Tja guys!

Det var en grej som slog mig här i veckan, när jag pratade med någon om social programmering. Vi snackar ju ofta om social programmering och sånt vi får inpräntat i oss från samhället, vänner, föräldrar, skola och annat i negativa termer. Det finns massor av exempel på ”negativ” social programmering och jag tänker inte börja räkna upp exempel här, det jag istället ska prata om är att negativ eller dålig social programmering inte betyder att samhället är dåligt, att dina föräldrar och vänner är onda eller något annat i den stilen.

Varför tar jag upp det? Därför att jag träffar en del människor som kommit in i det här som börjar se ned på andra människor eller snacka om samhället i väldigt negativa termer (jag har säkert gjort det själv mer än en gång) och jag tror att det är något som inte gagnar en i längden. Jag tror nämligen att det är så att människor gör massor av saker mot varandra med goda intentioner, men att resultaten blir direkt negativa för den man försökte hjälpa. Ett exempel skulle kunna vara alla de föräldrar som lärt oss som killar att det viktigaste för att bli framgångsrik med tjejer är att vara extra snäll (läs mesig) mot en tjej om man gillar henne, vilket jag tror fler än jag har märkt är en strategi som fungerar rätt dåligt. Men gör de det för att de verkligen vill att deras söner ska vara dåliga med tjejer? Jag tror inte det…

Det jag vill påpeka är att jag tror att mycket av det som är dåligt i samhället är produkten av missriktad välvilja. Ju mer jag tänker på det desto säkrare blir jag att det finns väldigt få onda människor som vill andra illa, till och med de saker som slutar i hemskheter för människor började nog oftast som en ”bra” idé i någons huvud. Så låt inte den kritik som vi ofta riktar mot sånt vi tycker är fel få dig att bli en negativ eller cynisk person, är väl min poäng. Inse att de flesta människor som någon gång ställt till det för dig förmodligen ville dig väl. Det gör tillvaron till en betydligt trevligare plats att leva i. icon wink Missriktad välvilja

Kram,
-Victor

}