Vänner i Söndags var det återigen dags att synas i Media. Enjoy.

logo aftonbladet På krogen

sigge1 På krogen

Allt fler killar gör det – anlitar en professionell raggningsexpert för att få napp hos tjejerna på krogen. Behovet har fått Pick-up organisationerna att växa som svampar ur jorden. Verksamheten bakom boken The Game har nått Sverige på allvar.

Är du beredd att hugga på allt du ser på krogen? Beredd att prata om vad som helst med vilken tjej som helst för att få chansen till ett telefonnummer, en kyss, ett ligg eller en relation? Då ska du anmäla dig till en av alla raggföreningar som bildats i Sverige de senaste åren.
Tajming & självsäkerhet

För två år sedan släpptes boken ”The Game” i Sverige under namnet ”Spelet”. Här berättar den amerikanske rockjournalisten Niell Strauss hur han gick från att vara en frånstötande mes till att få vilken tjej han ville. Enligt hans förkunnelse handlar allt om självsäkerhet och att kunna tajma in rätt repliker för att få kvinnan dit man vill.

S ergej K otliar driver sedan ett halvår tillbaka Charismatic Revolution tillsammans med fyra kompisar. Gänget organiserar kursverksamhet i konsten att ragga. Även om han påpekar att man inte plankat ”The Game” rakt av är utgångspunkten densamma. Under kurshelgerna, så kallade ”bootcamps”, coachar han och de andra instruktörerna ett antal deltagare på krogar runt om i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Cynisk köttmarknad?

– Efter våra bootcamps har alla deltagare telefonnummer till tjejer i mobilen, bokade dejter eller har fått kyssa någon, säger han.

Efter några timmars avslappnad peppning i självförtroende gäller det att hugga in på så många kvinnor som möjligt:

– Om någon deltagare står tyst mer än en minut så beordrar vi dom att prata med någon tjej, säger han.

Cynisk köttmarknad och förlegad kvinnobild? Inte enligt S ergej K otliar. Det handlar helt enkelt om att lära sig slappna av i kvinnligt sällskap. Att våga vara sig själv och inse att en konversation inte måste vara slipad för att gå hem hos det motsatta könet.

– Vi ser inte kvinnor som objekt, alla är unika sexuella varelser.