En vän till en vän, som även jag känner flyktigt, blev nyligen dumpad av sin flickvän. Den första frågan en man i sina bästa år då ställer sig är ”Varför?”. Efter mycket tänkande, funderande och diskuterande kom han fram till slutsatsen. I ett förhållande finns det en stor risk att du blir bekväm, sätter dig tillrätta i tillvaron och slutar utvecklas. Du är ute mindre med dina polare, du gör mindre grejer överlag, ”hänger med tjejen” och gör egentligen inte speciellt mycket alls. Efter sex månader har man, för att citera min vän, ”förvandlats till en 45årig hemmafru som mest sitter och degar, ja då skulle fan inte ens jag vara ihop med mig själv”.

För syfte attraherar. Mening, rörelse och säkerhet är fundamentala delar i manlighet. Att vara på väg någonstans, spelar ingen roll vart, är på många vis essensen i att vara män. När du då slutar vara på väg någonstans, slutar vara en skitkul snubbe som lever livet, ja, då kan man nästan garantera att attraktionen långsamt kommer kvävas. För mig personligen så är utveckling en oerhört viktig faktor för min generella nöjdhet med tillvaron. Står jag still, då blir jag frustrerad. Dessa tankegångar dök upp hos mig för ett litet tag sen. Jag låg med min flickvän i sängen, och de senaste dagarna hade jag bara känt mig tråkig. Jag gjorde inte lika mycket awesome saker som innan, jag var inte ute lika mycket, jag hade inte lika mycket projekt på G. Det kändes oerhört obekvämt. Jag låg där och funderade.

Jag var sjukt nöjd med tillvaron överlag, men det hände inte så mycket nytt. Det var den springande punkten. Jag hade börjat lägga mig tillrätta. Jag kände mig inte stark, kraftfull eller som en awesome dude. Mer tankar dök upp kring detta under senaste Bootcampet, när Kian sade ”Du skall vara som en pil, du är på väg någonstans!” DET är kärnan i manlig energi och manlighet. Att ha sina värderingar klara, att veta vart man vill, och att med stora steg vara på väg dit. Det är helt ovidkommande om du vill bli balettdansös, bygga världens snabbaste bil, eller bli filosofie doktor i något obskyrt ämne, du är på väg dit, till 100%.

En ledare är en människa vars uppfattning av verkligheten är stark, han vet vad han tror och hur han förhåller sig till saker och ting. Därför följer man honom, för människor överlag vet inte säkert (det vet ingen icon smile Manlighet ) hur saker och ting förhåller sig. Han har nödvändigtvis inte mer rätt än andra, men han är säker på sin sak och litar på sitt omdöme – sedan handlar han därefter.

Allt detta, att veta vart man är på väg, byggs ihop och formar en stor attraktionskraft. Du är en pil mot ditt mål, på väg i full fart, och likt något som rusar fort igenom luften, drar det med sig saker i vinddraget. Folk gillar att umgås med människor som det händer saker runt. Folk som är på väg någonstans och vet om det, är glada. Glada människor är varma i sitt beteende, och är trevliga att umgås med.. Vad händer nu? Man är en ledare av män, människor blir ledda av dig. Det är en attraktiv egenskap, så du får mer kvinnor i ditt liv. Du blir förvald av kvinnor, och får således ännu fler och eftersom du är en man med klarar värderingar som du håller på, demonstrerar du att du värnar om det som är dig nära, som du värderar och det du älskar. Där har vi de tre fundamentala egenskaperna i alfakonceptet, som går att läsa i sin helhet under materialfliken.

Tillsammans skapar de en oerhört attraktion person. Vad de bygger på, är fortfarande syftet. Ibland träffar man människor som lika gärna kunde varit döda. Det händer ingenting i deras liv. De har accepterat det och är OK med det, men deras liv kommer se ut ungefär som nu fram tills att de dör. De kanske byter jobb, flyttar, men det kommer vara till ungefär samma sak. De är inte på väg någonstans. Är en sådan människa attraktiv? Nej. Han är grå och tråkig.

Oavsett om du är en ledare, skyddar dina nära och är vald av kvinnor, så krävs det FORTFARANDE att du har den manliga energin, syftet, målet, med din tillvaro. Det kan inte finnas någon eld utan syre.

C-R’s motto brukar sägas vara ”Lyckligast vinner”, och det är precis vad det handlar om. Jag läste häromdagen en artikel av en amerikansk kille ifrån communityt, och han skrev följande:

”Be as Happy as you can. This is simple, the point of the community isn’t to get laid, or meet girls or have options. It’s to make yourself happy with your dating life.”

Om du är nöjd och vet vad du vill, desto enklare är det att följa sin väg, för att vara nöjd, och desto nöjdare med ditt liv du är, desto attraktivare för kvinnor blir du. Lyckligast vinner icon wink Manlighet