LightHouse7 The Light House that stands the thundering waves of the Ocean.

Okej guys, vi är nu i del 2 av vår serie om Pick Up Lines! För er som missat de första två så finns de i mitt arkiv. Glöm inte att läsa om introduktionen till denna serie då den innehåller viktig information för att förstå och tolka den. Och utan fler dröjsmål presenterar jag nu – The Light House that stands the thundering waves of the Ocean.

 

Denna Pick Up Line är nästan helt icke-verbal. Anledning att jag tar upp den är för att det innehåller väldigt många praktiska och konkreta saker man kan göra. Redo? Let’s go!

 

Titeln är ett samlingsnamn för ett gäng saker man kan utföra för att demonstrera att man är auktoritär och eskalera den fysiska beröringen. Metaforen är att man är som en fyr som står oberörd oavsett hur havets vågor slår.

 

Så till själva grejen. När man börjar prata med en grupp så vill man så fort som möjligt placera sig ”strategiskt” (bekvämt) som en fyr. Anledningen är dels för att den fysiologiska skillnaden hos en själv av att ha en position som är bekväm gör att man känner sig bekväm och dels för att det markerar en skillnad i dynamiken av att man är den i en grupp som alla andra är samlade kring. Rent praktiskt vad som sker är att när man börjar prata med en grupp så är dem oftast lutade mot en vägg, pelare eller en bar och du står utanför gruppen och lite som ”fri i havet”. Vad som gäller för dig är att inta den bekvämaste platsen vilket kan innebär att du lutar dig mot väggen/baren eller sätter dig ner om de sitter. Detta kan göras på flera sätt, den mest klassiska är att sno en av tjejernas platser lekfullt genom att ta hennes hand, snurra henne i en piruett och sen retas för att du snott hennes plats. Ett annat simpelt sätt är att bara inta en position och ta för sig lite plats.

daniel craig 3 241x300 The Light House that stands the thundering waves of the Ocean.

När du väl placerat dig i en sådan position är du fyren! Du ska stå stabilt och vara den som drar in människor till sin verklighet. Du står stabil och säker, oavsett hur vinden än blåser och havet än slår.

 

Nu vill jag prata om fysisk beröring. Kramar och pussar. Vi säger alltid att man ska initiera detta och hela tiden high fivea, ta på axeln, kramas etc. Ett problem jag däremot ofta ser är att killar stiger fram mot tjejerna. D.v.s. om de ska krama en tjej så går de fram och invaderar hennes personliga utrymme för att kramas.

 

Ett litet experiment du kan göra med en kompis för att förstå felet i att invadera ens utrymme är: ställ er ca två meter från varandra. Låt en av er ta ett steg fram så att ni står väldigt tätt inpå varann. Börja om och låt den andra ta ett steg fram. Ni lär märka att den som tar ett steg fram är oftast den som är mest bekväm (eller minst obekväm) medan den andra känner att ens personliga utrymme blir invaderat och känner sig mer obekväm. Tänk då på att om du gör detta mot kvinnor i en nattklubb så är du också en främling och oftast mycket fysiskt större än en dem. 

 

Vad du istället gör är att utnyttja din position som fyren och håvar in tjejerna. Det innebär att du drar in tjejer med din arm och kramar dem. Alternativt så öppnar du dina armar och låter dem komma in i kramen. Du låter dem hoppa in i ditt personliga utrymme.

hug The Light House that stands the thundering waves of the Ocean. Obs! Bilden e bara snygg, den illustrerar ingen teknik

Vänta lite nu… Sade jag att du skulle håva in tjejer? Yepp, det var precis vad jag sade. Din högra eller vänstra hand är ditt bästa verktyg, vilket är varför den härefter enbart nämns som Klon.

 

Du använder den på så sätt att du använder den för att ta tag i kvinnor vid antingen midjan, armen eller axeln och drar in dem till dig i en kram. Detta är svårt att illustrera i text och kan väldigt enkelt misstolkas, så ska jag försöka skriva ner viktiga punkter.

 

<!–[if !supportLists]–>1) <!–[endif]–>Var inte våldsam.

<!–[if !supportLists]–>2) <!–[endif]–>Gör det utan att tveka men inte blixtsnabbt.

<!–[if !supportLists]–>3) <!–[endif]–>Var bestämd men inte hårdhänt. Du ska ha ett stadigt grepp men de ska enkelt, om de vill, kunna komma loss

<!–[if !supportLists]–>4) <!–[endif]–>Vad du än drar in dem till så se till att avsluta det med något kärleksfullt, t.ex. en puss på pannan, utdragen kram eller en gullig kommentar.

 

Det var det jag hade att säga om början till fysisk beröring och eskalation. Kom ihåg att nästan all fysisk beröring som är mer intimt än high fives och en klappning på axeln borde ske med att du drar in henne till ditt personliga utrymme. Både av bekvämlighetsskäl och för att det är så man rent fysiskt sveper kvinnor ur marken.

 

Stay tuned för nästa vecka då jag kommer att skriva om ”kärlek börjar alltid med bråk” och skriv gärna frågor och kommentarer här.

 

- Alex