Ibland kan man se killar, som vid en första anblick inte verkar vara vidare karismatiska, ser inte så bra ut, inget fantastiskt självförtroende med mera, som ändå får ligga ganska mycket. Fenomenet kan säkerligen återfinnas bland flera av dina vänner, och vi ser det på bootcamp ibland också. Det är killar som trots att många saker talar emot dem, är övertygade om att de är bra. De har en bra självkänsla. Ibland en falsk sådan, som lätt övergår i arrogans (gudarna skall veta att jag har varit där), men ändock finns den där. De förtjänar att ligga.

Man skulle kunna kalla det bortskämdhet, eller någon slags narcissistisk åkomma, där de tror att världen är skyldiga dem. Detta är dock ingen negativ åkomma på något vis. Vi kallar det sense of entitlement, inte på det vis man ofta pratar om i psykologin, utan mer av ett lugn. En känsla av att ”Jag är bra, jag förtjänar att få vackra tjejer”. Det är detta som gör skillnaden mellan den snygga killen som ändå kan hålla igång ett samtal, och den fullt alldaglige killen, som knappt kan hålla igång ett samtal. Den snygge killen får inte ligga. Den vanliga snubben med en känsla av att han faktiskt förtjänar ett ligg, får det. Man kan göra oerhört många fel, men har man en stark övertygelse på det här planet, så kommer man i många fall få napp ändå.

Detta leder mig in på nästa tema, vad gäller mindgames. Det utgår ifrån samma princip, att man får vad man förväntar sig. Här tänker jag mig dock i ett större perspektiv. Det är tämligen enkelt, agera som att du är en rockstjärna, och folk kommer behandla dig så. Agera som en affärsman och folk kommer behandla dig så. Agera som en uteliggare, och folk kommer behandla dig så.

En dag när jag var på väg hem ifrån jobbet, för dagen uppklädd i full kostym och rock, smet jag förbi några butiker för att handla presenter. Jag kände mig ganska så ”businessaktig”, och tänkte att jag kan ju agera därefter. Så direkt när jag kom in var jag ganska så auktoritär, var klart bestämd med mera. Jag fick ett ganska annorlunda bemötande jämfört med hur jag brukar få, och när det visade sig att jag var tvungen att bli medlem i deras klubb (eftersom jag krävde halva priset, bara för att testa gränserna), och de ville göra en kreditpröving, bedyrade hon mig gång på gång om att det bara är en rutin och att de minsann inte tvivlar på min kredit.

Samma princip kan användas för att komma in på klubbar du egentligen inte borde komma in på. Agera som att du är sjukt viktig, och att det inte är något snack om saken om att du ska in. Kräver såklart rätt sällskap och utstyrsel, men ofta kan det fungera och man får gå före hela kön. Tänk då att du hela tiden agerar som en kille som får enormt mycket tjejer. En snubbe som får ligga ofantligt mycket. Inte på något sätt så att det är skrytsamt, det blir bara löjligt (och ännu löjligare eftersom du kanske inte är den killen än). Ja, då kommer folk agera som du förväntar dig. Tjejer kommer att gilla dig, även om det kan låta bisarrt.

Som vi skrivit tidigare, att vara en player är sjukt kraftfullt.

Det var allt för idag. Hörs nästa vecka.