Ibland dyker det upp diskussioner bland killar i communityt, de uttrycker att de ”aldrig vill bli svenssons”, de funderar på om man skall vara singel hela livet, eftersom det de upplever nu är så starkt. Stor personlig utveckling, fantastiskt gensvar ifrån tjejer och förbättringar av ens liv över hela skalan, vem tackar nej till det? Men samtidigt tänker man så att det knakar, hur skall egentligen framtiden se ut? Det finns inga referenser för hur man skall agera nu, inga sociala mönster säger att man bör eller skall göra det ena eller det andra.

En sak är säker dock, de vill inte bli svenssons. Innan vi går vidare så vill jag gärna definiera ”svensson”. För många innebär begreppet något i stil med, villa, volvo, hund, 2 barn, svd-varje morgon och ett 9-5 jobb. Jag vill dock säga emot. Det finns i sig inget bestående i den definitionen (det vill säga om ett antal år kanske den är helt fel). Fenomenet svenssons kommer dock alltid existera. Istället vill jag föreslå att en svensson definieras som någon som konformerar. Någon som ställer sig i ledet, som faller för trycket, som gör som ”alla andra vill”. Han gör vad som förväntas av honom. Det innebär att volvo villo osv i sig inte är ”svensson”. Om det är min allra högsta dröm sen barnsben att ha min bil och mitt hus, trots att alla mina polare tycker jag är wack, ”häng med ut och tågluffa istället”, då går jag ändå min egen väg. Jag faller inte för vad andra vill. Självklart fungerar det omvänt också.

Nu har vi åtminstone definitionen kvar, men hur skall man agera då? Hur skall man bygga sin livsstil? För det första, Pickup i sig är i min mening inte en komplett livsstil. Det finns så oerhört mycket mer till livet, så många olika människor med komplett olika livsstilar, som ägnar sig åt detta att det helt enkelt saknas tillräckligt med gemensamma nämnare. Det finns oändligt med äventyr, kultur, resor osv, som inte har ett skvatt med pickupkulturen att göra. Vad pickup är, är en hobby – en väldigt omfattande, och många gånger livsslång sådan, men ändå inte mer än så. Vi kommer allihop in i detta för att vi inte känner att vi har full kontroll på vår situation med kvinnor. Vi kanske vill ha fler av dem i vårt liv, förstå dem, ha sex med fler av dem, eller vad som. Det är inget som sker i en handvändning, och under en period så blir det ofta så att PU faktiskt är ens livsstil. Man är ute enormt mycket, detta är helt nytt och man pratar om det hela tiden, allt man gör är relaterat till det och allt är sparta. Men när det lugnar ner sig, man börjar ägna sig åt mer saker man gillar utöver att ragga tjejer och mer ser det som en liten del av det stora pusslet som är en själv, ja då skjuter resultaten i höjden.

Detta förutsätter att ”saker man gillar” inte är att spela WoW 12 timmar om dagen, eller varva mario kart på världsrekordtid. Att i sig bygga en livsstil som är full av värde, som människor njuter av att vara del av och är fantastisk i största allmänhet, är oerhört attraktivt. Men det är en hel serie i sig också.

Så vart vill jag då komma med dagens yrande?

Gå din egen väg. Om du känner att människor drar i dig ”du borde ha en tjej”, ”du borde gifta dig” från ena sidan och andra sidan ”häng med ut”, ”nej, skit i att ta det tråkiga jobbet, vi drar utomlands istället” och liknande, så lägg inget värde i sakerna i sig. Vad är det egentligen du vill, oberoende av vad samhället, dina vänner och farmor Greta tycker. Om det är ett radhus, en fru och två barn, så behöver det inte vara svensson för det. Du kan leva ett helt outrageous, galet och totalt annorlunda liv, även fast du har fru och barn. Varje given situation är bara vad du gör av den.

Så därför vill jag tipsa om Volvo BilFinans… haha, nej.

Ha en bra dag nu och posta era tankar och drömmar i kommentarerna.

Uppdatering:

Jag vill ytterligare poängtera vikten i att våga gå sin egen väg. Det är så riktig framgång uppnås. Låt oss ta Bill Gates som exempel. Han och Steve Balmer hoppade av Harvard (vilket av alla i hans omgivning var likställt med självmord), för att starta Microsoft. Allt de hade var en idé, och grunderna till en programvara som de köpt av en granne. Deras kontor var i ett garage. Ingen trodde på dem, alla sade åt dem att det var vansinne. Men de vågade, och idag är de bland de rikaste människorna i världen.

Steve Jobs hoppade också av universitetet efter en termin, för att läsa en kurs i kalligrafi, och sedan slutade han även sitt jobb på Atari för att starta ett eget företag, för att han tyckte det var tråkigt. 1985 fick han dock sparken ifrån Apple på grund av en intern maktkamp, och tvingades avgå. Han köpte istället en animationsbyrå på gränsen till konkurs för 10 miljoner dollar, döpte om den till pixar och 2006 köpte Disney upp dem för uppskattningsvis 7.4 miljarder dollar.

11 år senare, 1996, återvände han till Apple då ett av hans företag, även det hårt kritiserat, köptes av Apple. 1997 blev han åter VD, och det hårt kritiserade företagets mjukvara är det som ligger till grund för OS X idag.

Dessa exempel rör bara affärer och karriär, men är ändå oerhört bra. Jag kände att de behövde vara med.