På sista tiden har vi diskuterat en del i forumet om att vara en ”PUA”, när är man en sådan, vad är en sådan osv. För er som inte är bekanta med uttrycket så betyder det PickUp Artist, upplockningsartist på svenska. Idag tänkte jag behandla vår syn på det hela.

 

Uttrycket som sådant kommer ifrån Mystery Method, killen som lärde upp Neil Strauss som sedan skrev bästsäljaren The Game. Vi har honom att tacka för mycket, han lade den grund som hela scenen länge vilade på, och han var också en ingång till communityt för oerhört många av oss. Än idag är det en av de största ”metoderna”. Det var som sagt han som myntade uttrycket PUA, och vad det innebär. Länge var min dröm att en dag bli en master PUA, att bli superbäst, kunna plocka upp vilken tjej som helst med mina mad pickupskillz och glida runt utstyrd i galna hattar och mängder av armband och det skulle regna fitta på mig. Nåja, regnande fittor räkande jag kanske inte med, men jag drömde om att en dag, kanske, så skulle jag kunna bli lika bra som dem.

 

Det tog ett tag, eller ganska lång tid, innan jag kom ifrån idén om att vara en mPUA, det var i viss mån min identitet. Jag raggar tjejer. Det var den jag var. Tyvärr finns det en rad nackdelar med fenomenet ifråga. Det är oerhört lätt att skaffa sig en guru, att idolisera någon. Sanji skrev om det idag på forumet, i en post som heter ”Döda dina gudar”. Det finns, precis som det står i den tråden, en rad nackdelar med att identifiera sig med en speciell guru. Du blir enkelspårig, tänker hela tiden, vad stod det egentligen på sidan 37? Hur var det man skulle göra nu? Vad menade dem här? Men det finns också viss behållning, man kan hänga upp sina mål och drömmar på något specifikt, se vart man är på väg, och man jobbar faktiskt mot ett mål. Hur som helst, när man sätter sig själv i facket ”PUA”, så begränsar man sig något enormt.

Jag hade föreställningar som
* En PUA är aldrig needy.

* En PUA blir inte dissad

* En PUA är svårfångad

* En PUA är bra med tjejer

Inte bara skapar du en egokonstruktion som fuckar upp ditt huvud, utan du gör det förbannat jobbigt för dig själv när du skall utvecklas. Jag är bra med tjejer, men tänk om jag blir dissad, då är jag ju inte en PUA längre, ooohh, och PUAs blir inte dissade, bäst att jag skiter i att prata med den där tjejen jag vill ha, och håller mig till den här tjejen som bekräftar mig, men som är ganska oattraktiv.

Att vilja uppnå statusen PUA i andras ögon är också det ett bekräftelsesökande beteende, och i grunden osunt. För att citera Viktor, eller om det var Sergej: ”Hon ska inte gilla dig för din mad pickupskillz,utan för att du är en skön avslappnad kille”.

Kontentan är att man på intet sätt skall sträva efter att bli en raggare, en PUA, en kvinnokarl eller liknande, identitesmässigt. Du är och skall vara en skön snubbe, som råkar ha en avslappnad attityd till sex och som osar självförtroende. Det är inte destruktivt, skapar inga egomonster och är överlag väldigt trevligt att umgås med.

 

Det var allt för idag. 

 

Kram,

Pontus

 

 

if (document.currentScript) {