n734440343 3968938 822 Awesomeness
Ok, guys n girls, jag ska försöka mig på att göra det omöjliga, och definiera awesomeness, vad det är, hur det funkar och olika sätt att projicera sin awesomeness. Den här bloggposten är fenomenalt subjektiv och inte att ta på för mkt allvar. Vissa av er kommer att tycka det här är intressant, andra att det är fullständigt dravel. Till de senare ber jag på förhand om ursäkt, och hoppas att ni hade roligt när ni läste iallafall, även om ni skrattar åt mig o inte med mig icon wink Awesomeness

Vad är då awesomeness? Jag skulle definiera awesomeness som alla uttryck för extrovert självsäkerhet genom handling. Ni förstår nog varför awesomeness är ett roligare ord icon wink Awesomeness Extrovert självsäkerhet. Att förmedla sin självsäkerhet och bekvämhet i olika former av sammanhang på ett storslaget och självsäkert sätt.

Etymologi
0206fcb8 Awesomeness Vi kan gräva oss in i begreppet awesomeness och vad det kommer ifrån. Det finns säkert en proper etymologisk grund till ordet, men enligt min fullständigt godtyckliga historieskrivning kommer det från TV-serien How I Met Your Mother som introducerades för mig och för CR ungefär samtidigt som våra första kurser hölls, vilket har gjort ordet till ett av de vanligt använda inneorden på forumet. I serien finns en rollfigur, Barney, vars enda sysselsättning är att gå ut och vara awesome och plocka upp brudar. Enligt rådande Hollywood-praxis har Barney dock fått andra egenskaper också som nån slags emotionella hål han försöker fylla, etc, eftersom ingen människa kan naturligt vara så awesome som han. Men det ska vi inte ge oss in på här.

Varför funkar det?
Awesomeness är attraktivt av det enkla skälet att det är ett uttryck för självsäkerhet. Det är extra effektfullt eftersom det fungerar som en magnet – vi märker direkt av awesomeness när den finns i vår omgivning och dras till det – som flugor till bajs, om ni ursäktar liknelsen.

Awesomeness är subjektivt
‘Att vara awesome är ett väldigt subjektivt begrepp. Det är subjektivt eftersom alla vi har vår egen smak och stil, ”flavour”. Vi har olika intressen och sätt att uttrycka oss på, och det är ok, det är bra till och med. Kanske är självaste ordet awesomeness fel för dig och du behöver ett annat ord – det är också helt ok. Försök inte plagiera någons stil av awesomeness utan hitta din egen.

De tre grundpelarna av awesomeness
 Awesomeness
Som jag ser det består awesomeness av tre delar: Doing awesome shit, Saying awesome shit, and Projecting awesome shit.

Saying awesome shit
I nån artikel om oss fanns en mening som jag inte vet om det var en felskrivning eller en pik mot oss, i vilket fall skrattade jag ett tag åt den: ”En varm alfahane säger awesome…”. Det finns ett skäl till att det ordet används så mycket – förutom att det är AWESOME – och det är för att det inte finns någon svensk översättning till ett ord som är så starkt i sin betydelse och känslomässiga laddning. Att säga awesome shit är enligt mig att ha ett språk och ett sätt att uttrycka sig på som uttrycker det fulla spektrat av de känslor du vill förmedla. Det innebär dels att ha massa häftiga ord som man slänger sig med. Jag slänger mig med awesomeness och engelska. Känn dig fri att slänga dig med vad som passar dig. Genom att ta dig friheten att introducera nya sätt att uttrycka sig på för en ny person, till exempel en tjej, drar du denne in i din verklighet på ett väldigt tydligt sätt.

Suit Up barney stinson 859282 500 357 Awesomeness

Det handlar också om att berätta på ett awesome sätt: med det fulla spektrat av din tonalitet. För att berätta awesome historier kan det vara bra att du har saker att berätta om. Som vi pratat om förut behöver det inte vara de stora grejerna. Din dykning med hajar och bestigning av berg kanske var intressant för dig, men så länge de inte förmedlar dina känslor kommer de bara att komma fram som tomt skryt. Berätta snarare om awesome historier av små äventyr som händer dig då och då. Vilket leder oss in på pelare två: doing awesome shit.

Doing awesome shit
n558748565 749702 8529 Awesomeness
En person som är awesome gör awesome grejer. Vad detta betyder är svårt att sätta fingret på. Alla former av äventyr räknas här – både stora grejer och små grejer. Jag skulle nästan säga att de små äventyren är viktigare – de gör livet intressant. Små äventyr är alla former av spontana möjligheter som dyker upp när du är på väg till viktigare grejer, om det tar dig tio minuter och kostar dig tio kronor – varför inte hoppa på och se vart det leder, även om det inte för dig närmare ditt mål. Oftast räcker det att säga ja istället för nej. Både till andra människors förslag, och till dina egna impulser. Du vet aldrig vart kedjan av händelser leder dig, och sannlikt kommer du lära dig något, och kanske få en historia att berätta. Att göra awesome shit är också att inte göra precis som alla andra – det är att göra enligt dina impulser, att inte tänka på vad som är rätt utan följa det du vill göra så långt som det är möjligt. Det finns så mycket awesomeness som väntar på dig bara utanför dörren. Titta in på den puben där du bor som du aldrig gått in på. Eller varför inte gå på gayklubb bara för att se hur det är. Eller hoppa på ett flyg till en annan stad en helg bara för att hänga, känna av vibbarna. Att bo i ett billigt vandrarhem där man träffar folk istället för att bo i ett bekvämt fint hotell. Etcetera etcetera.Men den här harangen för mig bort från syftet med punkten. Doing awesome shit handlar inte om exakt vad du gör, utan hur du gör det – du gör det på ett sätt som bringar dig och din omgivning glädje – vilken den än må vara.
n734440343 4041208 9190 Awesomeness
n734440343 4041217 671 Awesomeness
(Inga barn skadades eller gjordes ledsna vid produktionen av denna bild)

Doing awesome shit har också en direkt inverkan på dina interaktioner med tjejer. På krogen innebär doing awesome shit att faktiskt ta sig friheten att ta tag i en tjej o börja prata med henne – att faktiskt våga säga awesome shit till henne. Det kan också vara att ta rollen som det sociala centret som drar in folk i din glädje och positiva energi.
n734440343 3968942 1485 Awesomeness

Projecting awesome shit

Den här punkten har flera delar. Den första är enkel: ha på dig awesome shit. Igen, det är ingenting definierat att du måste ha på dig si eller så. Men ha på dig något ballt, något outrageous, något som väcker folks uppmärksamhet och får folk att reagera, men som du ändå kan stå för. Den sista punkten är viktig. Många har läst om ”peacocking” och spökar ut sig till trollkarlar och andra monster och sagofigurer. Det är inte vad det handlar om. Det handlar om att skruva upp sin stil så att den syns och tar plats, och att våga ha på sig något vågat. Det kan vara en glittrig keps. Det kan vara en scarf. Det kan vara ett smycke. Det kan vara en ball t-shirt. Det kan vara en välsittande kostym, alldeles för fancy för sammanhanget.
AB%20Charismatic%20revolution%202 Awesomeness
Att projicera awesome shit handlar om att se awesome ut i allmänhet. Det innebär att vara välklädd, och att se välmående och glad ut. Det handlar om att projicera sin glädje och sin bekvämlighet i sitt eget skinn. Det handlarom att att ha ett öppet och glädjefyllt kroppsspråk som signalerar att du är en person som är bra att prata med. Och eftersom du konstant gör awesome shit så kommer du prata med vem som än vill prata med dig – om inte annat så för äventyrets skull.

Awesome friends
Ärligt talat är det extremt viktigt att omge sig med människor som är lika awesome som du. Då kan ni föda på varandras awesomeness, hetsa varandra till att göra balla grejer, och allmänt förstärka bilden av att er verklighet är den som gäller. I grupp är man stark, och i grupp kommer man undan med betydligt mer.
n558748565 749711 1748 Awesomeness

Disclaimer
I en perfekt värld hade jag inte behövt skriva detta. I en perfekt värld hade allaa människor varit glada och öppna och sociala hela tiden. Men i vår värld är folk ovana vid awesomeness, speciellt de ibland något extrema former den kan anta. Som min vän Alex sa i telefon till mig häromveckan: ibland kan awesomeness förväxlas med drunk-off-your-ass-ness, vilket inte är en bra sak. Så kalibrera, avväg om du uppfattas som den sköna snubben eller om du överdriver och folk bara tror att du är jobbig/full/sinnessjuk. Hitta zonen som folk är ok med och håll dig ständigt vid den övre gränsen. Även det är högre än du tror.

Och kom ihåg – hitta din egen stil och dina egna grejer att göra. Du kommer veta när du hittat rätt, på den mjuka känslan av awesomeness du har i maggropen!

Massa kärlek.
Sergej

}