running away 281x300 Att vara svårfångad

En god kvinnlig vän ondgjorde sig härom dagen över detta fenomen, killar som skall spela svårfångade. Skillnaden mellan att vara just svårfångad och bara en obstinat otrevlig jävel, är tydligen inte så klar som man kan önska. Hon har skrivit ett blogginlägg om fenomenet här: http://twoforone.blogg.se/2008/september/svaratkomlig-svarfangad.html

Detta är något man ofta talar mycket om i communityt överlag, ”var priset i er interaktion”, ”låt henne jaga dig”. På C-R är det inget vi lägger någon större vikt på när vi lär ut, utan föredrar att se till att våra studenter är awesome i största allmänhet, och därigenom faktiskt blir svårfångade. För det är precis vad en svårfångad kille är. Precis som Diana skriver i sin bloggpost, så har en svårfångad kille ett rikt liv. Jag citerar:

”Vill du du spela svårfångad, så se till att du alltid har saker för dig. När hon ringer dig, så säger en svårfångad kille: ”Ah, nej jag kan inte ikväll, skall färdigställa det nya projektet och sen hoppa bungyjump med grabbarna”.

Han säger inte: ”Nej, jag är seg. Pallar inte. Vi kan väl höras.”

Så hur löser man den här problematiken då? Att springa i allas famn omedelbart är inte en hållbar strategi, och att vara oerhört svårfångad och dryg är inte heller en bra strategi. Vad som är viktigt att komma ihåg här är att det är en dans, en lek. Ett steg dit, ett steg hit, två steg fram ett steg tillbaka. Det är i den här dansen, åtminstone för min del, som en kraftigare attraktion än den initiella, rent fysiska, framträder. Du för och hon följer men det är ingen dans utan ett par. Den simpla lösningen är som följer: Skaffa dig ett fantastiskt liv.

Se till att du har massvis med trevlig vänner, trevliga aktiviteter som du uppskattar, har en massa saker på gång osv. Då blir du naturligt svårfångad, svarar kanske inte alltid i telefonen, just för att du inte hör den / inte kan, du är ju halvvägs upp på en klättervägg. Du har inte tid att träffas direkt jämt hela tiden, för du måste hälsa på dina polare i STHLM, och sen kommer det några lumparpolare ifrån Lund helgen efter, men på onsdagen blir asbra, då ska jag visa dig en av mina favoritställen!

 

Jag tror ni förstår grejen.

 

Diana går vidare och raljerar över missa mäns dryghet, att folk som beter sig överlägset och hela tiden dissar, tydligen skall vara framgångsrika. Att vissa kommer undan med det för att de har egenskap X, Y eller Z. Det är också sant, men faktum kvarstår att ett beteende där du hela tiden ger värde till dina medmänniskor och till de tjejer du träffar, alltid, på alla plan, överträffar ett översittarbeteende. Människorna runtomkring dig kommer må bättre, och du kommer må avsevärt bättre. Idag är det Torsdag, vems dag skall du göra bättre idag?

 

}