poker Risktagande

Tja!

Idag tänkte jag skriva lite om en allt för vanlig missuppfattning bland killar som jobbar på att utvecklas med tjejer och även ta upp lite klassisk ekonomisk teori som jag tror är mycket lämplig att applicera när det kommer till att bli bra med tjejer och att lära sig, utvecklas och bli bättre på det hela. Jag pratar om risktagande och att vara villig att ta risker, men jag ska börja med att adressera missuppfattningen som jag tror att många fastnar i…

Många killar som lär sig det här jobbar utifrån ramen att det går att bli så bra att man lyckas 100% av tiden. Idag hoppas jag att ni som läser det här kan döda den myten för alltid, för det enda den gör är att skada er utveckling. Om jag utvecklar det hela så menar jag myten som killar som kanske läst ”the game” (hoppas ni redan vet vad vi tycker om den boken), som sett mycket material från olika företag och föreläsare eller som bara har hängt här på CR en tid gärna skaffar sig. Det är myten om att det går att bli framgångsrik 100% av tiden.

Det är inget annat än just det, en myt. Ingen kille i hela världen, någonsin eller någonstans, har kunnat få vilken tjej som helst. Det gör inget, för ingen kille skulle varken ha tiden eller intresset att träffa alla tjejer i världen, men ändå så är det många killar som jobbar mot det målet, att bli så bra att de aldrig kommer att misslyckas. Problemet med detta är att eftersom det är ett omöjligt mål att nå så kommer de förmodligen aldrig att tillåta sig att känna sig bra, även när de når stora framgångar.

Vi möter det här ofta, ett exempel var på en av våra intensivhelger alldeles nyligen där en av killarna frågade oss under en frågestund, ”Men grabbar, ni som är så bra på det här, ni blir väl aldrig nobbade va?” varpå vi inte kunde hålla oss för skratt. icon biggrin Risktagande Det händer oss varje gång vi är ute att vi antingen blir nobbade av någon tjej eller att någon kontakt inte går som vi vill, det ligger i naturen av mänskliga interaktioner. Betyder det att vi inte är bra på det vi gör? Nej, det skulle jag definitivt inte säga…

Om vi nu dödat myten skulle jag vilja beskriva hur jag tror att verkligheten egentligen ter sig… En kille som är ”helt kass” med tjejer kanske lyckas i noll eller några få procent av fallen då han tar kontakt med tjejer, en kille som är ENORMT duktig med tjejer kanske lyckas i max 20-30% av fallen. MAX. Betyder det att han är kass? Inte alls, tänk dig själv att kunna gå ut vilken dag som helst och snacka med tio tjejer, och komma hem och veta att 2-3 av dem vill träffa dig igen…det är inget dåligt resultat.

Vad är det då som skiljer en kille som har ett överflöd av valmöjligheter med kvinnor i sitt liv från en kille som inte har det, förutsatt att deras kunskaper och praktiska sociala färdigheter är ungefär lika? Villigheten att ta risker och förståelsen om att det är ”spelets” natur, vill man vinna måste man satsa! De som är riktigt riktigt bra med tjejer går alltså in med vetskapen att han har 70-80% chans att misslyckas, men vet samtidigt att om han gör det tillräckligt många gånger så kommer han att lyckas väldigt många gånger. Killen som inte har den här förståelsen står förmodligen i ett hörn och väntar på ”rätt tillfälle” då han ska känna att han har 100% chans att lyckas, ett tillfälle som aldrig kommer – vilket är anledningen att han allt som oftast går hem tomhänt.

Ur ett ekonomiskt perspektiv skulle man alltså kunna säga att en riskaversiv placeringsstrategi på den marknad som handlar om sociala interaktioner och framgång med kvinnor är en förlorande strategi. På den här marknaden kommer den risktagande placeraren ALLTID att få bättre avkastning. icon wink Risktagande (fan vad skönt att få någon användning av fyra års högskolestudier även i det här arbetet… icon razz Risktagande )

Det här ligger i linje med våra förmodligen tre viktigaste uppmaningar:

1) Gå ut!
2) Jag bryr mig inte om vad andra tycker.

3) Ge 100%

Jag skulle vilja sammanfatta alla de här tre sakerna till en mening.

Lär dig grunderna och slipa dina färdigheter, men var framförallt alltid risktagaren som vågar pusha sig själv.

Kommentarer, frågor och invändningar mottages varmt. icon smile Risktagande

Kram,
-Victor (Sanji)

} else {