Mister.M återvänder med en ny blogg idag, efter en frånvaro på två veckor orsakad av svår semester och allmänt glassande. Håll till godo icon smile Sluta begränsa dig!

Jag har en god vän, han är lite äldre än mig, och håller liksom jag på med ”pickup”. Han är en bra snubbe på pappret, sjysst jobb, ser bra ut, rätt vältränad, en gud på guran och förbannat trevlig och lättsam att umgås med. Han har egentligen inga som helst problem med att snacka med tjejer, att få igång ett flow och få dem att gilla honom. Att öppna är inget som helst problem, och i det hänseendet är han många gånger vassare än mig, som inte öppnar alls lika mycket.

Men ändå har han begränsad framgång. Hela tiden slår han de mentala blockader som han satt upp för sig själv, som hindrar honom från att vara den starke, naturligt attraktiva mannen både han och jag vill att han skall vara. Det kan vara tankar som:

  • Jag är för gammal
  • De är för unga
  • Det är för tidigt för att kyssa/ta nummer/gå hem
  • Tänk om hon blir arg
  • Så kan man inte bete sig när man är X år gammal
  • Tjejer gör inte sånt (exempel: hånglar ute/har sex i badrummet osv)

Social programmering i dess finaste form. Jag skall inte sticka ut. Jag är inte speciell. Ta en stund och fundera över dessa, vad har jag för tankar och synsätt som begränsar mig själv? Limiting Beliefs brukar det också kallas. Fundera över dessa, skriv ner dem, och tänk över hur ditt liv kommer fortskrida om du låter allihop vara som de är. Skriv därefter ner de synsätt du vill ha. Ett klassiskt exempel:

”Jag är för ung!” ersätts med ”Ungdom är kraft!”

Eller

”Jag är för gammal” ersätts med ”Erfarenheten gör mig mer kraftfull!”

Nu ska jag emotsäga min egen belief om att jag inte kan skriva korta, men ändå kärnfulla texter, och avsluta här. Vi hörs senare.

} else {