anonymous clint eastwood 8401033 300x224 Det manliga egot
En grej som jag ofta möter från killar när de får höra talas om vad vi gör är ett initialt motstånd, med andra ord är deras första reaktion när vi börjar berätta för dem eller när de ser sidan ofta något i stil med ”det där är kanske bra för andra killar, men jag behöver ingen hjälp med tjejer…” fastän att de kanske inte har mött någon tjej på länge och alla bevis pekar på att han definitivt skulle kunna behöva bli lite bättre med kvinnor.

Vad är det som händer här? Det är det manliga egot som tar över showen. Det är helt naturligt, och efter att jag har blivit medveten om det så finns det massor av bra sätt att möta det på utan att stöta någons ego så hårt att de helt stänger en ute, man måste bara vara medveten om det och sen vara lite smidig. Men vad beror det på?

Jag tror det är två starka saker som främst får det här att hända, två olika former av stark social programmering som vi killar har med oss från det att vi är små. Och det är en tung grej, det här var nog den största tröskeln för mig själv att övervinna när jag började jobba med mig själv.

Den första biten social programmering är ”En riktig man är bra med tjejer.”. Det här ”vet” alla killar och det är enormt starkt kommunicerat från samhällets sida. En kille som inte är bra med tjejer är ingen ”riktig man” och därför är det ofta sjukt svårt för killar att erkänna både för andra och sig själva att de inte har så bra koll på tjejer som de egentligen skulle önska.

Den andra biten är ”En riktig man klarar sig själv, han behöver inte hjälp från andra.”. Det här är också något vi får med oss från samhällets sida, och det sätter jävligt mycket käppar i hjulen för killar, inte bara med tjejer utan killar som känner sig förvirrade med hela manlighetsgrejen överhuvudtaget.

Tillsammans skapar de här två missuppfattningarna ett moment 22 som verkligen ställer till det för killar. Om jag inte är bra med tjejer är jag ingen riktig man, och om jag ber någon om hjälp för att utvecklas så är jag inte heller en riktig man, vilket givetvis är helt absurdt. Jag vågar påstå att de flesta killar som säger att de inte egentligen har några problem med tjejer faktiskt är fulla av skit, men jag vill inte döma dem för det. Social programmering är en tung grej att gå emot, och alla ni som faktiskt gör det har min djupaste respekt. icon smile Det manliga egot

Kram,
-Victor (Sanji)

}