När man går ut på nattklubbar så kan man observera att alla människor beteer sig på ett speciellt sätt.

Nattklubbar är en sådan miljö som sätter ett förstoringsglas över folks plats i en social hierarki – och alla gör allt de vågar för att ligga så högt uppe som möjligt.

Vissa killar försöker se tuffa ut och står vid en vägg, vissa tjejer ser bitchiga ut, vissa killar ser rent utav rädda ut och andra tjejer ser ledsna ut. Majoriteten tappar någonstans lust att stå ut med pressen och super sig därför fulla och dansar livet ur sig på dansgolvet.

Folk känner sig dömda, som om det finns en stor domare som kommer göra alla påminda om deras plats på den sociala hierarkin och skratta åt dem för det. Många människor är rent utav livrädda för klubben och går aldrig dit pga. detta.

Vad som är intressant för oss är hur vi som människor kan välja att hoppa ut ur leken. Vi kan välja att inte ta åt oss, vi kan välja att strunta i vad andra (speciellt den icke-existerande domaren) tycker om oss och veta vad vårt värde är. Vi kan hoppa ut ur pyramiden och se på den med glädje som man ser små barn leka i sandlådan.

Det är då man har kul – det är just det som händer när folk super sig fulla. Vi kan göra det utan att dricka vilket leder till att vi ändå har full kontroll. Att äga ett helt ställe och ha det som ens lekstuga!

Frågan är hur gör vi det?

Först och främst är nyckeln i att sluta döma andra. Sluta döm folk runt omkring dig. För när du dömer folk så utgår du från dig själv som referens och vad du gör då är att du dömer dig själv. Ända gången du känner dig dömd är när du dömer någon som du märker är bättre än dig vilket leder till att du inser att det är du som är sämre och WOPS! du känner dig liten och dömd – utan att förstå att det var egentligen DU som gjorde det.

Sluta se folk i någon hierarki. På riktigt förstå att alla människor är lika värde, för de har lika mycket värde av ge i form av lycka. Pengar och allt sånt där är inte riktigt värde – det är verktyg (dåliga sådana) för att skapa lycka. Alla människor har förmågan att vara lyckliga – det är helt enkelt ett val.

Bestäm dig för att hoppa ut ur leken. Bestäm dig för att du inte längre bryr dig om hur andra människor beteer sig i form av att de kanske chodear, klär sig fult etc. Det är deras val och om inget annat så tycker du det är coolt hur folk kan ha så skilda åsikter om vad som är snyggt. Bestäm dig för att det finns inget som är rätt eller fel.

Sluta döm andra och du kommer sluta känna dig dömd.

När du inte längre känner dig dömd så kommer du till den punkt att du bemästrat regel # 1 inom detta:

”I do not give a fuck what other people think of me”.

Mvh

- Alexander S.