james bond lookalike 1 Va bara dej själv…

”Va bara dej själv… ”

Har ni hört den för? Va dej själv…  varje gång tjejer ska ge killar råd om hur dom ska vara mmot tjejer så säger dom det, ”var dej själv..  va dej själv det håller i längden…”

Vad menar dom med det här? Hon menar för guds skull låtsas inte vara någon du inte är!! Många killar som börjar med det här hamnar i den här fällan. Det är lätt hänt. Och det låter som en klycha när men säger va dej själv men det är sant konstigt nog stämmer det.

Problemet är att det finns olika versioner av en själv. Alla människor har olika versioner av sig i olika situationer. Så vad menar man när man säger va dej själv? Va den bästa versionen av dej själv! Det killar ofta gör fel är att dom gör upp en blid av vad dom tror tjejen vill och agerar där efter. Dom lägger på en ”act” en ”gameface” eller en ”krog persona”. Man ser killar puffar upp sig själva försöke vara imponerande och till lags och presentaera sig på det ”attraktivaste” sättet som finns, och då menar jag inte attraktiv utan det dom tror att hon tycker är attraktivt.. För att  dölja det faktum att dom faktist är lite nervösa så lägger dom på en extra lager av ”självsäkerhet” som egentligen inte finns där.

Resutlatet är dåligt skådespel. Tänk er en riktigt dålig skådis som ska spela james bond hur skulle han göra?
Käraktären är så lång ifrån honom så han överkompenserar, han spelar över. Och det syns genom så hårt. Har ni någonsin sett riktigt dåligt skådespel? Så ser det ut från en tjejes perspektiv när en kille kommer fram till som och har alla som här problemen. Vilket som flesta killar har.

Igår när jag var ute med super_e på söder såg jag just det här en kille kommer fram till baren, ser en tjej som väntar på sin kompis med en öl och då hör jag hur killen tuggandes demonstrativt på sin tuggumi säga:

Tja bruden här står du och ser söt och drygg ut!

Hon tittade på honom förvånat och hade en blick som sa typ ”men snälla” sen vände hon sig om.
Så vad gjorde han för fel? Vad va problemet? Jo han spelade över det här är prakt exempel på hur man inte ska göra. Killen i fråga va förmodligen lite blyg och lite rädd för det faktum att tjejen va riktigt snygg så vad gör han? Han tänker: ”se självsäker ut!” (det konstiga tuggumi tuggandet) och verka inte som att du är för intresserad där av ”dyrg och söt” kommentaren. Han va som en riktigt kass James Bond wannebe.

Han uppfatas som arogant dryg och osäker. Det är nästan som om en kille går fram till en tjej och säger ”Tja kolla på mej va cool jag är!” utan en uns av självdistans. En person som är cool behöver inte säga det eller agera på nåt specielt sätt för att någon ska tycka att han är cool, utan han bara är.

Så när är man cool? När är man sig själv?
Alla killar han åtminstånde en nära vän som dom hänger med rätt ofta en kille som dom kollar på en fottbolls matchen med eller har en hemma kväll med. Hur är man då när man umgås med sin polare? Jo man är sig själv och en bra version av sig själv. Man är spontan skämtar fösöker inte imponera utan bara är. Man har humor men inte på polarens bekostnad eller skämtar för att kompisen ska tycka om en, utan under håller sig själv och polaren i humorn som är spontan. Man ler för att man är glad och och kan prata om allt. Man tänker inte på nästa grej man ska prata om och att konversationen måsta vara perfekt utan den bara är. Lättsam och spontan med humor som underton.

Exakt så ska en konversation och beteandet vara när man träffar en tjej. Inte någon konstig skådespel. Men det som händer är att killar blir nervösa och går in i nån james bond roll för att kompensera för sin brist på självkänsla och tjejer är mästare på att kunna se genom sånt. Tänk er att killen från igår istället hade gått fram till tjejen och bara varit normal och glad och sagt nåt i stil med: ”Tja du va så cool jag va bara tvungen att träffa dej…” istället för att fösöka dölja sin intention och skydda sitt ego genom att försöka vara dryg hur tror ni de hade gått?
Det är just detta tjejer menar när dom säger va bara dej själv. 

 LOVE / Kian (THEMAN)

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);