Har du någon gång varit med om att du börjat prata med en grupp människor, eller att någon kanske har börjat prata med dig och att det efter en stund har börjat kännas obekvämt, som att det är uppenbart att du eller den som kom till dig inte är en naturlig del av gruppen? Då har du förmodligen upplevt vad som händer när man inte låser in sig i gruppen…

Vi kan börja med att bena ut vad fan vi menar med att ”låsa in sig”. Det vi menar är att så snart som möjligt sätta sig ned och bli en del av gruppen (om gruppen sitter ned), luta sig tillbaka mot en vägg, bardisk, bord eller något så att man känner sig bekväm, avslappnad och tillbakalutad. Tänk så här, om två tjejer står vid bardisken och du börjar snacka med dem så att de fortfarande står vända med ryggen mot bardisken medan du står med ryggen ut mot resten av stället utan att vara inlåst mot något så kommer det väldigt snabbt att kännas för både dig och tjejerna i gruppen som att du inte är en naturlig del av just den gruppen. För alla andra på stället ser det dessutom ut som att du står och stöter på de här tjejerna och ber om deras uppmärksamhet, vilket inte behöver vara dåligt, men alternativet är mycket bättre.

Om du istället hade varit inlåst mot någonting och därmed varit avslappnad i situationen så hade du inte bara kännt dig som en mer naturlig del av gruppen, tjejerna hade OCKSÅ kännt det! Dessutom hade det för alla andra som var där sett ut som att tjejerna står och pratar med dig och ber om din uppmärksamhet, vilket har en mycket starkare effekt på ditt upplevda sociala värde i situationen.

Men det främsta med att låsa in sig är ändå att göra sig själv bekväm i situationen. Att man är fysiskt avkopplad i en situation gör en dessutom mycket mer avslappnad mentalt, vilket gör att hela samtalet och interaktionen tenderar till att bli mer avslappnad och lättsam. Alla som någon gång har varit ute och snackat med folk kan nog vittna om hur enormt viktigt det är…

Kort sagt, om du inte har ett någorlunda fast objekt som stöd i arslet eller ryggen när du snackar med tjejer så gör du dig själv en otjänst.

Lock THE FUCK in! icon wink Locking in?

mcgwires Locking in?

Kram,
-Victor (Sanji)

} else {