And harry doesnt mind if he doesnt make the scene
Hes got a daytime job hes doing alright
He can play honky tonk just like anything
Saving it up for friday night
With the sultans with the sultans of swing

 - Dire Straits ”Sultans of Swing”

Att vara en superhjälte som på dagarna på jobbet är Clark Kent och chodear och sen på fredag och lördag kväll tar på sig sin kostym och blir stålmannen kan verka häftigt. Det kan också verka som en ”genväg” till förändring på så sätt att man känner sig förändrad två kvällar i veckan och resten av tiden är sitt gamla jag. And by all means, kör på, all förändring är en förändring. Väldigt ofta när människor med mitt jobb skriver om sina gamla erfarenheter som inte var väldigt bra så försöker de få människor att inte hamna på samma plats. Jag personligen känner att de erfarenheterna gjort mig klokare, så min agenda är mer att skriva för de som är där eller för de som kommer att hamna där så att de då kan påminnas om detta och finna vägen ut ur det, vilket är min samlade agenda för alla gånger jag skriver om äldre erfarenheter som kanske inte var de bästa.

Tillbaka till ämnet att bära på en ”player” kostym. Jag tror att anledningen till att man hamnar där är ett naturligt resultat av att man börjar förändra på sig själv som mest inom sina interaktioner med kvinnor, vilket oftast sker i nattklubbar på helgerna. Att man däremot FASTNAR där tror jag är resultatet av att man nöjer sig med bra. Altså att man pratar med kvinnor och efter ett tag får bra reaktioner och positiv respons och kanske till och med resultat i form av sex etc. och för många män är detta mer än vad de kunnat drömma om, så varför ta sig mödan åt att nå HELA vägen? Det är ”Good is the enemy of Great” principen. Och för all del, det kanske är överambitiöst och lite patetiskt att heeeeela tiden tänka på brudar och bli en jedi-master på det. Vilket är varför det absolut INTE är vad jag menar med att gå hela tiden icon smile The Sultans of Swing

Låt mig förklara.

Vad jag menar med att gå hela vägen är att göra en inre förändring av hur man ser på sig själv. Att man i sitt vardagliga liv har samma självförtroende när man pratar med en klient i sitt jobb som attraherar de kvinnor man möter, istället för ett påklistrat leende som man övat in framför spegeln etc. Att man hela tiden är den personen man vill vara, fullt ut och att den personen är det som, utan någon ansträngning att sätta på sig en kostym eller ”skifta personlighet”, attraherar de kvinnor den möter.

”Det där låter bra, men just nu är jag nöjd med att jag faktiskt får resultat”

Sure, som jag sade, en dag kommer du märka de stora nackdelarna med att köra ”superhjälte-stilen” och då kan du komma tillbaka – jag tänker inte råna dig ur visdomen.

Så om du är en av dem som undrar över nackdelarna så kan jag lista upp dessa:

1) Så länge du måste kompensera och skifta personlighet aka. ”ta på dig en kostym” så säger du till dig själv att du inte duger som den du är.

2) Så länge du, innerst inne, inte är den häftiga och coola personen som du är med ”kostymen på” så kommer kvinnor förr eller senare, speciellt i längre relationer med dig, märka det och gå ifrån dig.

3) Dina utekvällar kommer vara beroende på hur ”bra” du sätter på dig kostymen, dvs. hur mycket du kan ”get in the mood” eller vad man nu ska kalla det. Att ”sätta på sig kostymen” är bara en metafor, för vad man gör egentligen är att försöka hoppa in mentalt i en tro eller ”alter ego” att man är ”the shit” och det är inte riktigt lika enkelt som att ta på sig en mantel.

4) Att prata och umgås med tjejer kommer inte äns vara i närheten av så roligt som annars.

Och listan kan fortsätta.

Så hur gör man då? Hur kommer man ut ur denna fas?

Man bestämmer sig helt enkelt för det. Man bestämmer sig att man ska gå hela vägen. Sätt på den där herkules soundtracket: ”I can go the distance” i bakgrunden. (H).

För om du har läst denna blogg ett tag eller kommer att läsa den så kommer du ha all den informationen du behöver för att GÖRA förändringen. Hey, du har den säkert redan. Vi har skrivit och kommer att fortsätta skriva om att förändra sig själv, vi tipsar om konkreta saker man kan göra i sin vardag och om böcker som vi funnit insiktsfulla. Informationen finns där och du är inom räckhåll för den icon smile The Sultans of Swing

Och med det lämnar jag därmed dagens blogg, hoppas du funnit den bra.

Mvh

 - Alex