ManComputer2 Arbetar du ensam?Är du ensam hela dagen på ditt jobb?

Det här är en grej som jag börjat märka av inom arbetet med CR. Killar som har arbeten som innefattar extremt lite kontakt med andra människor, som har problem för att deras sociala muskler börjar förtvina.

Det är inte så konstigt egentligen att ens sociala förmågor blir sämre ju mindre man socialiserar med människor i sin omgivning. Människor är sociala flockdjur och vi behöver ha människor omkring oss.

Jag minns själv förra sommaren då jag satt hemma dag ut och dag in och skrev på min kandidatuppsats. Mina dagar var i princip gå upp – gå till datorn – lid igenom en dag av skrivande – försök gå ut någon gång i veckan. När jag gick ut på kvällarna var mitt game inte precis på topp. Varför inte? Jo, för att jag mådde fundamentalt dåligt inombords, för att jag kände mig väldigt socialt isolerad.

En regel jag satte upp för mig själv var denna: Varje dag ska jag göra följande tre saker:

* Träffa en person
* Göra en aktivitet (som inte innefattar arbete)
* Anstränga mig fysiskt

Denna regel gjorde faktiskt att jag mådde betydligt bättre. Men den största läxan jag lärde mig var att se till att ha en dagsysselsättning där jag är omgiven av människor – hur intressanta eller tråkiga de än må vara.

Så om du känner dig träffad av denna post. Om du har eget företag och jobbar själv, eller är ensamvakt, långtradarchaffis, författare, galen professor, eller något annat där du är ensam hela dagarna – försök göra vad du kan för att göra ditt arbete mer socialt. Skaffa en partner, vägra ensamskift, eller i extremfall byt till en form av arbete där du får umgås med människor.

En annan grej man kan göra är att skaffa sig en hobby, något som utövas i grupp. Börja med någon idrott, eller kampsport, eller bridge, eller vad som helst där du regelbundet träffar människor. Men att träffa människor dagligen är något jag är övertygad om att vi behöver!

Det kommer att hjälpa dig i längden!

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);