angrygirl Vilka vibbar sänder du ut?

Hej, idag såg jag filmen High Fidelity med John Cusack i huvudrollen. Filmen handlar om Rob Gordon som är singel och om omgiven av tusentals LP skivor, både i sitt hem och sin egen skivaffär. Flickvännen Laura har just lämnat honom och blivit ännu en siffra i hans miserabla statistik över kraschade förhållanden. Genom hela filmen söker han svar över varför han inte lyckas bevara ett enda förhållande. Är det skivorna eller beror det på att hans personlighet helt enkelt suger? Halvägs in i filmen fick jag stänga av den och istället skriva denna blogg, då den är helt enkelt är en manual av det du inte ska göra för att bevara ett förhållande.

Genom hela filmen är han negativ både med sig själv och andra i sin omgivning vilket är huvudproblemet till att han aldrig lyckas med någon av de tjejer han träffat.

Jag ska därför ge er några tips som kan hjälpa dig att bli en mer glad och positiv person och som kommer förstärka dina relationer med killen eller tjejen.

”Attraktiv är den som är källan till positiva känslor hos andra”. Slå in denna mantra i huvudet en gång för alla för det kommer att hjälpa dig enormt på vägen.

Att vara källan till positiva tankar hos andra förutsätter att du själv börjar med att ha en positiv inställning till livet.

Försök hitta en positiv lösning i allt som händer i ditt liv. Till en början så kan det vara svårt men med tiden kommer du märka att dina mentala förändringar leder till positiva beteendemönster. Jag brukar tänka på följande citat.

”Ge mig styrka att förändra det som låter sig påverkas , tålamod att leva med det som inte kan förändras, och vishet att skilja mellan dem båda”.

Ett annat sätt är att fylla ditt huvud med positiva tankar. Dvs tänk på vilka bilder du vill mata in i hjärnan. Saker som död, naturkatastrofer, våld är sådant som du med lätthet snappar upp genom tex nyheterna på TV. Fundera över allt du läser, är det positvt laddade böcker eller är det personliga tragedier och dyl.

Är detta en överdrift? Visst kan det vara så, å andra sidan så är man sällan medveten om de negativa vibbar man skickar ut till sin omgivning. Ibland kan det till och med vara så att omgivning har accepterat att du bara är så och gett upp hoppet på dig. Du kanske tror att ingen märkt det. Jag är ledsen men det har dem gjort för länge sedan.

Fundera på hur din vardag ser ut. Går du omkring och småirriterar dig för småsaker såsom att ha missat bussen eller hittar inte hemnycklarna när du är på väg ut?
Det behöver inte manifestera sig i att man uttrycker sig negativt, det är lika dåligt att få en negativ tanke.Om du upplever det så kan detta vara en bra början för dig. Ta kontroll över den negativa tanken och fråga dig, vad för gott kan komma ur denna situation? Alternativet är inget val därför att inget gott kan födas ur en negativ tankespiral och det är bara du och din omgivning som blir lidande i längden. Det här gäller i synnerhet för tjejer, det finns inget mer attraktivt än en positiv och glad tjej. Om en kille skulle fått välja mellan en snygg tjej som är negativ och en alldaglig tjej som är positiv och glad så väljer han alltid den sistnämnda. Det är någonting speciellt med en tjej som är positivt inställd till sig själv och sänder ut signaler att ”jag trivs med den jag är”.

Ta inte dig själv på så fruktansvärt allvar och lägg tankeverksamhet åt saker du gjort eller inte gjort. Lev i stunden istället för att fokusera på det som hänt eller komma skall. Du har ingen aning om vad som kommer hända så det är lika bra att du slutar en gång för alla med att gissa dig till din framtida utvecklingen av ditt liv. Den enda stunden du lever är den just nu. Lägg hellre tid att uppleva nuet och ta vara på de känslor som händer i vekligheten JUST NU.

Sluta rationalisera saker som borde göras på ett visst sätt bara för att du alltid gjort det på samma sätt eller för att det inte är passande för din ålder, status eller det jobb du valt. Hitta alltid det roligaste sättet att genomföra saker oavsett om det går emot saker du trott på tidigare.

Skriv ned vardagliga ärenden eller saker som är brådskande på en ”to-do lista”, så att du slipper fundera och skapa oro under dagen.

Gör saker för dig själv som du upplever som roliga. Ge dig själv den gåvan dagligen. Gå på upptäcksfärd med ditt liv genom att försätta dig i nya situationer konstant. Börja med en ny sport, matlagninskurs eller res till ett främmande land. I korta drag utsätt dig för nya känslor.

Umgås med personer som är glada och positiva. Att vara negativ smittar dessutom av sig, du bör kaske se över vilka du umgås med och antingen vara ett gott exempel för dem eller se över ditt val av vännner.
Allt detta går att träna upp, det är svårt till en början men så småningom kommer du att märka att din omgivning kommer att börja se på dig med nya ögon och saker och ting kommer börja förändras till det bättre.

Ha en skön fredag i solen

-Gustavo