Precis den frågan fick jag för någon dag sen, och den har fått mig att fundera en hel del på ett bra svar de senaste dagarna… Det är givetvis ingen enkel fråga att besvara, och min gissning är väl ungefär lika god som alla andras, men jag ska ge det ett försök och jag njuter i fulla drag av den här typen av mental masturbation.

Till att börja med ska vi nog bena ut vad vi avser med mental energi och vad det har att göra i en blogg om attraktion. Det jag menar med mental energi är glädje, motivation, viljestyrka att löpa linan ut med de saker man företar sig, den kraft man använder för att möta motgångar och som på något sätt är det ”mentala bränsle” som får oss att ticka. Jag hoppas att de flesta kan hålla med mig om att en person med en stark mental energi per definition är attraktivare än en person med begränsad eller svag mental energi, om inte annat så för att den personen tenderar till att vara en nedstämd soffpotatis.

Den fråga jag fick var dels var den kommer ifrån, men det tror jag egentligen är mindre intressant än hur den kanaliseras. Kort sagt och utan att bli allt för metafysiska eller religiösa tror jag vi kan enas om att mental energi kommer inifrån. Vi är vår egen källa till den typen av energi, eller åtminstone bär vi den källan med oss vart vi än är. Och det är här det blir intressant, för jag tror vidare att vi alla (och jag menar varenda människa som finns) har en helt obegränsad källa till mental energi. Det gäller bara att lära sig komma i kontakt med den, och det är olika människor olika bra på, det är därför vissa till synes har mer energi än andra och därmed är gladare, mer motiverade, drivna och lyckliga. (Det här är för övrigt också anledningen till att lycka egentligen är oberoende av externa faktorer som pengar och status, tror jag)

Låt oss försöka förstå dess grundläggande natur. Mental energi är i min erfarenhet oberoende av tanke. Sug på det ett tag, försök förstå vad jag menar på ett djupare plan än att du bara förstår meningen ordmässigt. Mental energi är oberoende av tanke. Jag skulle vilja ta det ytterligare ett steg längre och säga att tankar snarare kan blockera mental energi än skapa den, det är därför som citatet ”Ask yourself if you are happy and you will cease to be so” stämmer så bra.

Hur ska man då träna sig för att bli bättre på att vara i kontakt med sin egen källa? Jag tror att en bra sak är att öva sig på att vara glad. Om du tycker att det låter konstigt, så är det förmodligen för att du har samma uppfattning som många andra, att det är yttre faktorer som bestämmer om man är glad eller inte, vilket jag är övertygad om är helt fel. Börja träna dig själv i att vara en person som ser det positiva i ALLT! Man kan göra det i små steg, genom att avsätta tid varje dag åt att bara vara glad – helst utan anledning. Sluta leta efter anledningar att må bra, och bara må bra istället. Det är egentligen inte svårare än så…

Om du vill ha ett trick för att hjälpa dig på traven så kommer här en övning som en av medlemmarna på forumet skrev om för ett tag sen (kom ihåg att det bara är en övning, det är inget magiskt piller som får dig att bli glad, gladheten har du själv plockat fram).

Titta dig omkring och lek med tanken att allt som finns där, finns där BARA för din skull. Skärmen du tittar på har skapats BARA för dig. Dina kläder har någon sytt BARA för dig. Luft finns BARA för att du ska kunna andas länge nog för att läsa den här bloggen, som jag givetvis skrivit BARA för dig. icon biggrin Varifrån kommer mental energi?

Kram,
-Victor (Sanji)

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);