förhållande, brukade jag ofta fråga hur de träffades. Ställer ni samma fråga till vänner och nära runtom er kommer ni få samma svar. De allra flesta träffas via vänner eller på jobbet. Ytterst få människor träffar totalt okända människor på krogen eller på någon annan allmän plats och vågar ta kontakt.

Visst är det konstigt?
Krogen är ju en plats som ska stimulera till att vara social! Det är en allmän plats där alla är välkomna (de flesta krogar iallafall). Det är en plats där man ska ha kul, därav musiken och dansgolvet. Sist men inte minst serveras socialt glidmedel i form av öl, vin och sprit, som folk mer än gärna konsumerar. Förutom det är alla lite finare, folk gör sig fixar till sig innan en utekväll och beger sig ut i natten. Men ändå är det så: de flesta träffas inte på krogen.

Varför ser det ut så här? Förut brukade jag likt alla chodes där ute bortförklara krogen som en mötesplats. Jag trodde på alla klyschor som finns om krogen. Här är några:

- Men kan inte få bra kontakt med en person ute på krogen. Folk är fulla, det är hög musik, alla är där med vänner som de kom dit med och ingen vill väl sitta och prata med en okänd människa i 20 min om de redan är ute med sina vänner.

- På krogen är folk inte sig själva, i och med att dom är fulla eller ute på ett ställe.

- Man kan bara dra hem någon från krogen och ha sex typ kvart i fem ragget, och det hela leder inte någonstans, förutom till ”dagen efter”-ångesten man känner när man vaknar upp.

På så sätt kunde jag rationalisera för mig själv varför krogen inte bara är en dålig mötesplats, utan att det är näst intill omöjligt att träffa ”vettigt folk”, som man kan ha vettiga relationer med. Det här är helt fel, men det är de flestas syn. Jag citerar direkt från det som sades i morgonsoffan på TV4:

”Är det en liten luring? Myten om att man ska träffa någon på krogen som man förstärker här?”
(Programledaren)

”Sen måste man ju välja vill jag gå på krogen och bli king of the bar eller vad det nu är för någonting och va med tjejer som tycker att jag är häftigast där? Man måste liksom tänka ett steg till, vilken typ av kvinna vill jag träffa? Ska jag vakna upp med henne och känna hennes dåliga andedräkt morgonen efter och äta frukost?”
(Psykologen)

”Det blir nog lite ytlig kontakt ute på krogen”
(Singel Carl)

Varför tänker man så och vad är anledningen till det? Är det så att alla tjejer som går ut på krogen då och då är speciella ytliga, eller rent av lösaktiga? Är det så att krogens atmosfär automatiskt bidrar till att man inte kan lära känna varann och även om men gör det så är det bara ytlig sex?

Svaret är NEJ!

CR handlar ofta om just det som vi ofta kallar för ”cold approach” dvs att ta kontakt med en totalt okänd människa och få det hela till att bli en sexuell relation. Och då menar jag inte nödvändigtvis ”kvart i fem” engångsgrejer utan. Och att kunna göra det gång på gång är en konst. Faktum är att alla möjliga människor går ut på krogen – allt från folk som bor i förorterna till östermalmsfolket, du kan hitta en underbar sjuksköterska eller en jättebright student som ska doktorera i molekylärbiologi, eller en fantastisk tjej som precis fyllt 18 och är full av liv och glädje. Hur kan man rationalisera att alla som går ut på krogen eller träffas på krogen är ytliga eller någon form av ”speciella” människor?

Jo det är rätt enkelt det finns två andledningar:

1. Det är normen. Den genomsnittliga killen snackar inte med okända människor när han går ut, och vet inte riktigt vad han ska göra efter de initiala första fem minuterna om han mot all förmodan skulle ta kontakt. Den genomsnittliga killen har om inte väldigt lite så näst intill 0 game. Att kunna ta kontakt med en helt okänd männsika ute på krogen och sen leda det till något sorts förhållande kräver att man kan knyta ett emotionellt band till den människan, hitta gemensam mark det som vanligt folk kallar ”lära känna” någon, vilket tar ca 3 dejter för en vanlig kille. (Btw kan varmt rekomendera Xtreemes post om detta)

2. En annan anledning är att majoriteten av alla människor som ställs inför något som de vill, men inte klarar av, börjar dumförklara hela grejen, alternativt säga att det är omöjligt pga X.Y, och Z. Efter att ha praktiserat CR i snart 2 år kan jag säga att krogen är inte bara ett utmärkt ställe att träffas på utan även att man kan träffa alla möjliga där ute. Du kan träffa din framtida fru, flickvän eller bara en kortare flört.

Att säga att man inte gillar krogmiljö är mer eller mindre bullshit. Det finns en sån gigantisk variation av krogar där ute allt mellan lugna hotelllounger till överenergiska dansgolv som liknar ett slagfält, det finns variation bland musiken och åldrarna, och stadsdelar och folket. Det finns ställen för folk som är 18 och för folk som är 45. Att säga att man inte gillar krogmiljön, är som att höra någon säga ”jag gillar inte böcker” för de är alla likadana.

Därav vill jag döda den myten en gång för alla. Krogen är en utmärkt plats för att träffa folk. Frågan är: har du game?

LOVE / THEMAN