Denna bloggpost handlar om känslor, och kräver ett soundtrack! Så vänligen tryck play nedan och känn närvaro med vad jag lyssnar på när jag skriver detta!

Ni som följer denna blogg och läser nyhetsbrevet vet att jag är ute och reser i världen, för närvarande i Tel Aviv Israel, med väldigt löst definierade uppdrag – att hitta mig själv och ha roligt. Mer än en fjärdedel av tiden av mina resor är nu förbi, jag kan inte säga att jag hittat mig själv än, men jag har haft jävligt roligt och lärt mig väldigt mycket om livet. En av insikterna är något jag tänkte dela med mig av här.

Men först lite om hur min tillvaro ser ut här nere så ni förstår var jag kommer ifrån. Jag bor på ett vandrarhem, har skaffat mig ett jobb som servitör på en ganska classy bar/restaurang på stranden, vilket innebär att jag tillbringar mycket tid med världens vackraste utsikt – solnedgång över medelhavet.

sunset%20over%20Tel%20Aviv%20promenade The spice of awesomeness

arrivee+telaviv006 The spice of awesomeness

Varje arbetsdag cyklar jag till jobbet längs med stranden, antingen i solen eller i solnedgången och njuter över det vackra i livet. Speaking of which, jag har köpt en awesome cykel också.

 The spice of awesomenessDenna, min pärla, bringar mig väldigt mycket nöje.

Igår var jag på eftermiddagen och fikade med en kompis, hade trevligt och bara chillade. Lyssnade på lite musik, och fick några låtar till min mobil så jag slipper leva i tystnad. Jag hade precis fått tag på ett gäng balla klistermärken att sätta på min cykel, vilket jag gjorde med stor ceremoni. När det var dags att ta cykeln till jobbet upptäckte jag att min plånbok var borta. Fort som fan susade jag tillbaks till cafét, och turligt nog hade de hittat min plånbok. Jag rullade ner mot strandpromenaden och började cykla som vanligt. Sen kom jag på den enda grejen som möjligen kunde göra min tillvaro bättre – jag drog fram mobilen och spelade musik medan jag cyklade, som ett soundtrack, samma musik som du lyssnar på just nu. Jag cyklade halvsnabbt men med stora breda svängar, som för att njuta av en tillvaro som är nästan poetiskt vacker.

Då slog det mig, insikten om varför jag har så fenomenalt roligt här nere, varför jag älskar mitt liv, och varför jag och mina vänner – vare sig det är CR-gänget eller mina andra vänner alltid har så roligt när vi hittar på äventyr.

Efter världens längst bloggpostintro har vi kommit fram till vad detta faktiskt ska handla om:

Krydda.

Nej, det är inte en curry jag pratar om, det är den där lilla extra kryddan som gör livet bara liiite liiite bättre, liite mer intressant, liiiiite mer spännande.

Hitta den potentiella glädjen

När vi går igenom vår vardag har vi en väg vi vandrar på, den har oftast ett mål, ett syfte, något vi är på väg till. Men den kantas hela tiden av små nöjen, små äventyr, strategiskt placerade – ibland synliga och ibland osynliga. De är som metaforiska frågetecken-block i Super Mario.

 The spice of awesomenessmarioblock The spice of awesomeness

Små äventyr som troligen kommer innebära att du kommer fram liiite senare, men som bringar dig glädje och möjligheter till äventyr. Du klarar inte banan på rekordtid, men det plingar till så där glatt liksom. Det kan vara vad som helst – allt från att prova nya saker till att bara sätta på lite musik. Efter ett tag blir man bra på det – att hitta små äventyr som bara lurar och väntar på att hämtas. Ibland räcker det med något så enkelt som att säga ja till något – något som du aldrig provat förut. Att samla på sig upplevelser helt enkelt, att bocka av saker från en lista på saker du aldrig gjort.

Släpp förväntingarna om ”bra”
En viktig grej är att släppa förväntningarna på att allting ska bli perfekt. Alla vet det här, men det är svårt att leva efter det. Man planerar den perfekta kvällen och allt går enligt schema men man har ändå inte riktigt så kul som man trodde. Vart med om det? Man kan lätt tro att bara för att man säger ja till ett litet äventyr som kanske inte leder dig mot det huvudsakliga målet att tillvaron blir mindre kul. Man kan kanske vara rädd för att bli lurad. Men många ”negativa” upplevelser kan vara ganska kul ändå. Det gör ingenting att förlora 20 kronor i en biljardturnering i en halvskum bar – det är ett billigt pris för upplevelsen. Det finns ett falafelställe här nere som jag gillade att gå till som har öknamnet ”insult falafel”. Varför? För att personalen är så jävla otrevlig, falafeln dålig, och de hittar alltid nya sätt att få dig att känna dig som skit. Men ärligt talat, istället för att kanalisera energin till något negativt, varför inte se det komiska i det hela och bara njuta av det? Jag gillar insult falafel, för varje besök där innebär något äventyr. När saker går fel är ofta äventyr de med. Ofta är ”risken” något som inte är så farligt överhuvudtaget, även om det officiellt sätt är ”dåligt”.

Njut av topparna
En dag har oftast sina uppgångar och nedgångar, som en sinuskurva. Vissa uppgångar är större andra är mindre. Men att stanna upp och aktivt njuta över det faktum att något bra har hänt, eller att något fint håller på att hända är något som många glömmer. Ofta finns det också sätt att göra en bra stund ännu bättre. Glass. Musik. En puss. Vad som helst. Att krydda sin tillvaro helt enkelt.

Små äventyr finns överallt!

Vissa av er har nog förstått vad denna bloggpost handlar om. Vissa kanske undrar ”vad sjutton har detta med att träffa tjejer att göra?”. Till er kan jag svara två saker: Berätta för henne om din dag, och ta med henne på en dag med dig. Kolla vad som händer icon wink The spice of awesomeness

Glassiga hälsningar,
S

}