Var snygg? Vad menar du då?

Jo, jag vill att ni ska vara snygga! Nu tänker säkerligen många av er ”okej, nu har mister.m tappat det totalt. Det spelar ju ingen roll hur man ser ut!” Ni har rätt, men också fel.

Sant är det att det inte spelar någon roll hur man ser ut, däremot är det viktigt att vara snygg. Eller, låt mig omformulera mig, att känna sig snygg. Jag pratade tidigare om hur din perception, din uppfattning, av verkligheten, påverkar hur du mår och känner dig, och vad du uppfattar som ”normalt” (se Xtreemes senaste post). Det är precis vad även denna post handlar om.

Detta är i sig inget avancerat tips, kanske det enklaste och mest konkreta jag kommit med på länge, men jag vill ta lite tid att förklara det mer ingående. Säg att du på sätt X känner dig snyggare, du ler lite mer, har lite rakare rygg och bättre hållning, du utstrålar lite mer att du är nöjd med dig själv och hur du ser ut. Jag kan nästan garantera dig att människor också kommer uppfatta dig annorlunda. Det kan vara genom att du har gått och klippt dig, har en riktigt sjysst skjorta på dig och dagen till ära har du på dig en speciell scarf, som är lite utstickande. Du vågar precis ha den på dig, den är rätt cool. Du ser dig själv i spegeln och tänker, ”shit, jag är grym!”. Precis den effekten är det vi är ute efter.

I detta fallet blir din perception så gott som omedelbart verklighet. Om du går ut och känner dig trött, svettig och ful, och på alla sätt utstrålar detta, ja då kommer du ha svår kväll. Om du å andra sidan är ”on top of the world”, det lyser om dig (läs om the glow av Nomaggiz), då kommer du med största sannolikhet ha en toppenkväll.

Hur ser man då till att känna sig snygg? Det är enkla saker egentligen, men först och främst, ta hand om din kropp. En sann alfahane vet att ta hand om sig själv, och dessutom har man mer energi om man tränar regelbundet, och så känner man sig snygg. Träning är ett helt kapitel i sig, så det lämnar vi därhän för stunden. Vidare då? Se till att vara välvårdad. Inte som att du måste vara vattenkammad och slätrakad, men se till att klippa dig regelbundet, håll dina naglar korta, fundera åtminstone en gång över hur du matchar dina kläder och sådana fundamentala saker.

Inför en kväll, när man ska ut då? Se till att du är nöjd med ditt hår (om du har något icon wink Var snygg! ), ta på dig något litet plagg eller liknande som får dig att känna dig lite utstickande, som får dig att känna dig lite snyggare, må det vara ett par röda skor, en scarf, några armband, en cool t-shirt eller en hatt. Vi brukar säga att du ska ta din egna stil, och vrida upp volymen 20%. Ni känner kanske till konceptet ”peacocking”, som går ut på att man skall klä sig på ett uppseendeväckande sätt för att på så vis få mer uppmärksamhet av det motsatta könet, och visa att man är en cool kille. Problemet med det är att det kommer ifrån fel referensramar, du försöker göra ett intryck på någon. Om du däremot bara är ute efter att känna dig snygg för ditt eget välmåendes skull, så söks ingen bekräftelse, ingen uppmärksamhet eller liknande, du är bara awesome, och det, mina vänner, är oerhört kraftfullt!

Det var allt för idag, jag vill se er riktigt snygga i helgen!