hygrom2 Kalibrering

Okej gubbar, idag ska vi diskutera Kalibrering från grund och botten och det kommer bli väldigt analytiskt och jag vill enbart att ni grubblar över det framför datorn och ALDRIG tänker på det medvetet ute på klubbar eller så. Låt det bli något ni tänker på när ni är hemma och kommit hem från krogen så att det sätter sig i ryggmärgen och inte i hjärnan

Så först och främst, vad är kalibrering?

Med kalibrering menar vi förmågan att läsa av situationer och anpassa sitt nästa steg efter det. T.ex. ”Okej, hur mycket beröring kan jag komma undan med i denna situation?” eller ”Okej, kommer jag kunna kyssa henne nu?”. Och det är en förmåga som alla människor redan har. Det är ingenting jag tänker GE dig utan snarare få dig att finslipa och vända om till en nytta.

Woman%20Touch%20Chart Kalibrering

För om du har läst denna blogg rätt så länge så kanske du tycker att mina exempel på kalibrering är väldigt lame. Faktum är till och med att vi propagerar att man aldrig ska ha sådana tankar i huvudet. Av den anledningen att det är ”reaktivt”. Och det är precis vad kalibrering är – att reagera. Vi människor är flockdjur och har därför en maskin som på autopilot läser av alla sociala situationer och försöker anpassa sig till det. Det är därför folk chodear, för de är rädda för vad andra ska tänka och tycka. Det är också därför ett bootcamp så snabbt kan få eleverna att drastiskt ändra på sitt beteende, för deras automatiska kalibrering läser av att de i denna sociala situation (bootcamp) har tillåtelse att strunta i vad andra tycker.

Så nyckeln i att bemästra kalibrering är att först och främst ”öva in” rätt svar till den. T.ex. om en tjej gör sexuella anspelningar mot dig för tidigt så kanske din kalibreringsmaskin tolkar det som ”hon vill ha mig” och du anpassar det genom att reagera med ”hoppa på betet, försök få henne nu” och så misstolkar du hennes test som att hon faktiskt ville ha sex med dig och hon märker att du fastnar för betet och ändrar sin uppfattning av dig. Du kan öva in genom att gå hem och tänka igenom vad som gick fel, skriva på forumet om du själv inte kommer på svaret och upptäcka ”aha, hon testade mig – Det ska jag komma ihåg till nästa gång” och till det ge dig själv svaret att till nästa gång du blir utsatt till en sådan situation reagera med ”Ta de lugnt. Vill du få mig i säng så snabbt så måste du först supa ner mig ordentligt”. Nästa gång du hamnar där så kanske du lärt dig att reagera på så sätt men det sitter inte helt och hållet för att en del av dig fortfarande vill hoppa på betet så det går som sist ungefär och du går hem och du tänker igenom det och bankar in ÄNNU en gång i ditt huvud om rätt svar. Till slut sitter det i din ryggmärg hur du ska svara och till nästa gång en kvinna testar dig på så sätt så vet du exakt hur du ska reagera. På samma sätt fungerar det med att kyssa eller beröra en kvinna eller kanske lägga in sexuella ramar i konversationen. Varje gång du medvetet läser av situationen för att se om det är okej, så reagerar du. Lösningen är att kväll efter kväll gå hem och tänka över vad man borde ha gjort istället och när man skulle ha kysst henne, eller hållt henne i handen etc. Till slut så sitter det i ryggmärgen.

Den andra nyckeln i bemästrandet av kalibrering ligger i att kunna ignorera hela proceduren. Då hela kalibreringsprocessen är per definition reaktiv så handlar det om att se till att ens sätt att reagera på är ”icke-reaktiv” som vi pratade om ovan med exemplet av när en kvinna testar dig sexuellt etc. eller helt enkelt ignorera det. Säg att du går fram till en grupp kvinnor och från början så ger de inte särskilt bra respons. Hela din sociala kalibrering säger dig ”DE TYCKER INTE OM DIG! GÅ HÄRIFRÅN”. Så du går därifrån och frågar på nätet hur du kan göra för att inte trigga sådana svar och du lär dig att ibland så får du bara ett sånt svar för att en sådan grupp av kvinnor kanske redan fått tre skit tråkiga killar på sig den kvällen och de ANTAR att du är likadan, så allt du behöver göra är att ignorera att de är tråkiga och inte verkar jätteintresserade så brukar det, om du utför det bra, vända efter två, tre minuter då märker att 1) du måste vara extremt häftig om du inte reagerar på deras negativa respons och 2) du lyckas säga en intressant sak som får dem att märka att du inte är tråkig som de förra tre killarna. Så nästa gång du går ut så testar du att stanna kvar lite längre men du känner fortfarande den här tunga sociala pressen på dig så du gör det inte hel hjärtat och går lite senare än förr men fortfarande för tidigt. Du går hem, läxar upp dig själv för att inför nästa gång göra bättre och inte reagera och BOOM! Till slut lyckas du vända en negativ grupp till att bli väldigt positiva och glada och digga dig hårt! Och på så sätt fungerar det ungefär med många saker som t.ex. ”om en tjej nämner sin pojkvän, hur reagerar jag då?” Eller om en person säger att min keps är ful och så vidare. Du lär dig bara ignorera sådant som inte hjälper dig och när din kropp ber dig vika dig och gå därifrån, eller om den triggar dig att jaga efter tjejen etc. så lär du dig bara ignorera det och stå som en klippa mot havets vågor.

granite cliff Kalibrering

Så för att sammanfatta:

Kalibrering är att reagera på sin sociala omgivning och existerar av människans behov av att passa in.

Då det är väldigt oattraktivt att reagera så gäller det att reagera på sätt som är ”icke-reaktiva” eller att bara ignorera ”kalibreringsmaskinens” impulser.

För att lära sig reagera på ett ”icke-reaktivt” sätt eller att ignorera sina impulser så måste man lära sig genom att uppleva och upprepa misstag och försöka åtgärda dem tills det sitter i ryggmärgen. Med andra ord så kan man INTE läsa till sig kalibreringen eller medvetet ta kontroll över det. Man måste helt enkelt göra sitt bästa på ett medvetet plan tills det över en period har satt sig på rätt plats.

Hoppas det hjälper dig att förstå ett och annat.

- Alex