Hej grabbar!

Jag tänkte dra igång en bloggserie med lite konkreta grejer, saker som ni kan förändra redan ikväll när ni går ut för att göra er kväll bättre. Faktum är att jag skulle kunna presentera allting i en bloggpost, men det skulle bli för mycket att ta in på en gång. Jag kör dem en gång i taget så kan de av er som faktiskt går ut och försöker lära er integrera dem en grej i veckan. Fiffigt va?

Iallafall, raskt vidare mot del 1 i serien:

Att gå runt leta efter värde.
red tailed hawk lg2 Vanliga misstag på krogen del 1: Höken Alla är vi skyldiga till detta från gång till gång, inte minst jag själv gör detta misstaget fortfarande titt som tätt. Man går in på en krog och börjar genast leta: var finns de snygga tjejerna. Man går runt och runt, kanske flera varv runt krogen. Ibland vågar man inte öppna utan går istället runt för att ”det finnsingen snygg nog att prata med”. Man tror att så länge man ser ut som att man är på väg nånstans så ser ingen det.

Guess what?

De ser det. Men ännu viktigare än det: du känner det själv i din kropp, att du chodar. När du går runt och letar och letar blir du bara mer och mer nervös, och det första steget blir allt läskigare. Se det som att du ska hoppa från femmeters-trampolinen i simhallen: om du tycker det är läskigt, inte går du väl upp och ner för trappan och försöker se upptagen ut för att ingen ska märka att du fegar ur?

För det syns, man ser killar som går runt och letar värde. De är ärligt talat nästan lika patetiska som killarna som står vid väggen och nöjer sig med att eventuellt titta på en snygg tjej och sedan går hem. Jag minns när jag upptäckte de killarna, hur chockad jag blev av att det fanns folk vars utgångar såg ut så: gå ut, stå vid väggen, ibland själv, och inte dansa, som våldtäktsmän.

En annan klassiker är de två killarna som går ut för att ragga brudar. De är så koncentrerade på att ragga brudar att de glömmer att ha roligt med varandra. Man ser dem ibland gå runt i cirklar och leta efter värde tillsammans. Som hökar.

En annan klassiker är när killarna ifråga sitter i baren tillsammans, men inte ens tittar mot varandra – de tittar ut och letar efter lämpliga byten.

Det här syns. Tjejer vet vilka dessa killar är. Och när de efter att varit tysta i ett antal minuter och bara spanat kommer fram till en tjej och rostigt hostar fram sin öppningsfras är det så uppenbart vad de är ute efter. Man hör det på deras röst ”Hej, gillar du tacos? (Jag är här för att ragga på dig)”.

Vad ska man göra istället?

PRATA.

Med folk. Med varandra. Ha roligt.

Är du ute med en kompis – för ett samtal, ha trevligt och roligt tillsammans. Har ni inte roligt tillsammans kan ni ju fråga er varför ni går ut tillsammans överhuvudtaget. Men prata med folk, prata med vem som helst. Var den killen som efter en timme känner alla på stället och kan presentera varandra. När den killen kommer till den snygga tjejen och frågar vad som är hennes favoritdinosaurie kommer hon att känna ”den här killen verkar social och trevlig. Undrar om han vill ragga på mig? Hihi, kul att prata om dinosaurier!” Eller nåt sånt… ni fattar vinken.

Var orkanögat
Så nästa gång du är på ett ställe: gå inte runt. Bygg en bas så fort du kan, och ha folk omkring dig som du pratar med. Så småningom kan du förflytta dig lite i taget, men hela tiden som ett orkanöga omringat av en orkan av kul. Så småningom kommer bra saker att hända, det gör alltid det av någon outgrundlig anledning.

Så, när ni går ut ikväll, tänk på detta: gå inte runt för mkt. Stanna där du är och gör det bästa av läget.

Cheers!
Sergej