En av de vanligaste frågorna vi får av journalister och andra som får höra om vår verksamhet är:

”Får ni aldrig in några hopplösa fall? Som är bortom all räddning?”

Svaret är nej. Det finns inga hopplösa fall.

Men frågan är: hur lång tid tar det?

Den frågan är betydligt svårare. En väldigt klok person sa en gång i tiden ”There are no unreasonable goals, only unreasonable time frames”.

Vad betyder det? Att bara man sätter sig ett mål finns det egentligen ingenting som säger att det är ouppnåeligt, bara att det kan ta tid.

Och det kan ta tid att förändra sig vad gäller framgång med kvinnor. En tid som egentligen är helt individuell. Här vill jag ta upp ett koncept som jag kallar för ”rostighet”. Basically, ju längre en person har chodat, ju längre en kille har gått utan framgång med kvinnor och vant in sig i ett beteende av att vara en betahane, desto längre tid kommer det att ta honom att förändra sig. Det vore naivt och orealistiskt att tro att en kille som varit chode i 35 år av sitt liv och aldrig vågat ta för sig av något utan bara strävat efter att passa in i andras förväntningar kan förändras över en helg till att bli en rockstjärna. Sådan rostighet sätter sig inte bara i kroppen, utan också i rösten, och framför allt i huvudet. Därav kan vi aldrig säga precis hur lång tid det tar för en person att gå från att vara ”geek” to ”chic”.

Men jämför detta med att bli bra på att spela ett intrument. Hur lång tid tar det? Självklart olika beroende på hur begåvad man är, men alla skulle nog hålla med om att det tar flera år att bli bra. Flera år. Flera år för att bli bra på något så enkelt som att plinga på en gitarr. Ändå förväntar sig många blixtsnabba resultat vad gäller att förändra sin framgång med kvinnor, och ett beteende som de vant in under en livstid.

Därför är det viktigt att man är beredd att satsa sin energi och kraft på att förändra sig, om det är vad man verkligen vill. Många killar som läser detta forum är killar som är vana vid att gå in 100% för att lyckas med något, vare sig det är med studier, eller inom arbetslivet. Det gäller helt enkelt att ha samma ihärdighet när man pratar om interaktioner med tjejer.

Lite kort om min egen historia. Från att jag började gå ut regelbundet med målsättningen att förändra mig själv och min framgång med kvinnor tog det mig fem månader innan jag lyckades leda en interaktion hela vägen till sex. Fem månader av utgångar, tre-fyra gånger i veckan, dejter, telefonnummer, etc etc. Och när jag kom in i det hade jag ändå en viss erfarenhet, jag hade redan haft en viss kontakt med delar av detta community sedan innan, och hade precis kommit ur ett bra förhållande. Mig tog det fem månader. Jag vet flera killar som det tagit betydligt kortare tid. Men jag vet ännu fler som det tagit ett eller till och med två år innan de når framgång.

Varför kallar jag rostighet för rostighet? Jo, för att jag tror innerligt att dessa attraktiva beteenden är sådant som vi alla har inom oss, men att vi likt Plåtman i Trollkarlen från Oz under regniga perioder rostat igen. Denna rostighet går att få bort, den går bort med varje interaktion med en kvinna man har.

En bra målsättning som jag brukar rekommendera är att göra 1000 ”sets”, dvs 1000 interaktioner med tjejer för att verkligen komma igång. Tusen stycken. Hur lång tid tar det? Om man pratar med 10 tjejer på en kväll, och går ut 2 kvällar i veckan, då får man 10*2*52 = 1040. Så om man går ut två gånger i veckan tar det ett år, går man ut fyra gånger i veckan tar det ett halvår, och går man ut sex gånger i veckan är man klar på fyra månader. Och då är man igång. Tänk på gitarren, hur många timmar krävs det inte innan man är en bra gitarrspelare?

Å andra sidan krävs det inte att man är Slash innan man får framgång i sitt liv, det som behövs är egentligen att man plockar bort lite av rostigheten, så kommer framgångarna komma. Jag tror att alla bootcampdeltagare upplevt en förändring i sin vardag efter en bootcamp, vi har otaliga berättelser bland våra reviews om äventyr som händer i deras liv, spontana möten med kvinnor som bara slänger sig själva och sina nummer över dem, och så vidare. Vissa upplever enorm framgång på en gång, för vissa är det som om polletten trillar ner och allt börjar klicka med damerna. För andra återstår en del rostighet som måste tränas bort innan de verkliga framgångarna kommer.

Vad innebär då en bootcamp? Om vi nu säger att den inte är ett magiskt piller som magiskt löser alla ens problem och lagar ens relation med föräldrarna och allt sånt?

Jo, en bootcamp innebär en rivstart i denna utveckling. Under en bootcamp gör vi kanske de 50 första av dina interaktioner, med professionell och närmast individuellt coaching under hela processen. Dessutom innebär en bootcamp att du får lära dig de teoretiska grunderna och lär dig se mönstren i ditt liv som lett till att det blivit som det blivit. En bootcamp innebär att du får en kompass och en karta, att vi följer dig 50 steg framåt och därefter ger dig en rejäl knuff framåt så att du vet precis åt vilket håll du behöver jobba, utifrån dina förutsättningar. Det är svårt för mig att beskriva i ord värdet som man får av att ta en bootcamp, framför allt för att jag själv aldrig tagit en bootcamp. Men jag vet närmare ett hundratal killar precis som dig och mig som tagit en bootcamp och skrivit om upplevelsen i review-forumet, på gått och ont. Det är något jag rekommenderar för någon som funderar på en bootcamp. För att komma till review-forumet, klicka här.

För er andra, som inte nödvändigtvis funderar på, eller har möjlighet att ta en bootcamp kan jag bara ge er rådet: ge er själva ett löfte, ett långsiktigt löfte om hur mycket ni ska anstränga er för att nå dit ni vill nå. Ha 1000 interaktioner som riktlinje för att komma igång, och börja med att få det avklarat. Om ert liv inte förändrats när ni kommit så långt, hör av er till mig så ska jag personligen äta upp min egen hatt!

Tills dess, hang in there!

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);