Det finns en grej som vi upprepar gång på gång på gång som killar hela tiden verkar missa. En grej utan vilken ingenting du gör kommer att fungera, och utan vilken ingenting du gör kommer att få dig att må bra.

Att ge värde

Att i varje sekund av varje interaktion ge värde till den man pratar med. Vad innebär detta, lite konstiga och lite esoteriska uttryck?

I audioserien pratar jag om ”en påse kul”, att gå in i en interaktion med avsikten att göra personens kväll lite bättre. Det är att ge värde – att göra vederbörandes tillvaro lite lite bättre, att bringa dem positiva känslor. Mer än så, det ska egentligen vara den enda avsikten med hela interaktionen. Igenom hela processen från att man öppnar till att man lär känna varandra, bygger emotionella band, eskalerar beröring, leder det hela vidare, etc, så ska ”ge värde” vara drivkraften, ens enda avsikt i allt man gör. Varför retas jag med tjejen? Jo, för att det kommer ge henne positiva känslor, dvs värde. Varför ser jag till att vi rör varandra? För att beröring ger henne positiva känslor, dvs värde.

På vilket sätt är detta förutsättningen för allt vi gör? Därför att det är den enda inställningen som inte får dig att framstå som en behövande manipulativ tölp. Om du gör saker utan att egentligen ha något intresse av att göra hennes tillvaro bättre – utan helt och hållet för att du vill ha något av henne, så kommer det lysa igenom. Om du retas med henne för att du tror att det är ”solid game” och för att få henne mindre kaxig så är det inte att ge värde, och du kommer att uppfattas som dryg. Om du retas med henne för att du tycker att hon är gullig och det är ditt sätt att förmedla det till henne så är det att ge värde.

Att kunna ge värde är att kunna ge en person en ärlig komplimang. Utan baktankar.

Att ge värde är också en perfekt metod att kalibrera det man gör i varje given sekund. Hur menar jag med det? Tänk helt enkelt när du gör saker – kommer det du gör att få henne att må bättre eller sämre? Att retas med henne en gång är kanske gulligt, men att göra det hela tiden är taskigt och därigenom konstigt och manipulativt.

Att inte ha förmåga att ge värde

Det här är ett fenomen som jag märker av på bootcamps ibland, att det kommer in killar som nästan är arga på tjejer, och egentligen inte är ute efter att göra deras tillvaro bättre, utan bara vill ha något av dem, något som de tror att de förtjänat genom all dålig karma de haft i sitt liv. Jag känner igen detta väldigt bra, för jag har själv varit där. Jag trodde att jag var en snäll och god kille, och gömde mig bakom den fasaden. Men faktum är att allt jag gjorde var att få någonting tillbaka. Och jag vågade aldrig ge någon en komplimang av rädsla att de då skulle tycka att de var bättre än mig. Hur fucked up är inte det? Att inte kunna ge en människa en komplimang?

Faktum är att om man upplever att man själv inte har något värde så blir det väldigt svårt att ge värde. Vad menar jag med det? En person som inte tycker om sig själv, som tror att han är mindre värd än andra, om han ska ge någon annan en komplimang så tror han i sitt huvud att den andra personen inte kommer att ta åt sig av det, inte kommer att få något värde eftersom det kommer från en lägre stående person. Det är lite som om en full uteliggare kommer och ger dig en komplimang för dina kläder – kommer du ta åt dig av komplimangen, eller kommer du lägga energi på att bli av med uteliggaren? Många killar känner att de är den där uteliggaren.

Det är därför vi uppfinner grejer som ”game”, för att kunna få värde utan att nånsin behöva ge något, för vi har inget värde att ge. Därav blir det svårt, för varje steg i interaktionen blir att maskera ens egen avsaknad av värde, vilket är varför som mycket game upplevs som manupulativt – man lägger på sig en fasad som inte är ens egen. Då måste man hela tiden tänka ”hur ska jag komma undan med kino?” (eftersom kino med mig inte kommer bringa henne värde), eller ”hur får jag hennes nummer?” (för att att ge mig hennes nummer inte bringar henne något värde), och så vidare. Det blir svårt.

Har man däremot en bra självbild, ser sig själv som en person med mycket värde – då blir det ju självklart att man ska göra allt man ska göra! Då blir det genast självklart att hon ska umgås med mig för det är sannolikt det smartaste hon kan göra. Hur får man henne att följa med henne hem? Well, det blir enkelt, eftersom att följa hem med mig är det smartaste hon kan göra. (Jag vet att det senare är grovt simplifierat, men ni förstår nog min poäng)

Hur kommer man då dit?

Där har vi nog tiotusenkronorsfrågan. Jag kan tänka mig att killar som läser denna blogg klagar på att det är för lite praktiska saker – vad ska jag säga och göra ikväll för att få mer framgång med tjejer! Skälet till att det är svårt att förmedla praktiska saker utan att förmedla de underliggande mindsets som ska finnas, medan mindsetsen själva ofta klarar sig på egen hand.

Men här ska ni få en konkret utmaning.

The Value Giving Challenge

Nästa gång du går ut, gå fram till 5 tjejer och ge dem en ärlig komplimang. Inte för att förvänta dig något annat resultat än att de ska bli lite gladare. Förvänta dig ingenting, ingen eskalering, inget vidare samtal, ingenting. Ge henne bara en ärlig komplimang. Och för all del – gör det med killar också, killar behöver också uppmuntras. Du kommer bli förvånad över hur något så enkelt kommer att skapa spännande situationer!

När du gjort detta, anamma den principen i varje interaktion med en tjej – att varje sak du gör ska få henne att må lite bättre, att le lite mer. Och gör de saker som får henne att le – till varje pris.

Livsfilosofiskt

Jag har haft en längre diskussion med Sanji om vad man ska ha för mening i livet, och i sin tillvaro, något som han skrev en bloggpost om för nån vecka sen. När man tänker på det, vi strävar efter att ha vissa saker – kärlek, hälsa, pengar, osv. Men när man har allt det då? Vad har man att leva för då? När det inte finns någon åtgärd som gör ens tillvaro något bättre. Det är ett ilandsproblem, men ett problem icke desto mindre. Det enda man har då, är att ge andra människor värde. Att hjälpa andra, att göra andra människors tillvaro lite bättre. Det var det enda vi kunde komma på iallafall, amatörfilosofer som vi är.

Med hopp om att denna bloggpost gett er värde!
//Nomaggiz