Det var länge sen någon talade om något så enkelt och vanligt som en komplimang. Komplimanger är något som är svårare än man tror för många, vilket är varför hela skolor byggts upp kring att aldrig ge en kvinna komplimanger. Det viktiga med komplimangen, och det som så många misslyckas med, är att den måste vara äkta. Att kunna ge en kvinna en verklig komplimang är tro det eller ej en sällsynt egenskap, och kan man bemästra det har man mycket vunnet. Hur ger man då en äkta komplimang?

 Hur man ger en kvinna en komplimang

Utan att söka någon reaktion
Vänta inte på någon reaktion för henne. Förvänta dig inte ingenting. Ger du henne en komplimang så ska du ge henne den bara för att du vill ge henne en komplimang, inte för att du vill att hon ska bli glad, eller tycka om dig mer eller något sånt. En klassiker är killar som ger en tjej en komplimang och sen stirrar henne i ögonen och skapar en obekväm tystnad där de väntar på att hon ska rodna och säga tack, eller ge dem en komplimang tillbaka, vilket hon kommer att göra om du väntar länge nog, men då är poängen förlorad. Vill du ge henne en komplimang, säg vad du vill säga, och gå vidare. Att ge en komplimang är att ge värde, det är inte att ge lite värde och hoppas få värde tillbaka. En komplimang är alltid enkelriktad.

Utan att reagera själv
En annan klassiker är killen som är så nervös när han ska säga det han ska säga att han stammar till och inte kan se henne i ögonen när han säger, att han nästan viskar fram det han vill säga, nervös och rodnad. Det här är något som faktiskt kräver träning. Att inte reagera innebär att med hela sitt kroppspråk förbli opåverkad när man säger det man vill säga. Tänk James Bond, eller Mr Big i Sex and the City. Pulsen oförändrad, andningen som vanligt, tonläget precis som när han pratar om vad som helst. Som om det är det mest självklara som finns att hon är en attraktiv kvinna med de egenskaper du söker. Äkta helt enkelt.

Var ärlig
Det här är också svårare än det verkar. Många gånger blir man så nervös när man ska säga det man ska säga att något mindre intensivt kommer ut. Hur många av oss har sagt till en tjej att hon är söt när vi egentligen menar att hon är snygg? Våga använda precis de ord som du vill använda, och säg så specifikt som möjligt det du vill säga. Lyssna på dina känslor, och säg det dina känslor säger dig. Oftast säger de inte att hon är ”söt”, de säger att hon är snygg, sexig, vacker, att hon har fina ögon, eller att du gillar att hon gillar tacos eller något sånt.

So that’s about it. Gå ut i världen och ge människor komplimanger! Inte bara till tjejer, sprid värde till alla – vänner, föräldrar, arbetskamrater. Spread the happiness, and make girls smile!

Kärlek,
Sergej

}